Gevulde courgette

Gevulde courgette Zoutarm hoofdgerecht: Gevulde courgette. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
- 200 g kipfilet
- 1 ui
- 50 g champignons
- 1 el olie
- versgemalen peper
- 1 grote courgette
- 1 el pesto

Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verhit de olie in en wok en roerbak de kip, ui en champignons ca. 5 minuten. Bestrooi met peper en neem de pan van het vuur. Was de courgette en snijd deze in de lengte doormidden. Hol de courgettehelften uit met een lepel de wand van de uitgeholde vrucht moet ca. 0,75 cm dik zijn. Breng een flinke hoeveelheid water in een ruime pan aan de kook. Kook de uitgeholde courgettes 5 minuten. Laat ze goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 175°C. Snijd intussen het uitgelepelde vruchtvlees van de courgettes in kleine stukjes en roer die door het kipmengsel. Roer de pesto erdoor. Vul de courgettehelften met het kipmengsel. Leg de courgettes in een ovenschaal en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal ongeveer 15-20 minuten in de oven totdat de courgettes warm zijn.

Tip
Serveer een frisse tomatensalade bij dit gerecht.

Voedingswaarden per portie
Energie: 279 kcal (1170 kJ)
Eiwit: 31 g
Koolhydraten: 10 g
Vet: 14 g
Verzadigd vet: 3 g
Voedingsvezel: 2 g
Natrium: 100 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het vocht en de azijn toe.

Rundvlees hachee

Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het...
Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde ui, knoflook, de prei in ringen.

Provencaalse stoofschotel

Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde...
Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fruit dit geheel nog 1 minuut.

Bloemkoolcurry

Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fr...
Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak van dit mengsel twee balletjes.

Gekruide gehaktbal

Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak...
Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis uit de appels, schil ze en snijd ze in plakken.

Hete Bliksem met een speklapje

Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis ui...
Zoutarm hoofdgerecht: Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool. Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met een groot plat mes of deegroller.

Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool

Zoutarm hoofdgerecht: Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool. Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met...