Kippenragout

Kippenragout Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bouillon en vul deze zo nodig met water aan tot 200 ml.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingredienten
- 200 g kipfilet
- 250 ml water
- 200 g ui, wortel, peterselie, tijm, foelie, laurierblad
- 2 el ongezouten boter
- 2 el bloem
- 100 g champignons
- 1 el room
- enkele druppels citroensap
- peper
- fijngesneden verse peterselie

Bereidingswijze
Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bouillon en vul deze zo nodig met water aan tot 200 ml.
Smelt de boter in de pan en roer de bloem erdoor. Laat dit even goed doorwarmen en voeg de bouillon er al roerende aan toe en laat de saus even doorkoken. Doe de stukjes kip en de in plakjes gesneden champignons bij de saus. Laat de ragout nog enkele minuten doorkoken. Breng de ragout op smaak met room, citroensap en peper. Strooi er voor het serveren wat verse fijngesneden peterselie over.

Tip
Serveer de ragout met een frisse salade en brood.

Voedingswaarden per portie
Energie: 284 kcal (1193 kJ)
Eiwit: 27 g
Koolhydraten: 10 g
Vet: 15 g
Verzadigd vet: 9 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 69 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Koude vleesschotel. Kook de kip gaar. Maak ondertussen de aardappelen, wortel, sperziebonen en knolselderij schoon, snijd ze in stukjes en kook ze gaar.

Koude vleesschotel

Zoutarm hoofdgerecht: Koude vleesschotel. Kook de kip gaar. Maak ondertussen de aardappelen, wortel, sperziebonen en knolselderij schoon, snijd ze in...
Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de prei in ongeveer 4 minuten beetgaar.

Kabeljauw met kerrie en prei

Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok o...
Zoutarm hoofdgerecht: Macaroni. Kook de macaroni gaar. Snijd de ui, paprika en champignons fijn en fruit deze samen met de knoflook in de hete boter.

Macaroni

Zoutarm hoofdgerecht: Macaroni. Kook de macaroni gaar. Snijd de ui, paprika en champignons fijn en fruit deze samen met de knoflook in de hete boter.
Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.

Tjap-tjoy

Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.