Citroenmousse

Citroenmousse Zoutarm nagerecht: Citroenmousse. Week de gelatine in ca. 3 minuten in ruim koud water. Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers met 2 el suiker met een mixer of garde in een grote kom.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
- 5 gelatineblaadjes
- 3 eieren
- 50 g suiker
- 1,5 dl citroensap

Bereiingswijze
Week de gelatine in ca. 3 minuten in ruim koud water. Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers met 2 el suiker met een mixer of garde in een grote kom in ca. 5 minuten dik en romig. Zet de kom met het dooiermengsel op een pan met heet water die op een laag vuur staat. Roer het al of niet gezeefde, citroensap erdoor en klop tot het mengsel glad gebonden is. Neem de kom van het waterbad. Roer de goed uitgeknepen gelatine door het dooiermengsel en laat de vla afkoelen en dik worden. Roer af en toe. Klop ondertussen in een andere kom de eiwitten met de rest van de suiker stijf. Schep de afgekoelde citroenvla op de eiwitten. Spatel het geheel luchtig door elkaar. Spoel een puddingvorm om met koud water. Giet het mengsel erin en laat de mousse in de koelkast opstijven (ca. 2-3 uur).

Voedingswaarden per portie
Energie: 113 kcal (473 kJ)
Eiwit: 7 g
Koolhydraten: 13 g
Vet: 4 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 0 g
Natrium: 50 mg

Vergelijkbare recepten

Natriumarm nagerecht: Crèpes met vers fruit.

Crepes met vers fruit

Natriumarm nagerecht: Crèpes met vers fruit.
Zoutarm nagerecht: Appelcompote. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Was de rozijnen.

Appelcompote

Zoutarm nagerecht: Appelcompote. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Was de rozijnen.
Zoutarm nagerecht: Ratatouille. Klop de eierdooier schuimig met de helft van de suiker. Smelt de chocolade au bain marie

Chocolademousse

Zoutarm nagerecht: Ratatouille. Klop de eierdooier schuimig met de helft van de suiker. Smelt de chocolade au bain marie
Zoutarm nagerecht: Fruitsalade met Griekse yoghurt. Snijd de ananas in plakken, schil hem en zorg dat alle putjes en pitjes weg zijn. Snijd de kiwi in dikke plakken en de druiven in tweeën.

Fruitsalade met Griekse yoghurt

Zoutarm nagerecht: Fruitsalade met Griekse yoghurt. Snijd de ananas in plakken, schil hem en zorg dat alle putjes en pitjes weg zijn. Snijd de kiwi in...
Zoutarm nagerecht: Chocoladesoufflé met chocoladecustard. Vet de soufflévorm van 850 ml in en strooi er wat bastardsuiker in. Breek de chocolade in stukken. Breng de melk en de boter tegen het kookpunt.

Chocoladesouffle met chocoladecustard

Zoutarm nagerecht: Chocoladesoufflé met chocoladecustard. Vet de soufflévorm van 850 ml in en strooi er wat bastardsuiker in. Breek de chocolade in st...
Zoutarm nagerecht: IJskoude milkshake. Pel en ontpit de meloen en snijd hem in stukken. Doe de meloen in de mixer met de bijna ontdooide frambozen en de melk.

IJskoude milkshake

Zoutarm nagerecht: IJskoude milkshake. Pel en ontpit de meloen en snijd hem in stukken. Doe de meloen in de mixer met de bijna ontdooide frambozen en...