Kiss me cocktail

Kiss me cocktail

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuuten

Ingrediënten per longdrinkglas:
- 25 ml Kokosmelk
- 25 ml ananassap
- 150 ml jus orange
- 3 ijsblokjes
- 50 ml yoghurt
- 50 ml ananassap
- 100 ml Jus d'orange

Bereidingswijze:
Het leuke van het combineren van vruchtensappen is dat er veel meer mogelijkheden mee zijn dan het maken van cocktails. Zo is de kokosmelk heel goed te vervangen door yoghurt. Hierdoor onstaat een Yoki die de helft minder natrium bevat dan die vanuit een pak.

Mocht Yoki zonder de ijsblokjes niet als koud genoeg ervaren worden dan kunnen wij hem ook nog invriezen. Door het gebruik van de yoghurt blijft het vruchtensap goed in het ijs verdeeld ook tijdens het opeten. Wel is het lekkerder om de Yoki voor het invriezen nog wat aan te zoetten.

Het is een alcoholvrije cocktail die geinspireerd is op Pina Colada.

Natriumgehalte van elke cocktail: 10 mg per 100 ml

(Let er op dat er kokosmelk zonder toevoeging van zout wordt gebruikt.), die van de Yoki 30 mg per 100 ml. (Yoki uit pak bevat 60 mg natrium per 100 ml.)

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm nagerecht: Chocoladesoufflé met chocoladecustard. Vet de soufflévorm van 850 ml in en strooi er wat bastardsuiker in. Breek de chocolade in stukken. Breng de melk en de boter tegen het kookpunt.

Chocoladesouffle met chocoladecustard

Zoutarm nagerecht: Chocoladesoufflé met chocoladecustard. Vet de soufflévorm van 850 ml in en strooi er wat bastardsuiker in. Breek de chocolade in st...
Zoutarm nagerecht: Bananenkwark. Schil de bananen, prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes.

Bananenkwark

Zoutarm nagerecht: Bananenkwark. Schil de bananen, prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes.
Zoutarm nagerecht: Peren in vanillesiroop. Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroenschil.

Peren in vanillesiroop

Zoutarm nagerecht: Peren in vanillesiroop. Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroe...
Zoutarm nagerecht: Mousse van mandarijntjes. Pers 2 mandarijnen uit (of houd 100 ml sap van de mandarijntjes uit blik apart).

Mousse van mandarijntjes

Zoutarm nagerecht: Mousse van mandarijntjes. Pers 2 mandarijnen uit (of houd 100 ml sap van de mandarijntjes uit blik apart).
Zoutarm nagerecht: Gepofte appels. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspijs met de rozijnen, citroenschil en kaneel in een.

Gepofte appels

Zoutarm nagerecht: Gepofte appels. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspijs...
Zoutarm nagerecht: IJskoude milkshake. Pel en ontpit de meloen en snijd hem in stukken. Doe de meloen in de mixer met de bijna ontdooide frambozen en de melk.

IJskoude milkshake

Zoutarm nagerecht: IJskoude milkshake. Pel en ontpit de meloen en snijd hem in stukken. Doe de meloen in de mixer met de bijna ontdooide frambozen en...