Tips

In bijna alle levensmiddelen zit zout: in brood, melk, kaas en daarnaast voegen we ook nog eens zout toe aan ons eten. Gemiddeld krijgen we zo'n vijf keer de hoeveelheid zout binnen die ons lichaam nodig heeft. Hier vindt u tips om makkelijk en lekker zoutbeperkt te kunnen eten.
   

Broodbeleg: Vleeswaren

  • Vermijd zoveel mogelijk sterk gezouten vleeswaren zoals rookvlees, rauwe ham, cervelaatworst, bacon en andere gezouten speksoorten, theeworst, salami en corned beef.

  • Gewone vleeswaren die zijn toegestaan zijn: fricandeau, gekookte lever, kalkoenfilet, kipfilet, rollade, rosbief en tong.

  • Gebruik niet teveel vleeswaren. Het advies van het Voedingcentrum is één plak ( 20 gram) per dag.

  • Wanneer u uw vlees voor de warme maaltijd zonder zout bereidt, maak dan eens wat extra klaar. Dit kunt u later gebruiken op de boterham.