Kippenragout

Kippenragout Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bouillon en vul deze zo nodig met water aan tot 200 ml.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingredienten
- 200 g kipfilet
- 250 ml water
- 200 g ui, wortel, peterselie, tijm, foelie, laurierblad
- 2 el ongezouten boter
- 2 el bloem
- 100 g champignons
- 1 el room
- enkele druppels citroensap
- peper
- fijngesneden verse peterselie

Bereidingswijze
Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bouillon en vul deze zo nodig met water aan tot 200 ml.
Smelt de boter in de pan en roer de bloem erdoor. Laat dit even goed doorwarmen en voeg de bouillon er al roerende aan toe en laat de saus even doorkoken. Doe de stukjes kip en de in plakjes gesneden champignons bij de saus. Laat de ragout nog enkele minuten doorkoken. Breng de ragout op smaak met room, citroensap en peper. Strooi er voor het serveren wat verse fijngesneden peterselie over.

Tip
Serveer de ragout met een frisse salade en brood.

Voedingswaarden per portie
Energie: 284 kcal (1193 kJ)
Eiwit: 27 g
Koolhydraten: 10 g
Vet: 15 g
Verzadigd vet: 9 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 69 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.

Couscous met kip en dadels

Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Pizza Hawai. Meng de melk (35°C) met de gist en suiker. Laat het 10 minuten rusten. Zeef de bloem en maak een kuiltje in het midden.

Pizza Hawai

Zoutarm hoofdgerecht: Pizza Hawai. Meng de melk (35°C) met de gist en suiker. Laat het 10 minuten rusten. Zeef de bloem en maak een kuiltje in het mi...
Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.

Frisse groentemix

Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.
Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolgens de rijst in het water, zoals op de verpakking staat aangegeven.

Kipkerrie met zilvervliesrijst

Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolg...
Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Zalm met een krokant korstje

Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak...