Stamppot met prei en ei

Stamppot met prei en ei

Bereiding

Aantal personen:4

Bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten:
- 8 hardgekookte eieren.
- 1 kg prei in ringen.
- 800 gram geschilde aardappelen in blokjes.
- 1 glas melk
- scheutje aceto balsamico of wijnazijn.
- peper of eikruiden.

Bereidingswijze:
Breng de aardappelen en de prei met een beetje water in de pan aan de kook.
Laat dit ongeveer 20 minuten koken en giet dan af.
Voeg de wijnazijn (ookwel: "aceto" genoemd) en de melk toe en maak stamppot.
Maak het op smaak met wat peper of ei-kruiden.
Snijdt twee eieren in blokjes en de overige in partjes met de eiersnijder.
Meng de ei-blokjes door de stamppot en garneer dit met de overige eieren.

Variatietip:
Lekker met zoetzuur

Voedingswaarden per 1 persoons portie
Eiwit: 65g
Koolhydraten: 60g
Vet: 13g
Verzadigd vet: 2 g
Vezel: 8 g
Natrium: 190 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete boter bruin.

Tongfilet

Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete b...
Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.

Tjap-tjoy

Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.
Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak van dit mengsel twee balletjes.

Gekruide gehaktbal

Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak...
Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.

Nasi goreng

Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.