Kippenragout

Kippenragout Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bouillon en vul deze zo nodig met water aan tot 200 ml.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingredienten
- 200 g kipfilet
- 250 ml water
- 200 g ui, wortel, peterselie, tijm, foelie, laurierblad
- 2 el ongezouten boter
- 2 el bloem
- 100 g champignons
- 1 el room
- enkele druppels citroensap
- peper
- fijngesneden verse peterselie

Bereidingswijze
Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bouillon en vul deze zo nodig met water aan tot 200 ml.
Smelt de boter in de pan en roer de bloem erdoor. Laat dit even goed doorwarmen en voeg de bouillon er al roerende aan toe en laat de saus even doorkoken. Doe de stukjes kip en de in plakjes gesneden champignons bij de saus. Laat de ragout nog enkele minuten doorkoken. Breng de ragout op smaak met room, citroensap en peper. Strooi er voor het serveren wat verse fijngesneden peterselie over.

Tip
Serveer de ragout met een frisse salade en brood.

Voedingswaarden per portie
Energie: 284 kcal (1193 kJ)
Eiwit: 27 g
Koolhydraten: 10 g
Vet: 15 g
Verzadigd vet: 9 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 69 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een paar gaatjes met een satéprikker.

Jacked potato

Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een pa...
Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete boter bruin.

Tongfilet

Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete b...
Zoutarm hoofdgerecht: Koolsalade. Snijd de kool in zeer fijne reepjes en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, peper, rozijnen en de in stukjes gesneden sinaasappel

Koolsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Koolsalade. Snijd de kool in zeer fijne reepjes en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, peper, rozijnen en de in stuk...
Zoutarm hoofdgerecht: Pizza Hawai. Meng de melk (35°C) met de gist en suiker. Laat het 10 minuten rusten. Zeef de bloem en maak een kuiltje in het midden.

Pizza Hawai

Zoutarm hoofdgerecht: Pizza Hawai. Meng de melk (35°C) met de gist en suiker. Laat het 10 minuten rusten. Zeef de bloem en maak een kuiltje in het mi...