Stamppot met prei en ei

Stamppot met prei en ei

Bereiding

Aantal personen:4

Bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten:
- 8 hardgekookte eieren.
- 1 kg prei in ringen.
- 800 gram geschilde aardappelen in blokjes.
- 1 glas melk
- scheutje aceto balsamico of wijnazijn.
- peper of eikruiden.

Bereidingswijze:
Breng de aardappelen en de prei met een beetje water in de pan aan de kook.
Laat dit ongeveer 20 minuten koken en giet dan af.
Voeg de wijnazijn (ookwel: "aceto" genoemd) en de melk toe en maak stamppot.
Maak het op smaak met wat peper of ei-kruiden.
Snijdt twee eieren in blokjes en de overige in partjes met de eiersnijder.
Meng de ei-blokjes door de stamppot en garneer dit met de overige eieren.

Variatietip:
Lekker met zoetzuur

Voedingswaarden per 1 persoons portie
Eiwit: 65g
Koolhydraten: 60g
Vet: 13g
Verzadigd vet: 2 g
Vezel: 8 g
Natrium: 190 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.

Aardappelpuree met gebakken knoflook

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig wat...
Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.

Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus

Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.
Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Mosterdpuree met een varkenslapje

Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan...