Kippenragout

Kippenragout Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bouillon en vul deze zo nodig met water aan tot 200 ml.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingredienten
- 200 g kipfilet
- 250 ml water
- 200 g ui, wortel, peterselie, tijm, foelie, laurierblad
- 2 el ongezouten boter
- 2 el bloem
- 100 g champignons
- 1 el room
- enkele druppels citroensap
- peper
- fijngesneden verse peterselie

Bereidingswijze
Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bouillon en vul deze zo nodig met water aan tot 200 ml.
Smelt de boter in de pan en roer de bloem erdoor. Laat dit even goed doorwarmen en voeg de bouillon er al roerende aan toe en laat de saus even doorkoken. Doe de stukjes kip en de in plakjes gesneden champignons bij de saus. Laat de ragout nog enkele minuten doorkoken. Breng de ragout op smaak met room, citroensap en peper. Strooi er voor het serveren wat verse fijngesneden peterselie over.

Tip
Serveer de ragout met een frisse salade en brood.

Voedingswaarden per portie
Energie: 284 kcal (1193 kJ)
Eiwit: 27 g
Koolhydraten: 10 g
Vet: 15 g
Verzadigd vet: 9 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 69 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Witlofsalade met appel en rode ui. Snijd de schoongemaakte witlof in zeer fijne reepjes en de appels in blokjes. Snijd de rode ui fijn.

Witlofsalade met appel en rode ui

Zoutarm hoofdgerecht: Witlofsalade met appel en rode ui. Snijd de schoongemaakte witlof in zeer fijne reepjes en de appels in blokjes. Snijd de rode u...
Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.

Nasi goreng

Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.
Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fruit dit geheel nog 1 minuut.

Bloemkoolcurry

Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fr...