Bananenkwark

Bananenkwark Zoutarm nagerecht: Bananenkwark. Schil de bananen, prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten
- 2 bananen
- 250 magere kwark
- 4 el grofgehakte walnoten
- 2 el geroosterde amandelsnippers

Bereidingswijze
Schil de bananen en prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes. Schep de walnoten door het mengsel en verdeel de bananenkwark over vier schaaltjes. Garneer de bovenkant van elke portie met een halve eetlepel geroosterde amandelsnippers

Voedingswaarden per portie
Energie: 133 kcal ( 557 kJ)
Eiwit: 8 g
Koolhydraten: 14 g
Vet: 6 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 2 g
Natrium: 26 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm nagerecht: Peren in vanillesiroop. Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroenschil.

Peren in vanillesiroop

Zoutarm nagerecht: Peren in vanillesiroop. Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroe...
Zoutarm nagerecht: Chocoladesoufflé met chocoladecustard. Vet de soufflévorm van 850 ml in en strooi er wat bastardsuiker in. Breek de chocolade in stukken. Breng de melk en de boter tegen het kookpunt.

Chocoladesouffle met chocoladecustard

Zoutarm nagerecht: Chocoladesoufflé met chocoladecustard. Vet de soufflévorm van 850 ml in en strooi er wat bastardsuiker in. Breek de chocolade in st...
Zoutarm nagerecht: Mousse van mandarijntjes. Pers 2 mandarijnen uit (of houd 100 ml sap van de mandarijntjes uit blik apart).

Mousse van mandarijntjes

Zoutarm nagerecht: Mousse van mandarijntjes. Pers 2 mandarijnen uit (of houd 100 ml sap van de mandarijntjes uit blik apart).
Zoutarm nagerecht: Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs. Schil de peertjes maar laat de steeltjes zitten. Doe de peertjes in een pan met de wijn, de bessenjenever, het kaneelstokje.

Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs

Zoutarm nagerecht: Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs. Schil de peertjes maar laat de steeltjes zitten. Doe de peertjes in een pan met de wijn,...
Zoutarm nagerecht: Gevulde nectarines. Meng de chocolade met de amaretti-kruimels en de citroenschil. Klop het eiwit licht en voeg het met de helft van de Amaretto toe aan het mengsel.

Gevulde nectarines

Zoutarm nagerecht: Gevulde nectarines. Meng de chocolade met de amaretti-kruimels en de citroenschil. Klop het eiwit licht en voeg het met de helft va...
Natriumarm nagerecht: Crèpes met vers fruit.

Crepes met vers fruit

Natriumarm nagerecht: Crèpes met vers fruit.