Mokkaparfait

Mokkaparfait

Zoutarm nagerecht: Mokkaparfait. Los de oploskoffie op in 2 eetlepels heet water. Doe de eidooiers met de suiker en het koffiemengsel in een kom.

Bereiding

Aantal personen: 6

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten
- 1 el oploskoffie
- 4 eierdooiers
- 100 g fijne kristalsuiker
- 2 dl slagroom
- 1 el koffielikeur
- chocolade of vanillesaus

Bereidingswijze
Los de oploskoffie op in 2 eetlepels heet water. Doe de eidooiers met de suiker en het koffiemengsel in een kom. Zet de kom op een pan met heet water, die op een laag vuur staat en klop het mengsel met een mixer of garde in 5 tot 10 minuten bleek en romig. Zet de kom met het dooiermengsel in een bak met ijswater en laat het mengsel al kloppende volledig afkoelen. Voeg eventueel de koffielikeur toe. Klop de slagroom dik vloeibaar en spatel de room in twee porties door het afgekoelde dooiermengsel. Schep het mengsel in 6 met plasticfolie beklede eenpersoonsvormpjes. Laat de parfaits, afgedekt met folie in het vriesvak ca. 2 uur bevriezen. Stort de parfaits vlak voor het serveren op een bord en giet de chocoladesaus of vanillesaus erover.

Voedingswaarden per portie
Energie: 115 kcal (484 kJ)
Eiwit: 2 g
Koolhydraten: 17 g
Vet: 5 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezel: 0 g
Natrium: 6 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm nagerecht: Perzikpakketjes met citroenhangop. Bedek een zeef met een schone theedoek. Schenk de yoghurt erin en laat hem minimaal 8 uur uitlekken tot een dikke massa.

Perzikpakketjes met citroenhangop

Zoutarm nagerecht: Perzikpakketjes met citroenhangop. Bedek een zeef met een schone theedoek. Schenk de yoghurt erin en laat hem minimaal 8 uur uitlek...
Zoutarm nagerecht: Appelcompote. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Was de rozijnen.

Appelcompote

Zoutarm nagerecht: Appelcompote. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Was de rozijnen.
Zoutarm nagerecht: Fruitsalade met Griekse yoghurt. Snijd de ananas in plakken, schil hem en zorg dat alle putjes en pitjes weg zijn. Snijd de kiwi in dikke plakken en de druiven in tweeën.

Fruitsalade met Griekse yoghurt

Zoutarm nagerecht: Fruitsalade met Griekse yoghurt. Snijd de ananas in plakken, schil hem en zorg dat alle putjes en pitjes weg zijn. Snijd de kiwi in...
Zoutarm nagerecht: IJskoude milkshake. Pel en ontpit de meloen en snijd hem in stukken. Doe de meloen in de mixer met de bijna ontdooide frambozen en de melk.

IJskoude milkshake

Zoutarm nagerecht: IJskoude milkshake. Pel en ontpit de meloen en snijd hem in stukken. Doe de meloen in de mixer met de bijna ontdooide frambozen en...
Zoutarm nagerecht: Kokostaart met peren. Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de peren en snijd ze in schijfjes. Neem een cakevorm (18 cm) en leg er bakpapier in.

Kokostaart met peren

Zoutarm nagerecht: Kokostaart met peren. Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de peren en snijd ze in schijfjes. Neem een cakevorm (18 cm) en leg er...
Zoutarm nagerecht: Ratatouille. Klop de eierdooier schuimig met de helft van de suiker. Smelt de chocolade au bain marie

Chocolademousse

Zoutarm nagerecht: Ratatouille. Klop de eierdooier schuimig met de helft van de suiker. Smelt de chocolade au bain marie