Stamppot met prei en ei

Stamppot met prei en ei

Bereiding

Aantal personen:4

Bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten:
- 8 hardgekookte eieren.
- 1 kg prei in ringen.
- 800 gram geschilde aardappelen in blokjes.
- 1 glas melk
- scheutje aceto balsamico of wijnazijn.
- peper of eikruiden.

Bereidingswijze:
Breng de aardappelen en de prei met een beetje water in de pan aan de kook.
Laat dit ongeveer 20 minuten koken en giet dan af.
Voeg de wijnazijn (ookwel: "aceto" genoemd) en de melk toe en maak stamppot.
Maak het op smaak met wat peper of ei-kruiden.
Snijdt twee eieren in blokjes en de overige in partjes met de eiersnijder.
Meng de ei-blokjes door de stamppot en garneer dit met de overige eieren.

Variatietip:
Lekker met zoetzuur

Voedingswaarden per 1 persoons portie
Eiwit: 65g
Koolhydraten: 60g
Vet: 13g
Verzadigd vet: 2 g
Vezel: 8 g
Natrium: 190 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Vispotje met groenten. Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in.

Vispotje met groenten

Zoutarm hoofdgerecht: Vispotje met groenten. Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in.
Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui.

Kip-rijst schotel met sperziebonen

Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipp...
Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.

Couscous met kip en dadels

Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Macaroni. Kook de macaroni gaar. Snijd de ui, paprika en champignons fijn en fruit deze samen met de knoflook in de hete boter.

Macaroni

Zoutarm hoofdgerecht: Macaroni. Kook de macaroni gaar. Snijd de ui, paprika en champignons fijn en fruit deze samen met de knoflook in de hete boter.