Varkensvlees gestoofd in witte wijn

Varkensvlees gestoofd in witte wijn Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper toe aan de bloem.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
- 200 g varkensfilet
- (versgemalen) zwarte peper
- 30 g bloem
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes oregano
- 1 takje krulpeterselie
- 2 el vloeibare bak- en braadvet (zonder natrium!)
- 1 tl milde paprikapoeder
- 100 ml droge witte wijn

Bereidingswijze
Snijd de filet in dunne plakken van ca. 0,5 cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper toe aan de bloem. Doe het vlees met de gekruide bloem in een plastic zakje en schud alles om. Doe het vlees in een zeef en gooi het teveel aan bloem weg. Pel de knoflook. Hak de knoflook, oregano en peterselie fijn. Verhit het bak- en braadvet in een koekenpan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg het vlees toe met de paprikapoeder en oregano en bak de reepjes snel om en om bruin. Schenk de witte wijn erbij en laat alles 10 minuten zachtjes pruttelen tot de saus een beetje is ingedikt. Breng het gerecht op smaak met peper. Garneer het gerecht met de peterselie.

Variatietip
Vervang het varkensvlees door kalfsvlees

Voedingswaarden per portie
Energie: 367 kcal (1541 kJ)
Eiwit: 24 g
Koolhydraten: 12 g
Vet: 21 g
Verzadigd vet: 5 g
Voedingsvezel: 0 g
Natrium: 68 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete boter bruin.

Tongfilet

Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete b...
Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bouillon en vul deze zo nodig met water aan tot 200 ml.

Kippenragout

Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bou...
Zoutarm hoofdgerecht: Macaroni. Kook de macaroni gaar. Snijd de ui, paprika en champignons fijn en fruit deze samen met de knoflook in de hete boter.

Macaroni

Zoutarm hoofdgerecht: Macaroni. Kook de macaroni gaar. Snijd de ui, paprika en champignons fijn en fruit deze samen met de knoflook in de hete boter.
Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met tomatensaus. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kleine stukjes.

Pasta met tomatensaus

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met tomatensaus. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kle...
Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een uur gaar.

Chili con carne

Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een u...