Mosterdpuree met een varkenslapje

Mosterdpuree met een varkenslapje Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten
- 800 gram kruimige aardappelen, geschild
- 4 el olie
- 4 varkensfiletlapjes (à 120 gram)
- 1 pak tuinboontjes (diepvries, 450 g)
- 300 g peultjes
- 20 g margarine (zonder zout!)
- dieetzout
- peper
- 1,5 el natriumarme mosterd
- 160 ml magere yoghurt
- 1 zak rucolasla (a 75 g)

Bereidingswijze
Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar. Haal de peultjes af en kook deze in weinig vocht in 10 minuten gaar. Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de varkensfiletlapjes hierin in 10 minuten rondom bruin en gaar. Doe de tuinboontjes direct uit de vriezer met de margarine en 4 eetlepels water in een pan. Stoof de tuinboontjes in 3 tot 5 minuten op middelhoog vuur gaar, schep regelmatig om. Giet de aardappels af en stamp ze met de natiumarme mosterd, yoghurt en de rest van de olie tot een smeuige puree. Breng op smaak met het dieetzout en (versgemalen) peper. Schep de rucola door de puree en schep de tuinboontjes, de peultjes en de varkenslapjes erop. Serveer het direct.

Voedingswaarde per portie
Energie: 600 kcal (2520 kJ)
Eiwit: 42 g
Koolhydraten: 60 g
Vet: 21 g
Verzadigd vet: 8 g
Voedingsvezel: 14 g
Natrium: 136 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Gevulde courgette. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Gevulde courgette

Zoutarm hoofdgerecht: Gevulde courgette. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakj...
Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.

Tjap-tjoy

Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.
Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.

Gestoomde gemengde groenten

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het vocht en de azijn toe.

Rundvlees hachee

Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het...
Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolgens de rijst in het water, zoals op de verpakking staat aangegeven.

Kipkerrie met zilvervliesrijst

Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolg...
Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met kalkoen. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar. Snijd de ui fijn en de kalkoenfilet, aubergine en tomaten in blokjes.

Pasta met kalkoen

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met kalkoen. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar. Snijd de ui fijn en de kalko...