Gevulde courgette

Gevulde courgette Zoutarm hoofdgerecht: Gevulde courgette. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
- 200 g kipfilet
- 1 ui
- 50 g champignons
- 1 el olie
- versgemalen peper
- 1 grote courgette
- 1 el pesto

Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verhit de olie in en wok en roerbak de kip, ui en champignons ca. 5 minuten. Bestrooi met peper en neem de pan van het vuur. Was de courgette en snijd deze in de lengte doormidden. Hol de courgettehelften uit met een lepel de wand van de uitgeholde vrucht moet ca. 0,75 cm dik zijn. Breng een flinke hoeveelheid water in een ruime pan aan de kook. Kook de uitgeholde courgettes 5 minuten. Laat ze goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 175°C. Snijd intussen het uitgelepelde vruchtvlees van de courgettes in kleine stukjes en roer die door het kipmengsel. Roer de pesto erdoor. Vul de courgettehelften met het kipmengsel. Leg de courgettes in een ovenschaal en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal ongeveer 15-20 minuten in de oven totdat de courgettes warm zijn.

Tip
Serveer een frisse tomatensalade bij dit gerecht.

Voedingswaarden per portie
Energie: 279 kcal (1170 kJ)
Eiwit: 31 g
Koolhydraten: 10 g
Vet: 14 g
Verzadigd vet: 3 g
Voedingsvezel: 2 g
Natrium: 100 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelsalade. Kook de aardappelen gaar. Meng de zure room met de mosterd, de fijngesneden ui, peper en het uitgeperste teentje knoflook.

Aardappelsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelsalade. Kook de aardappelen gaar. Meng de zure room met de mosterd, de fijngesneden ui, peper en het uitgeperste teentj...
Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolgens de rijst in het water, zoals op de verpakking staat aangegeven.

Kipkerrie met zilvervliesrijst

Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolg...
Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.

Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus

Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.
Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.

Gestoomde gemengde groenten

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Zalm met een krokant korstje

Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak...