Bananenkwark

Bananenkwark Zoutarm nagerecht: Bananenkwark. Schil de bananen, prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten
- 2 bananen
- 250 magere kwark
- 4 el grofgehakte walnoten
- 2 el geroosterde amandelsnippers

Bereidingswijze
Schil de bananen en prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes. Schep de walnoten door het mengsel en verdeel de bananenkwark over vier schaaltjes. Garneer de bovenkant van elke portie met een halve eetlepel geroosterde amandelsnippers

Voedingswaarden per portie
Energie: 133 kcal ( 557 kJ)
Eiwit: 8 g
Koolhydraten: 14 g
Vet: 6 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 2 g
Natrium: 26 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm nagerecht: Mousse van mandarijntjes. Pers 2 mandarijnen uit (of houd 100 ml sap van de mandarijntjes uit blik apart).

Mousse van mandarijntjes

Zoutarm nagerecht: Mousse van mandarijntjes. Pers 2 mandarijnen uit (of houd 100 ml sap van de mandarijntjes uit blik apart).
Zoutarm nagerecht: Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs. Schil de peertjes maar laat de steeltjes zitten. Doe de peertjes in een pan met de wijn, de bessenjenever, het kaneelstokje.

Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs

Zoutarm nagerecht: Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs. Schil de peertjes maar laat de steeltjes zitten. Doe de peertjes in een pan met de wijn,...
Zoutarm nagerecht: Fruitsalade met Griekse yoghurt. Snijd de ananas in plakken, schil hem en zorg dat alle putjes en pitjes weg zijn. Snijd de kiwi in dikke plakken en de druiven in tweeën.

Fruitsalade met Griekse yoghurt

Zoutarm nagerecht: Fruitsalade met Griekse yoghurt. Snijd de ananas in plakken, schil hem en zorg dat alle putjes en pitjes weg zijn. Snijd de kiwi in...
Zoutarm nagerecht: Ratatouille. Klop de eierdooier schuimig met de helft van de suiker. Smelt de chocolade au bain marie

Chocolademousse

Zoutarm nagerecht: Ratatouille. Klop de eierdooier schuimig met de helft van de suiker. Smelt de chocolade au bain marie
Zoutarm nagerecht: Kokostaart met peren. Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de peren en snijd ze in schijfjes. Neem een cakevorm (18 cm) en leg er bakpapier in.

Kokostaart met peren

Zoutarm nagerecht: Kokostaart met peren. Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de peren en snijd ze in schijfjes. Neem een cakevorm (18 cm) en leg er...