Varkensvlees gestoofd in witte wijn

Varkensvlees gestoofd in witte wijn Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper toe aan de bloem.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
- 200 g varkensfilet
- (versgemalen) zwarte peper
- 30 g bloem
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes oregano
- 1 takje krulpeterselie
- 2 el vloeibare bak- en braadvet (zonder natrium!)
- 1 tl milde paprikapoeder
- 100 ml droge witte wijn

Bereidingswijze
Snijd de filet in dunne plakken van ca. 0,5 cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper toe aan de bloem. Doe het vlees met de gekruide bloem in een plastic zakje en schud alles om. Doe het vlees in een zeef en gooi het teveel aan bloem weg. Pel de knoflook. Hak de knoflook, oregano en peterselie fijn. Verhit het bak- en braadvet in een koekenpan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg het vlees toe met de paprikapoeder en oregano en bak de reepjes snel om en om bruin. Schenk de witte wijn erbij en laat alles 10 minuten zachtjes pruttelen tot de saus een beetje is ingedikt. Breng het gerecht op smaak met peper. Garneer het gerecht met de peterselie.

Variatietip
Vervang het varkensvlees door kalfsvlees

Voedingswaarden per portie
Energie: 367 kcal (1541 kJ)
Eiwit: 24 g
Koolhydraten: 12 g
Vet: 21 g
Verzadigd vet: 5 g
Voedingsvezel: 0 g
Natrium: 68 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bouillon en vul deze zo nodig met water aan tot 200 ml.

Kippenragout

Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bou...
Zoutarm hoofdgerecht: Koude vleesschotel. Kook de kip gaar. Maak ondertussen de aardappelen, wortel, sperziebonen en knolselderij schoon, snijd ze in stukjes en kook ze gaar.

Koude vleesschotel

Zoutarm hoofdgerecht: Koude vleesschotel. Kook de kip gaar. Maak ondertussen de aardappelen, wortel, sperziebonen en knolselderij schoon, snijd ze in...
Zoutarm hoofdgerecht: Ratatouille. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en snijd ze ook in kleine stukjes.

Ratatouille

Zoutarm hoofdgerecht: Ratatouille. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en sni...
Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een paar gaatjes met een satéprikker.

Jacked potato

Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een pa...