Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs

Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs

Zoutarm nagerecht: Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs. Schil de peertjes maar laat de steeltjes zitten. Doe de peertjes in een pan met de wijn, de bessenjenever, het kaneelstokje.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 2 uur en 45 minuten

Ingrediënten
- 8 stoofpeertjes
- 1 fles rode wijn
- 1 dl bessenjenever
- 1 kaneelstokje
- 200 g suiker
- 1 el aardappelzetmeel
- 4 bolletjes roomijs kaneel stoofpeertjes
- 4 kaneelkoekjes

Bereidingswijze
Schil de peertjes maar laat de steeltjes er aan zitten. Doe de peertjes in een pan met de wijn, de bessenjenever, het kaneelstokje en de suiker. Breng dit aan de kook en laat de peertjes op een heel laag vuur in ongeveer 1,5 uur gaar stoven. Laat het deksel op de pan.
Maak in een kommetje een papje van het zetmeel met een scheutje water. Haal de peertjes uit het vocht en bind het vocht met het aardappelzetmeelmengsel.
Halveer de peertjes en verwijder de klokhuizen met een lepeltje. Leg een half peertje met de bolle kant naar onderen op een bord. Schep er een bol ijs op en plaats de andere helft van het peertje er bovenop. Garneer elk bord met een kaneelkoekje en serveer direct.

Voedingswaarde per portie
Energie: 460 kcal (1932 kJ)
Eiwit: 2 g
Vet: 7 g
Verzadigd vet: 4 g
Koolhydraten: 98 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 83 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm nagerecht: Peren in vanillesiroop. Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroenschil.

Peren in vanillesiroop

Zoutarm nagerecht: Peren in vanillesiroop. Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroe...
Zoutarm nagerecht: Gepofte appels. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspijs met de rozijnen, citroenschil en kaneel in een.

Gepofte appels

Zoutarm nagerecht: Gepofte appels. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspijs...
Zoutarm nagerecht: IJskoude milkshake. Pel en ontpit de meloen en snijd hem in stukken. Doe de meloen in de mixer met de bijna ontdooide frambozen en de melk.

IJskoude milkshake

Zoutarm nagerecht: IJskoude milkshake. Pel en ontpit de meloen en snijd hem in stukken. Doe de meloen in de mixer met de bijna ontdooide frambozen en...
Zoutarm nagerecht: Kokostaart met peren. Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de peren en snijd ze in schijfjes. Neem een cakevorm (18 cm) en leg er bakpapier in.

Kokostaart met peren

Zoutarm nagerecht: Kokostaart met peren. Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de peren en snijd ze in schijfjes. Neem een cakevorm (18 cm) en leg er...
Zoutarm nagerecht: Gemarineerde aardbeien. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden. Boen de limoen schoon onder de warme kraan.

Gemarineerde aardbeien

Zoutarm nagerecht: Gemarineerde aardbeien. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden. Boen de limoen schoon onder de w...
Zoutarm nagerecht: Chocoladesoufflé met chocoladecustard. Vet de soufflévorm van 850 ml in en strooi er wat bastardsuiker in. Breek de chocolade in stukken. Breng de melk en de boter tegen het kookpunt.

Chocoladesouffle met chocoladecustard

Zoutarm nagerecht: Chocoladesoufflé met chocoladecustard. Vet de soufflévorm van 850 ml in en strooi er wat bastardsuiker in. Breek de chocolade in st...