Stamppot met prei en ei

Stamppot met prei en ei

Bereiding

Aantal personen:4

Bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten:
- 8 hardgekookte eieren.
- 1 kg prei in ringen.
- 800 gram geschilde aardappelen in blokjes.
- 1 glas melk
- scheutje aceto balsamico of wijnazijn.
- peper of eikruiden.

Bereidingswijze:
Breng de aardappelen en de prei met een beetje water in de pan aan de kook.
Laat dit ongeveer 20 minuten koken en giet dan af.
Voeg de wijnazijn (ookwel: "aceto" genoemd) en de melk toe en maak stamppot.
Maak het op smaak met wat peper of ei-kruiden.
Snijdt twee eieren in blokjes en de overige in partjes met de eiersnijder.
Meng de ei-blokjes door de stamppot en garneer dit met de overige eieren.

Variatietip:
Lekker met zoetzuur

Voedingswaarden per 1 persoons portie
Eiwit: 65g
Koolhydraten: 60g
Vet: 13g
Verzadigd vet: 2 g
Vezel: 8 g
Natrium: 190 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak hierin de kastanjechampignons, de maïskolfjes en de knoflook ongeveer vier minuten.

Roerbakschotel met broccoli mais en cashewnoten

Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margarine met peper en zout in 20 minuten gaar en glazig.

Aardappel-uientaart

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margar...
Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis uit de appels, schil ze en snijd ze in plakken.

Hete Bliksem met een speklapje

Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis ui...
Zoutarm hoofdgerecht: Sperzieboontjes met tomaat. Kook de sperziebonen in ongeveer 15 minuten gaar. Fruit de fijngesneden ui in de hete boter.

Sperzieboontjes met tomaat

Zoutarm hoofdgerecht: Sperzieboontjes met tomaat. Kook de sperziebonen in ongeveer 15 minuten gaar. Fruit de fijngesneden ui in de hete boter.