Kippenragout

Kippenragout Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bouillon en vul deze zo nodig met water aan tot 200 ml.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingredienten
- 200 g kipfilet
- 250 ml water
- 200 g ui, wortel, peterselie, tijm, foelie, laurierblad
- 2 el ongezouten boter
- 2 el bloem
- 100 g champignons
- 1 el room
- enkele druppels citroensap
- peper
- fijngesneden verse peterselie

Bereidingswijze
Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bouillon en vul deze zo nodig met water aan tot 200 ml.
Smelt de boter in de pan en roer de bloem erdoor. Laat dit even goed doorwarmen en voeg de bouillon er al roerende aan toe en laat de saus even doorkoken. Doe de stukjes kip en de in plakjes gesneden champignons bij de saus. Laat de ragout nog enkele minuten doorkoken. Breng de ragout op smaak met room, citroensap en peper. Strooi er voor het serveren wat verse fijngesneden peterselie over.

Tip
Serveer de ragout met een frisse salade en brood.

Voedingswaarden per portie
Energie: 284 kcal (1193 kJ)
Eiwit: 27 g
Koolhydraten: 10 g
Vet: 15 g
Verzadigd vet: 9 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 69 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met tomatensaus. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kleine stukjes.

Pasta met tomatensaus

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met tomatensaus. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kle...
Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een uur gaar.

Chili con carne

Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een u...
Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.

Nasi goreng

Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.
Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete boter bruin.

Tongfilet

Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete b...
Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Mosterdpuree met een varkenslapje

Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan...