Mokkaparfait

Mokkaparfait

Zoutarm nagerecht: Mokkaparfait. Los de oploskoffie op in 2 eetlepels heet water. Doe de eidooiers met de suiker en het koffiemengsel in een kom.

Bereiding

Aantal personen: 6

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten
- 1 el oploskoffie
- 4 eierdooiers
- 100 g fijne kristalsuiker
- 2 dl slagroom
- 1 el koffielikeur
- chocolade of vanillesaus

Bereidingswijze
Los de oploskoffie op in 2 eetlepels heet water. Doe de eidooiers met de suiker en het koffiemengsel in een kom. Zet de kom op een pan met heet water, die op een laag vuur staat en klop het mengsel met een mixer of garde in 5 tot 10 minuten bleek en romig. Zet de kom met het dooiermengsel in een bak met ijswater en laat het mengsel al kloppende volledig afkoelen. Voeg eventueel de koffielikeur toe. Klop de slagroom dik vloeibaar en spatel de room in twee porties door het afgekoelde dooiermengsel. Schep het mengsel in 6 met plasticfolie beklede eenpersoonsvormpjes. Laat de parfaits, afgedekt met folie in het vriesvak ca. 2 uur bevriezen. Stort de parfaits vlak voor het serveren op een bord en giet de chocoladesaus of vanillesaus erover.

Voedingswaarden per portie
Energie: 115 kcal (484 kJ)
Eiwit: 2 g
Koolhydraten: 17 g
Vet: 5 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezel: 0 g
Natrium: 6 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm nagerecht: Ratatouille. Klop de eierdooier schuimig met de helft van de suiker. Smelt de chocolade au bain marie

Chocolademousse

Zoutarm nagerecht: Ratatouille. Klop de eierdooier schuimig met de helft van de suiker. Smelt de chocolade au bain marie
Zoutarm nagerecht: Appelcompote. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Was de rozijnen.

Appelcompote

Zoutarm nagerecht: Appelcompote. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Was de rozijnen.
Zoutarm nagerecht: Fruitsalade met Griekse yoghurt. Snijd de ananas in plakken, schil hem en zorg dat alle putjes en pitjes weg zijn. Snijd de kiwi in dikke plakken en de druiven in tweeën.

Fruitsalade met Griekse yoghurt

Zoutarm nagerecht: Fruitsalade met Griekse yoghurt. Snijd de ananas in plakken, schil hem en zorg dat alle putjes en pitjes weg zijn. Snijd de kiwi in...
Zoutarm nagerecht: Gevulde appeltjes uit de oven. Verwarm de oven voor op 200°C. Knip de bitterkoekjes en abrikoosjes in kleine stukjes en meng ze in een kom met de kardemom en de helft van het sinaasappelsap.

Gevulde appeltjes uit de oven

Zoutarm nagerecht: Gevulde appeltjes uit de oven. Verwarm de oven voor op 200°C. Knip de bitterkoekjes en abrikoosjes in kleine stukjes en meng ze in...
Zoutarm nagerecht: Gevulde nectarines. Meng de chocolade met de amaretti-kruimels en de citroenschil. Klop het eiwit licht en voeg het met de helft van de Amaretto toe aan het mengsel.

Gevulde nectarines

Zoutarm nagerecht: Gevulde nectarines. Meng de chocolade met de amaretti-kruimels en de citroenschil. Klop het eiwit licht en voeg het met de helft va...