Mosterdpuree met een varkenslapje

Mosterdpuree met een varkenslapje Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten
- 800 gram kruimige aardappelen, geschild
- 4 el olie
- 4 varkensfiletlapjes (à 120 gram)
- 1 pak tuinboontjes (diepvries, 450 g)
- 300 g peultjes
- 20 g margarine (zonder zout!)
- dieetzout
- peper
- 1,5 el natriumarme mosterd
- 160 ml magere yoghurt
- 1 zak rucolasla (a 75 g)

Bereidingswijze
Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar. Haal de peultjes af en kook deze in weinig vocht in 10 minuten gaar. Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de varkensfiletlapjes hierin in 10 minuten rondom bruin en gaar. Doe de tuinboontjes direct uit de vriezer met de margarine en 4 eetlepels water in een pan. Stoof de tuinboontjes in 3 tot 5 minuten op middelhoog vuur gaar, schep regelmatig om. Giet de aardappels af en stamp ze met de natiumarme mosterd, yoghurt en de rest van de olie tot een smeuige puree. Breng op smaak met het dieetzout en (versgemalen) peper. Schep de rucola door de puree en schep de tuinboontjes, de peultjes en de varkenslapjes erop. Serveer het direct.

Voedingswaarde per portie
Energie: 600 kcal (2520 kJ)
Eiwit: 42 g
Koolhydraten: 60 g
Vet: 21 g
Verzadigd vet: 8 g
Voedingsvezel: 14 g
Natrium: 136 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde ui, knoflook, de prei in ringen.

Provencaalse stoofschotel

Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperd...
Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.

Gestoomde gemengde groenten

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.

Couscous met kip en dadels

Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de prei in ongeveer 4 minuten beetgaar.

Kabeljauw met kerrie en prei

Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok...
Zoutarm hoofdgerecht: Witlofsalade met appel en rode ui. Snijd de schoongemaakte witlof in zeer fijne reepjes en de appels in blokjes. Snijd de rode ui fijn.

Witlofsalade met appel en rode ui

Zoutarm hoofdgerecht: Witlofsalade met appel en rode ui. Snijd de schoongemaakte witlof in zeer fijne reepjes en de appels in blokjes. Snijd de rode u...