Zalm met een krokant korstje

Zalm met een krokant korstje Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20-25 minuten

Ingrediënten
- 1 dl droge witte wijn
- verse dille
- peper
- 50 g couscous
- 2 zalmfilets
- 1 eiwit
- 400 g aardappelschijfjes
- verse rozemarijn
- 400 g snijboontjes
- nootmuskaat
- 2 el vloeibaar bak- en braad

Bereidingswijze
Warm de oven voor op 200°C.
Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.
Breng ondertussen de wijn met wat peper en zout aan de kook en giet dit over de couscous. Roer met een vork de couscous los en laat het 5 minuten wellen. Bestrooi de zalm met peper en zout. Klop dan het eiwit los en haal de zalm er door. Wentel daarna de vis door de couscous tot ze helemaal bedekt zijn. Leg de zalmfilets in een ovenvaste schaal. Bak de vis in de hete oven in ca. 12 minuten gaar en bruin.

Voedingswaarde per portie
Energie: 750 kcal
Eiwit: 44 gram
Koolhydraten: 59 gram
Vet: 33 gram
Verzadigd vet: 9 gram
Voedingsvezel: 14 gram
Natrium: 220 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool. Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met een groot plat mes of deegroller.

Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool

Zoutarm hoofdgerecht: Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool. Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met...
Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een uur gaar.

Chili con carne

Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een u...
Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.

Tjap-tjoy

Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.
Zoutarm hoofdgerecht: Gevulde courgette. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Gevulde courgette

Zoutarm hoofdgerecht: Gevulde courgette. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakj...
Zoutarm hoofdgerecht: Steakfilet. Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en smoor de ui tot hij doorzichtig is.

Steakfilet

Zoutarm hoofdgerecht: Steakfilet. Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en smoor de ui tot hij doorzich...