Banaan-ananasshake

Banaan-ananasshake

Zoutbeperkt nagerecht: Banaan-ananasshake een heerlijke combinatie van ananas en bananen

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten
- 2 grote rijpe banaan
- 3 dl ananassap
- 2 tl citroensap
- 4 bolletjes vanille-ijs

Bereidingswijze
Snijd uit de banaan 2 plakjes met schil voor garnering. Pel de rest van de banaan. Pureer de banaan in de keukenmachine of met een staafmixer met het ananassap, het citroensap en het ijs tot een schuimige drank. Verdeel de shake over 4 glazen en steek de plak banaan op de rand van het glas.

Voedingswaarde per portie
Energie: 220 kcal (924 kJ)
Eiwit: 3 g
Koolhydraten: 40 g
Vet: 6 g
Verzadigd vet: 3 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 55 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm nagerecht: Fruitsalade met Griekse yoghurt. Snijd de ananas in plakken, schil hem en zorg dat alle putjes en pitjes weg zijn. Snijd de kiwi in dikke plakken en de druiven in tweeën.

Fruitsalade met Griekse yoghurt

Zoutarm nagerecht: Fruitsalade met Griekse yoghurt. Snijd de ananas in plakken, schil hem en zorg dat alle putjes en pitjes weg zijn. Snijd de kiwi in...
Zoutarm nagerecht: Mokkaparfait. Los de oploskoffie op in 2 eetlepels heet water. Doe de eidooiers met de suiker en het koffiemengsel in een kom.

Mokkaparfait

Zoutarm nagerecht: Mokkaparfait. Los de oploskoffie op in 2 eetlepels heet water. Doe de eidooiers met de suiker en het koffiemengsel in een kom.
Zoutarm nagerecht: Chocoladesoufflé met chocoladecustard. Vet de soufflévorm van 850 ml in en strooi er wat bastardsuiker in. Breek de chocolade in stukken. Breng de melk en de boter tegen het kookpunt.

Chocoladesouffle met chocoladecustard

Zoutarm nagerecht: Chocoladesoufflé met chocoladecustard. Vet de soufflévorm van 850 ml in en strooi er wat bastardsuiker in. Breek de chocolade in st...
Zoutarm nagerecht: Gemarineerde aardbeien. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden. Boen de limoen schoon onder de warme kraan.

Gemarineerde aardbeien

Zoutarm nagerecht: Gemarineerde aardbeien. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden. Boen de limoen schoon onder de w...
Natriumarm nagerecht: Crèpes met vers fruit.

Crepes met vers fruit

Natriumarm nagerecht: Crèpes met vers fruit.
Zoutarm nagerecht: Peren in vanillesiroop. Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroenschil.

Peren in vanillesiroop

Zoutarm nagerecht: Peren in vanillesiroop. Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroe...