Oregano

Oregano

Oregano heeft hetzelfde kruideffect als dat van marjolein of tijm. Het heeft een zeer uitkomende pittige smaak en wordt zowel vers als gedroogd gebruikt. Men heeft het eerst met dit kruid kennis gemaakt bij het eten van pizza. Het is dan ook afkomstig uit landen om de Middellandse Zee. Het woord is afgeleid van het Grieks en betekend “vreugde van de bergen”. Daarnaast kan met het strooien over het vlees tijdens het roosteren, daarnaast past het uitstekend in soepen en gerechten met tomaat. Oregano is verwant aan de marjolein; het is echter wilder en sterker van smaak. Oregano (Spaans voor marjolein) werd ook wel “wilde marjolein” genoemd. 



Alle recepten met ingredienten

Zoutarm voorgerecht: Pasta met spinaziesaus. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter.

Pasta met spinaziesaus

Zoutarm voorgerecht: Pasta met spinaziesaus. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter.
Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met tomatensaus. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kleine stukjes.

Pasta met tomatensaus

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met tomatensaus. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kle...
Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper toe aan de bloem.

Varkensvlees gestoofd in witte wijn

Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper...
Zoutarm hoofdgerecht: Macaroni. Kook de macaroni gaar. Snijd de ui, paprika en champignons fijn en fruit deze samen met de knoflook in de hete boter.

Macaroni

Zoutarm hoofdgerecht: Macaroni. Kook de macaroni gaar. Snijd de ui, paprika en champignons fijn en fruit deze samen met de knoflook in de hete boter.