Zalm met een krokant korstje

Zalm met een krokant korstje Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20-25 minuten

Ingrediënten
- 1 dl droge witte wijn
- verse dille
- peper
- 50 g couscous
- 2 zalmfilets
- 1 eiwit
- 400 g aardappelschijfjes
- verse rozemarijn
- 400 g snijboontjes
- nootmuskaat
- 2 el vloeibaar bak- en braad

Bereidingswijze
Warm de oven voor op 200°C.
Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.
Breng ondertussen de wijn met wat peper en zout aan de kook en giet dit over de couscous. Roer met een vork de couscous los en laat het 5 minuten wellen. Bestrooi de zalm met peper en zout. Klop dan het eiwit los en haal de zalm er door. Wentel daarna de vis door de couscous tot ze helemaal bedekt zijn. Leg de zalmfilets in een ovenvaste schaal. Bak de vis in de hete oven in ca. 12 minuten gaar en bruin.

Voedingswaarde per portie
Energie: 750 kcal
Eiwit: 44 gram
Koolhydraten: 59 gram
Vet: 33 gram
Verzadigd vet: 9 gram
Voedingsvezel: 14 gram
Natrium: 220 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Macaroni. Kook de macaroni gaar. Snijd de ui, paprika en champignons fijn en fruit deze samen met de knoflook in de hete boter.

Macaroni

Zoutarm hoofdgerecht: Macaroni. Kook de macaroni gaar. Snijd de ui, paprika en champignons fijn en fruit deze samen met de knoflook in de hete boter.
Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.

Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus

Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.
Zoutarm hoofdgerecht: Vispotje met groenten. Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in.

Vispotje met groenten

Zoutarm hoofdgerecht: Vispotje met groenten. Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in.
Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Mosterdpuree met een varkenslapje

Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan...
Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper toe aan de bloem.

Varkensvlees gestoofd in witte wijn

Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper...