Pasta met spinaziesaus

Pasta met spinaziesaus Zoutarm voorgerecht: Pasta met spinaziesaus. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
- 400 g pasta
- 400 g kipfilet
- 600 g diepvies spinazie
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie
- 15 g ongezouten bak en braad
- 2 rode paprika
- 150 g champignons
- 1 el Italiaanse kruiden (of majoraan, basilicum, oregano, tijm en rozemarijn)
- Versgemalen peper
- 125 ml crême fraîche

Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter. Zet een pan met water op voor de pasta. Snijd de ui, paprika en champignons in stukjes. Verwarm in een koekenpan een scheutje olijfolie en fruit de ui en de geperste knoflook aan. Voeg na een minuut of vijf de paprika, champignons, de peper en een eetlepel Italiaanse kruiden toe. Wanneer de champignons bruin zijn, kan de bevroren spinazie worden toegevoegd. Doe de crême fraîche erbij wanneer de spinazie is ontdooit. Mocht de saus te vochtig zijn bind hem dan met een beetje opgeloste maizena. Giet de gare pasta af, doe de kipfilet erdoor en schep de saus er overheen.

Voedingswaarde per portie
Energie: 427 kcal (1793 kJ)
Eiwit: 32 g
Koolhydraten: 26 g
Vet: 22 g
Verzadigd vet: 10 g
Voedingsvezel: 8 g
Natrium: 109 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Rijstsalade. Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.

Rijstsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Rijstsalade. Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en...
Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis uit de appels, schil ze en snijd ze in plakken.

Hete Bliksem met een speklapje

Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis ui...
Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.

Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus

Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.
Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Gegrilde tilapia met auberginepuree

Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pa...