Citroenmousse

Citroenmousse Zoutarm nagerecht: Citroenmousse. Week de gelatine in ca. 3 minuten in ruim koud water. Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers met 2 el suiker met een mixer of garde in een grote kom.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
- 5 gelatineblaadjes
- 3 eieren
- 50 g suiker
- 1,5 dl citroensap

Bereiingswijze
Week de gelatine in ca. 3 minuten in ruim koud water. Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers met 2 el suiker met een mixer of garde in een grote kom in ca. 5 minuten dik en romig. Zet de kom met het dooiermengsel op een pan met heet water die op een laag vuur staat. Roer het al of niet gezeefde, citroensap erdoor en klop tot het mengsel glad gebonden is. Neem de kom van het waterbad. Roer de goed uitgeknepen gelatine door het dooiermengsel en laat de vla afkoelen en dik worden. Roer af en toe. Klop ondertussen in een andere kom de eiwitten met de rest van de suiker stijf. Schep de afgekoelde citroenvla op de eiwitten. Spatel het geheel luchtig door elkaar. Spoel een puddingvorm om met koud water. Giet het mengsel erin en laat de mousse in de koelkast opstijven (ca. 2-3 uur).

Voedingswaarden per portie
Energie: 113 kcal (473 kJ)
Eiwit: 7 g
Koolhydraten: 13 g
Vet: 4 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 0 g
Natrium: 50 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm nagerecht: Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs. Schil de peertjes maar laat de steeltjes zitten. Doe de peertjes in een pan met de wijn, de bessenjenever, het kaneelstokje.

Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs

Zoutarm nagerecht: Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs. Schil de peertjes maar laat de steeltjes zitten. Doe de peertjes in een pan met de wijn,...
Zoutarm nagerecht: Gepofte appels. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspijs met de rozijnen, citroenschil en kaneel in een.

Gepofte appels

Zoutarm nagerecht: Gepofte appels. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspijs...
Natriumarm nagerecht: Crèpes met vers fruit.

Crepes met vers fruit

Natriumarm nagerecht: Crèpes met vers fruit.
Zoutarm nagerecht: Mokkaparfait. Los de oploskoffie op in 2 eetlepels heet water. Doe de eidooiers met de suiker en het koffiemengsel in een kom.

Mokkaparfait

Zoutarm nagerecht: Mokkaparfait. Los de oploskoffie op in 2 eetlepels heet water. Doe de eidooiers met de suiker en het koffiemengsel in een kom.
Zoutarm nagerecht: Fruitsalade met Griekse yoghurt. Snijd de ananas in plakken, schil hem en zorg dat alle putjes en pitjes weg zijn. Snijd de kiwi in dikke plakken en de druiven in tweeën.

Fruitsalade met Griekse yoghurt

Zoutarm nagerecht: Fruitsalade met Griekse yoghurt. Snijd de ananas in plakken, schil hem en zorg dat alle putjes en pitjes weg zijn. Snijd de kiwi in...
Zoutbeperkt nagerecht: Banaan-ananasshake een heerlijke combinatie van ananas en bananen

Banaan-ananasshake

Zoutbeperkt nagerecht: Banaan-ananasshake een heerlijke combinatie van ananas en bananen