Gepofte appels

Gepofte appels Zoutarm nagerecht: Gepofte appels. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspijs met de rozijnen, citroenschil en kaneel in een.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten
- 2 stevige appels
- 50g amandelspijs
- 2 el rozijnen
- 0,5 tl geraspte citroenschil
- mespunt kaneel
- 20 g ongezouten boter

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspijs met de rozijnen, citroenschil en kaneel in een kommetje. Vul de holte van de appels met het mengsel en zet elke appel op een stuk aluminiumfolie. Leg een klontje boter op de appels en vouw de folie om de appels. Leg de verpakte appels op een bakplaat en schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat ze in 30 minuten zacht worden. Neem de appels uit de oven, leg ze op een bord en serveer.

Voedingswaarden per portie
Energie: 271 kcal (1138 kJ)
Eiwit: 3 g
Koolhydraten: 33 g
Vet: 14 g
Verzadigd vet: 6 g
Voedingsvezel: 5 g
Natrium: 9 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm nagerecht: Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs. Schil de peertjes maar laat de steeltjes zitten. Doe de peertjes in een pan met de wijn, de bessenjenever, het kaneelstokje.

Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs

Zoutarm nagerecht: Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs. Schil de peertjes maar laat de steeltjes zitten. Doe de peertjes in een pan met de wijn,...
Zoutarm nagerecht: Citroenmousse. Week de gelatine in ca. 3 minuten in ruim koud water. Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers met 2 el suiker met een mixer of garde in een grote kom.

Citroenmousse

Zoutarm nagerecht: Citroenmousse. Week de gelatine in ca. 3 minuten in ruim koud water. Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers met 2 el suik...
Zoutbeperkt nagerecht: Banaan-ananasshake een heerlijke combinatie van ananas en bananen

Banaan-ananasshake

Zoutbeperkt nagerecht: Banaan-ananasshake een heerlijke combinatie van ananas en bananen
Zoutarm nagerecht: Bananenkwark. Schil de bananen, prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes.

Bananenkwark

Zoutarm nagerecht: Bananenkwark. Schil de bananen, prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes.
Zoutarm nagerecht: Mokkaparfait. Los de oploskoffie op in 2 eetlepels heet water. Doe de eidooiers met de suiker en het koffiemengsel in een kom.

Mokkaparfait

Zoutarm nagerecht: Mokkaparfait. Los de oploskoffie op in 2 eetlepels heet water. Doe de eidooiers met de suiker en het koffiemengsel in een kom.