Varkensvlees gestoofd in witte wijn

Varkensvlees gestoofd in witte wijn Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper toe aan de bloem.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
- 200 g varkensfilet
- (versgemalen) zwarte peper
- 30 g bloem
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes oregano
- 1 takje krulpeterselie
- 2 el vloeibare bak- en braadvet (zonder natrium!)
- 1 tl milde paprikapoeder
- 100 ml droge witte wijn

Bereidingswijze
Snijd de filet in dunne plakken van ca. 0,5 cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper toe aan de bloem. Doe het vlees met de gekruide bloem in een plastic zakje en schud alles om. Doe het vlees in een zeef en gooi het teveel aan bloem weg. Pel de knoflook. Hak de knoflook, oregano en peterselie fijn. Verhit het bak- en braadvet in een koekenpan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg het vlees toe met de paprikapoeder en oregano en bak de reepjes snel om en om bruin. Schenk de witte wijn erbij en laat alles 10 minuten zachtjes pruttelen tot de saus een beetje is ingedikt. Breng het gerecht op smaak met peper. Garneer het gerecht met de peterselie.

Variatietip
Vervang het varkensvlees door kalfsvlees

Voedingswaarden per portie
Energie: 367 kcal (1541 kJ)
Eiwit: 24 g
Koolhydraten: 12 g
Vet: 21 g
Verzadigd vet: 5 g
Voedingsvezel: 0 g
Natrium: 68 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Vispotje met groenten. Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in.

Vispotje met groenten

Zoutarm hoofdgerecht: Vispotje met groenten. Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in.
Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis uit de appels, schil ze en snijd ze in plakken.

Hete Bliksem met een speklapje

Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis ui...
Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolgens de rijst in het water, zoals op de verpakking staat aangegeven.

Kipkerrie met zilvervliesrijst

Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolg...
Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete boter bruin.

Tongfilet

Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete b...
Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Mosterdpuree met een varkenslapje

Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan...
Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.

Gestoomde gemengde groenten

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.