Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs

Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs

Zoutarm nagerecht: Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs. Schil de peertjes maar laat de steeltjes zitten. Doe de peertjes in een pan met de wijn, de bessenjenever, het kaneelstokje.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 2 uur en 45 minuten

Ingrediënten
- 8 stoofpeertjes
- 1 fles rode wijn
- 1 dl bessenjenever
- 1 kaneelstokje
- 200 g suiker
- 1 el aardappelzetmeel
- 4 bolletjes roomijs kaneel stoofpeertjes
- 4 kaneelkoekjes

Bereidingswijze
Schil de peertjes maar laat de steeltjes er aan zitten. Doe de peertjes in een pan met de wijn, de bessenjenever, het kaneelstokje en de suiker. Breng dit aan de kook en laat de peertjes op een heel laag vuur in ongeveer 1,5 uur gaar stoven. Laat het deksel op de pan.
Maak in een kommetje een papje van het zetmeel met een scheutje water. Haal de peertjes uit het vocht en bind het vocht met het aardappelzetmeelmengsel.
Halveer de peertjes en verwijder de klokhuizen met een lepeltje. Leg een half peertje met de bolle kant naar onderen op een bord. Schep er een bol ijs op en plaats de andere helft van het peertje er bovenop. Garneer elk bord met een kaneelkoekje en serveer direct.

Voedingswaarde per portie
Energie: 460 kcal (1932 kJ)
Eiwit: 2 g
Vet: 7 g
Verzadigd vet: 4 g
Koolhydraten: 98 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 83 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm nagerecht: Appelcompote. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Was de rozijnen.

Appelcompote

Zoutarm nagerecht: Appelcompote. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Was de rozijnen.
Zoutarm nagerecht: Bananenkwark. Schil de bananen, prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes.

Bananenkwark

Zoutarm nagerecht: Bananenkwark. Schil de bananen, prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes.
Zoutarm nagerecht: Kokostaart met peren. Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de peren en snijd ze in schijfjes. Neem een cakevorm (18 cm) en leg er bakpapier in.

Kokostaart met peren

Zoutarm nagerecht: Kokostaart met peren. Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de peren en snijd ze in schijfjes. Neem een cakevorm (18 cm) en leg er...
Zoutarm nagerecht: Fruitsalade met Griekse yoghurt. Snijd de ananas in plakken, schil hem en zorg dat alle putjes en pitjes weg zijn. Snijd de kiwi in dikke plakken en de druiven in tweeën.

Fruitsalade met Griekse yoghurt

Zoutarm nagerecht: Fruitsalade met Griekse yoghurt. Snijd de ananas in plakken, schil hem en zorg dat alle putjes en pitjes weg zijn. Snijd de kiwi in...
Zoutarm nagerecht: Ratatouille. Klop de eierdooier schuimig met de helft van de suiker. Smelt de chocolade au bain marie

Chocolademousse

Zoutarm nagerecht: Ratatouille. Klop de eierdooier schuimig met de helft van de suiker. Smelt de chocolade au bain marie
Zoutarm nagerecht: IJskoude milkshake. Pel en ontpit de meloen en snijd hem in stukken. Doe de meloen in de mixer met de bijna ontdooide frambozen en de melk.

IJskoude milkshake

Zoutarm nagerecht: IJskoude milkshake. Pel en ontpit de meloen en snijd hem in stukken. Doe de meloen in de mixer met de bijna ontdooide frambozen en...