Mosterdpuree met een varkenslapje

Mosterdpuree met een varkenslapje Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten
- 800 gram kruimige aardappelen, geschild
- 4 el olie
- 4 varkensfiletlapjes (à 120 gram)
- 1 pak tuinboontjes (diepvries, 450 g)
- 300 g peultjes
- 20 g margarine (zonder zout!)
- dieetzout
- peper
- 1,5 el natriumarme mosterd
- 160 ml magere yoghurt
- 1 zak rucolasla (a 75 g)

Bereidingswijze
Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar. Haal de peultjes af en kook deze in weinig vocht in 10 minuten gaar. Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de varkensfiletlapjes hierin in 10 minuten rondom bruin en gaar. Doe de tuinboontjes direct uit de vriezer met de margarine en 4 eetlepels water in een pan. Stoof de tuinboontjes in 3 tot 5 minuten op middelhoog vuur gaar, schep regelmatig om. Giet de aardappels af en stamp ze met de natiumarme mosterd, yoghurt en de rest van de olie tot een smeuige puree. Breng op smaak met het dieetzout en (versgemalen) peper. Schep de rucola door de puree en schep de tuinboontjes, de peultjes en de varkenslapjes erop. Serveer het direct.

Voedingswaarde per portie
Energie: 600 kcal (2520 kJ)
Eiwit: 42 g
Koolhydraten: 60 g
Vet: 21 g
Verzadigd vet: 8 g
Voedingsvezel: 14 g
Natrium: 136 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.

Frisse groentemix

Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.
Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.

Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus

Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.
Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met tomatensaus. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kleine stukjes.

Pasta met tomatensaus

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met tomatensaus. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kle...
Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fruit dit geheel nog 1 minuut.

Bloemkoolcurry

Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fr...