Pasta met spinaziesaus

Pasta met spinaziesaus Zoutarm voorgerecht: Pasta met spinaziesaus. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
- 400 g pasta
- 400 g kipfilet
- 600 g diepvies spinazie
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie
- 15 g ongezouten bak en braad
- 2 rode paprika
- 150 g champignons
- 1 el Italiaanse kruiden (of majoraan, basilicum, oregano, tijm en rozemarijn)
- Versgemalen peper
- 125 ml crême fraîche

Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter. Zet een pan met water op voor de pasta. Snijd de ui, paprika en champignons in stukjes. Verwarm in een koekenpan een scheutje olijfolie en fruit de ui en de geperste knoflook aan. Voeg na een minuut of vijf de paprika, champignons, de peper en een eetlepel Italiaanse kruiden toe. Wanneer de champignons bruin zijn, kan de bevroren spinazie worden toegevoegd. Doe de crême fraîche erbij wanneer de spinazie is ontdooit. Mocht de saus te vochtig zijn bind hem dan met een beetje opgeloste maizena. Giet de gare pasta af, doe de kipfilet erdoor en schep de saus er overheen.

Voedingswaarde per portie
Energie: 427 kcal (1793 kJ)
Eiwit: 32 g
Koolhydraten: 26 g
Vet: 22 g
Verzadigd vet: 10 g
Voedingsvezel: 8 g
Natrium: 109 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Rode kool met appel. Snijd de kool in dunne repen en de appel in kleine partjes. Smelt de boter in de pan en smoor de kool en appel hierin.

Rode kool met appel

Zoutarm hoofdgerecht: Rode kool met appel. Snijd de kool in dunne repen en de appel in kleine partjes. Smelt de boter in de pan en smoor de kool en ap...
Zoutarm hoofdgerecht: Rijstsalade. Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.

Rijstsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Rijstsalade. Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en...
Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.

Tjap-tjoy

Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.
Zoutarm hoofdgerecht: Vispotje met groenten. Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in.

Vispotje met groenten

Zoutarm hoofdgerecht: Vispotje met groenten. Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in.
Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete boter bruin.

Tongfilet

Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete b...