Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs

Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs

Zoutarm nagerecht: Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs. Schil de peertjes maar laat de steeltjes zitten. Doe de peertjes in een pan met de wijn, de bessenjenever, het kaneelstokje.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 2 uur en 45 minuten

Ingrediënten
- 8 stoofpeertjes
- 1 fles rode wijn
- 1 dl bessenjenever
- 1 kaneelstokje
- 200 g suiker
- 1 el aardappelzetmeel
- 4 bolletjes roomijs kaneel stoofpeertjes
- 4 kaneelkoekjes

Bereidingswijze
Schil de peertjes maar laat de steeltjes er aan zitten. Doe de peertjes in een pan met de wijn, de bessenjenever, het kaneelstokje en de suiker. Breng dit aan de kook en laat de peertjes op een heel laag vuur in ongeveer 1,5 uur gaar stoven. Laat het deksel op de pan.
Maak in een kommetje een papje van het zetmeel met een scheutje water. Haal de peertjes uit het vocht en bind het vocht met het aardappelzetmeelmengsel.
Halveer de peertjes en verwijder de klokhuizen met een lepeltje. Leg een half peertje met de bolle kant naar onderen op een bord. Schep er een bol ijs op en plaats de andere helft van het peertje er bovenop. Garneer elk bord met een kaneelkoekje en serveer direct.

Voedingswaarde per portie
Energie: 460 kcal (1932 kJ)
Eiwit: 2 g
Vet: 7 g
Verzadigd vet: 4 g
Koolhydraten: 98 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 83 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm nagerecht: Bananenkwark. Schil de bananen, prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes.

Bananenkwark

Zoutarm nagerecht: Bananenkwark. Schil de bananen, prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes.
Zoutarm nagerecht: Chocoladesoufflé met chocoladecustard. Vet de soufflévorm van 850 ml in en strooi er wat bastardsuiker in. Breek de chocolade in stukken. Breng de melk en de boter tegen het kookpunt.

Chocoladesouffle met chocoladecustard

Zoutarm nagerecht: Chocoladesoufflé met chocoladecustard. Vet de soufflévorm van 850 ml in en strooi er wat bastardsuiker in. Breek de chocolade in st...
Zoutarm nagerecht: Gemarineerde aardbeien. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden. Boen de limoen schoon onder de warme kraan.

Gemarineerde aardbeien

Zoutarm nagerecht: Gemarineerde aardbeien. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden. Boen de limoen schoon onder de w...
Zoutarm nagerecht: Gepofte appels. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspijs met de rozijnen, citroenschil en kaneel in een.

Gepofte appels

Zoutarm nagerecht: Gepofte appels. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspijs...
Zoutarm nagerecht: Gevulde appeltjes uit de oven. Verwarm de oven voor op 200°C. Knip de bitterkoekjes en abrikoosjes in kleine stukjes en meng ze in een kom met de kardemom en de helft van het sinaasappelsap.

Gevulde appeltjes uit de oven

Zoutarm nagerecht: Gevulde appeltjes uit de oven. Verwarm de oven voor op 200°C. Knip de bitterkoekjes en abrikoosjes in kleine stukjes en meng ze in...
Zoutarm nagerecht: Mousse van mandarijntjes. Pers 2 mandarijnen uit (of houd 100 ml sap van de mandarijntjes uit blik apart).

Mousse van mandarijntjes

Zoutarm nagerecht: Mousse van mandarijntjes. Pers 2 mandarijnen uit (of houd 100 ml sap van de mandarijntjes uit blik apart).