Pasta met spinaziesaus

Pasta met spinaziesaus Zoutarm voorgerecht: Pasta met spinaziesaus. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
- 400 g pasta
- 400 g kipfilet
- 600 g diepvies spinazie
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie
- 15 g ongezouten bak en braad
- 2 rode paprika
- 150 g champignons
- 1 el Italiaanse kruiden (of majoraan, basilicum, oregano, tijm en rozemarijn)
- Versgemalen peper
- 125 ml crême fraîche

Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter. Zet een pan met water op voor de pasta. Snijd de ui, paprika en champignons in stukjes. Verwarm in een koekenpan een scheutje olijfolie en fruit de ui en de geperste knoflook aan. Voeg na een minuut of vijf de paprika, champignons, de peper en een eetlepel Italiaanse kruiden toe. Wanneer de champignons bruin zijn, kan de bevroren spinazie worden toegevoegd. Doe de crême fraîche erbij wanneer de spinazie is ontdooit. Mocht de saus te vochtig zijn bind hem dan met een beetje opgeloste maizena. Giet de gare pasta af, doe de kipfilet erdoor en schep de saus er overheen.

Voedingswaarde per portie
Energie: 427 kcal (1793 kJ)
Eiwit: 32 g
Koolhydraten: 26 g
Vet: 22 g
Verzadigd vet: 10 g
Voedingsvezel: 8 g
Natrium: 109 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Mosterdpuree met een varkenslapje

Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan...
Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bouillon en vul deze zo nodig met water aan tot 200 ml.

Kippenragout

Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bou...
Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Zalm met een krokant korstje

Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en b...
Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper toe aan de bloem.

Varkensvlees gestoofd in witte wijn

Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat pep...
Zoutarm hoofdgerecht: Gevulde courgette. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Gevulde courgette

Zoutarm hoofdgerecht: Gevulde courgette. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakj...