Gevulde courgette

Gevulde courgette Zoutarm hoofdgerecht: Gevulde courgette. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
- 200 g kipfilet
- 1 ui
- 50 g champignons
- 1 el olie
- versgemalen peper
- 1 grote courgette
- 1 el pesto

Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verhit de olie in en wok en roerbak de kip, ui en champignons ca. 5 minuten. Bestrooi met peper en neem de pan van het vuur. Was de courgette en snijd deze in de lengte doormidden. Hol de courgettehelften uit met een lepel de wand van de uitgeholde vrucht moet ca. 0,75 cm dik zijn. Breng een flinke hoeveelheid water in een ruime pan aan de kook. Kook de uitgeholde courgettes 5 minuten. Laat ze goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 175°C. Snijd intussen het uitgelepelde vruchtvlees van de courgettes in kleine stukjes en roer die door het kipmengsel. Roer de pesto erdoor. Vul de courgettehelften met het kipmengsel. Leg de courgettes in een ovenschaal en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal ongeveer 15-20 minuten in de oven totdat de courgettes warm zijn.

Tip
Serveer een frisse tomatensalade bij dit gerecht.

Voedingswaarden per portie
Energie: 279 kcal (1170 kJ)
Eiwit: 31 g
Koolhydraten: 10 g
Vet: 14 g
Verzadigd vet: 3 g
Voedingsvezel: 2 g
Natrium: 100 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.

Frisse groentemix

Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margarine met peper en zout in 20 minuten gaar en glazig.

Aardappel-uientaart

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margar...
Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui.

Kip-rijst schotel met sperziebonen

Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipp...
Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolgens de rijst in het water, zoals op de verpakking staat aangegeven.

Kipkerrie met zilvervliesrijst

Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolg...
Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak hierin de kastanjechampignons, de maïskolfjes en de knoflook ongeveer vier minuten.

Roerbakschotel met broccoli mais en cashewnoten

Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de prei in ongeveer 4 minuten beetgaar.

Kabeljauw met kerrie en prei

Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok...