Gepofte appels

Gepofte appels Zoutarm nagerecht: Gepofte appels. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspijs met de rozijnen, citroenschil en kaneel in een.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten
- 2 stevige appels
- 50g amandelspijs
- 2 el rozijnen
- 0,5 tl geraspte citroenschil
- mespunt kaneel
- 20 g ongezouten boter

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspijs met de rozijnen, citroenschil en kaneel in een kommetje. Vul de holte van de appels met het mengsel en zet elke appel op een stuk aluminiumfolie. Leg een klontje boter op de appels en vouw de folie om de appels. Leg de verpakte appels op een bakplaat en schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat ze in 30 minuten zacht worden. Neem de appels uit de oven, leg ze op een bord en serveer.

Voedingswaarden per portie
Energie: 271 kcal (1138 kJ)
Eiwit: 3 g
Koolhydraten: 33 g
Vet: 14 g
Verzadigd vet: 6 g
Voedingsvezel: 5 g
Natrium: 9 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm nagerecht: Citroenmousse. Week de gelatine in ca. 3 minuten in ruim koud water. Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers met 2 el suiker met een mixer of garde in een grote kom.

Citroenmousse

Zoutarm nagerecht: Citroenmousse. Week de gelatine in ca. 3 minuten in ruim koud water. Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers met 2 el suik...
Zoutarm nagerecht: Gevulde appeltjes uit de oven. Verwarm de oven voor op 200°C. Knip de bitterkoekjes en abrikoosjes in kleine stukjes en meng ze in een kom met de kardemom en de helft van het sinaasappelsap.

Gevulde appeltjes uit de oven

Zoutarm nagerecht: Gevulde appeltjes uit de oven. Verwarm de oven voor op 200°C. Knip de bitterkoekjes en abrikoosjes in kleine stukjes en meng ze in...
Zoutarm nagerecht: Bananenkwark. Schil de bananen, prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes.

Bananenkwark

Zoutarm nagerecht: Bananenkwark. Schil de bananen, prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes.
Zoutarm nagerecht: Peren in vanillesiroop. Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroenschil.

Peren in vanillesiroop

Zoutarm nagerecht: Peren in vanillesiroop. Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroe...
Zoutarm nagerecht: Kokostaart met peren. Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de peren en snijd ze in schijfjes. Neem een cakevorm (18 cm) en leg er bakpapier in.

Kokostaart met peren

Zoutarm nagerecht: Kokostaart met peren. Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de peren en snijd ze in schijfjes. Neem een cakevorm (18 cm) en leg er...