Pasta met spinaziesaus

Pasta met spinaziesaus Zoutarm voorgerecht: Pasta met spinaziesaus. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
- 400 g pasta
- 400 g kipfilet
- 600 g diepvies spinazie
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie
- 15 g ongezouten bak en braad
- 2 rode paprika
- 150 g champignons
- 1 el Italiaanse kruiden (of majoraan, basilicum, oregano, tijm en rozemarijn)
- Versgemalen peper
- 125 ml crême fraîche

Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter. Zet een pan met water op voor de pasta. Snijd de ui, paprika en champignons in stukjes. Verwarm in een koekenpan een scheutje olijfolie en fruit de ui en de geperste knoflook aan. Voeg na een minuut of vijf de paprika, champignons, de peper en een eetlepel Italiaanse kruiden toe. Wanneer de champignons bruin zijn, kan de bevroren spinazie worden toegevoegd. Doe de crême fraîche erbij wanneer de spinazie is ontdooit. Mocht de saus te vochtig zijn bind hem dan met een beetje opgeloste maizena. Giet de gare pasta af, doe de kipfilet erdoor en schep de saus er overheen.

Voedingswaarde per portie
Energie: 427 kcal (1793 kJ)
Eiwit: 32 g
Koolhydraten: 26 g
Vet: 22 g
Verzadigd vet: 10 g
Voedingsvezel: 8 g
Natrium: 109 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stomen.

Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stome...
Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.

Kalfscurry

Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.

Gestoomde gemengde groenten

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolgens de rijst in het water, zoals op de verpakking staat aangegeven.

Kipkerrie met zilvervliesrijst

Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolg...