Gepofte appels

Bereiding
Aantal personen: 2Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten
- 2 stevige appels
- 50g amandelspijs
- 2 el rozijnen
- 0,5 tl geraspte citroenschil
- mespunt kaneel
- 20 g ongezouten boter
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspijs met de rozijnen, citroenschil en kaneel in een kommetje. Vul de holte van de appels met het mengsel en zet elke appel op een stuk aluminiumfolie. Leg een klontje boter op de appels en vouw de folie om de appels. Leg de verpakte appels op een bakplaat en schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat ze in 30 minuten zacht worden. Neem de appels uit de oven, leg ze op een bord en serveer.
Voedingswaarden per portie
Energie: 271 kcal (1138 kJ)
Eiwit: 3 g
Koolhydraten: 33 g
Vet: 14 g
Verzadigd vet: 6 g
Voedingsvezel: 5 g
Natrium: 9 mg
Tag's
Vergelijkbare recepten

Peren in vanillesiroop
Zoutarm nagerecht: Peren in vanillesiroop. Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroe...

Gemarineerde aardbeien
Zoutarm nagerecht: Gemarineerde aardbeien. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden. Boen de limoen schoon onder de w...

Appelcompote
Zoutarm nagerecht: Appelcompote. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Was de rozijnen.

Gevulde nectarines
Zoutarm nagerecht: Gevulde nectarines. Meng de chocolade met de amaretti-kruimels en de citroenschil. Klop het eiwit licht en voeg het met de helft va...

Gevulde appeltjes uit de oven
Zoutarm nagerecht: Gevulde appeltjes uit de oven. Verwarm de oven voor op 200°C. Knip de bitterkoekjes en abrikoosjes in kleine stukjes en meng ze in...

Chocolademousse
Zoutarm nagerecht: Ratatouille. Klop de eierdooier schuimig met de helft van de suiker. Smelt de chocolade au bain marie