
Basilicum
Basilicum wordt ook wel het koningskruid genoemd, dit omdat men zegt dat de naam afstamt van het Griekse ; basileus”, wat “koning” of “koninklijk” betekend. In diezelfde tijd stond basilicum echter ook symbool voor haat Basilicum wordt zowel vers als in gedroogde vorm gebruikt. Het heeft frisgroene aromatische blaadjes. Basilicum wordt vooral gebruikt om gerechten meer smaak te geven. Basilicum smaakt het beste als het rauw wordt toegevoegd. Het wordt gebruikt bij soepen, sauzen, kalfsvlees, vis- en tomatengerechten.Ook bij pastagerechten en bij varkens- en lamsvlees is het lekker. De smaak is subtiel, maar zeer duidelijk te herkennen, alleen moet het niet met teveel kruiden gecombineerd worden. Dit kruid kan ingevroren worden.
Alle recepten met ingredienten

Pasta met spinaziesaus
Zoutarm voorgerecht: Pasta met spinaziesaus. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter.

Pasta met tomatensaus
Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met tomatensaus. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kle...

Tomatencremesoep
Zoutarm voorgerecht: Tomatencrèmesoep. Dompel de tomaten in kokend water en ontvel ze. Maak de knoflook en ui schoon en snijdt deze in kleine s...

Ratatouille
Zoutarm hoofdgerecht: Ratatouille. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en sni...

Bonte salade
Zoutarm nagerecht: Bonte salade. één uitgeperste knoflookteen en 2 theelepels basilicum met olijfolie, azijn en koriander mengen en laten trekken. Kaa...