Stamppot met prei en ei

Bereiding
Aantal personen:4Bereidingstijd: 30 min
Ingrediënten:
- 8 hardgekookte eieren.
- 1 kg prei in ringen.
- 800 gram geschilde aardappelen in blokjes.
- 1 glas melk
- scheutje aceto balsamico of wijnazijn.
- peper of eikruiden.
Bereidingswijze:
Breng de aardappelen en de prei met een beetje water in de pan aan de kook.
Laat dit ongeveer 20 minuten koken en giet dan af.
Voeg de wijnazijn (ookwel: "aceto" genoemd) en de melk toe en maak stamppot.
Maak het op smaak met wat peper of ei-kruiden.
Snijdt twee eieren in blokjes en de overige in partjes met de eiersnijder.
Meng de ei-blokjes door de stamppot en garneer dit met de overige eieren.
Variatietip:
Lekker met zoetzuur
Voedingswaarden per 1 persoons portie
Eiwit: 65g
Koolhydraten: 60g
Vet: 13g
Verzadigd vet: 2 g
Vezel: 8 g
Natrium: 190 mg
Tag's
Vergelijkbare recepten

Roerbakschotel met broccoli mais en cashewnoten
Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak...

Gegrilde tilapia met auberginepuree
Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pa...

Aardappelpuree met gebakken knoflook
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig wat...

Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes
Zoutarm hoofdgerecht: Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stome...

Gekruide gehaktbal
Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak...

Rijstsalade
Zoutarm hoofdgerecht: Rijstsalade. Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en...