Varkensvlees gestoofd in witte wijn

Varkensvlees gestoofd in witte wijn Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper toe aan de bloem.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
- 200 g varkensfilet
- (versgemalen) zwarte peper
- 30 g bloem
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes oregano
- 1 takje krulpeterselie
- 2 el vloeibare bak- en braadvet (zonder natrium!)
- 1 tl milde paprikapoeder
- 100 ml droge witte wijn

Bereidingswijze
Snijd de filet in dunne plakken van ca. 0,5 cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper toe aan de bloem. Doe het vlees met de gekruide bloem in een plastic zakje en schud alles om. Doe het vlees in een zeef en gooi het teveel aan bloem weg. Pel de knoflook. Hak de knoflook, oregano en peterselie fijn. Verhit het bak- en braadvet in een koekenpan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg het vlees toe met de paprikapoeder en oregano en bak de reepjes snel om en om bruin. Schenk de witte wijn erbij en laat alles 10 minuten zachtjes pruttelen tot de saus een beetje is ingedikt. Breng het gerecht op smaak met peper. Garneer het gerecht met de peterselie.

Variatietip
Vervang het varkensvlees door kalfsvlees

Voedingswaarden per portie
Energie: 367 kcal (1541 kJ)
Eiwit: 24 g
Koolhydraten: 12 g
Vet: 21 g
Verzadigd vet: 5 g
Voedingsvezel: 0 g
Natrium: 68 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.

Nasi goreng

Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.
Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.

Gestoomde gemengde groenten

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.

Aardappelpuree met gebakken knoflook

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig wat...
Zoutarm hoofdgerecht: Gevulde courgette. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Gevulde courgette

Zoutarm hoofdgerecht: Gevulde courgette. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakj...
Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de prei in ongeveer 4 minuten beetgaar.

Kabeljauw met kerrie en prei

Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok o...