Kiss me cocktail

Bereiding
Aantal personen: 4Bereidingstijd: 30 minuuten
Ingrediënten per longdrinkglas:
- 25 ml Kokosmelk
- 25 ml ananassap
- 150 ml jus orange
- 3 ijsblokjes
- 50 ml yoghurt
- 50 ml ananassap
- 100 ml Jus d'orange
Bereidingswijze:
Het leuke van het combineren van vruchtensappen is dat er veel meer mogelijkheden mee zijn dan het maken van cocktails. Zo is de kokosmelk heel goed te vervangen door yoghurt. Hierdoor onstaat een Yoki die de helft minder natrium bevat dan die vanuit een pak.
Mocht Yoki zonder de ijsblokjes niet als koud genoeg ervaren worden dan kunnen wij hem ook nog invriezen. Door het gebruik van de yoghurt blijft het vruchtensap goed in het ijs verdeeld ook tijdens het opeten. Wel is het lekkerder om de Yoki voor het invriezen nog wat aan te zoetten.
Het is een alcoholvrije cocktail die geinspireerd is op Pina Colada.
Natriumgehalte van elke cocktail: 10 mg per 100 ml
(Let er op dat er kokosmelk zonder toevoeging van zout wordt gebruikt.), die van de Yoki 30 mg per 100 ml. (Yoki uit pak bevat 60 mg natrium per 100 ml.)
Tag's
Vergelijkbare recepten

Gevulde appeltjes uit de oven
Zoutarm nagerecht: Gevulde appeltjes uit de oven. Verwarm de oven voor op 200°C. Knip de bitterkoekjes en abrikoosjes in kleine stukjes en meng ze in...

IJskoude milkshake
Zoutarm nagerecht: IJskoude milkshake. Pel en ontpit de meloen en snijd hem in stukken. Doe de meloen in de mixer met de bijna ontdooide frambozen en...

Banaan-ananasshake
Zoutbeperkt nagerecht: Banaan-ananasshake een heerlijke combinatie van ananas en bananen

Mokkaparfait
Zoutarm nagerecht: Mokkaparfait. Los de oploskoffie op in 2 eetlepels heet water. Doe de eidooiers met de suiker en het koffiemengsel in een kom.

Citroenmousse
Zoutarm nagerecht: Citroenmousse. Week de gelatine in ca. 3 minuten in ruim koud water. Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers met 2 el suik...

Chocolademousse
Zoutarm nagerecht: Ratatouille. Klop de eierdooier schuimig met de helft van de suiker. Smelt de chocolade au bain marie