Citroenmousse

Citroenmousse Zoutarm nagerecht: Citroenmousse. Week de gelatine in ca. 3 minuten in ruim koud water. Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers met 2 el suiker met een mixer of garde in een grote kom.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
- 5 gelatineblaadjes
- 3 eieren
- 50 g suiker
- 1,5 dl citroensap

Bereiingswijze
Week de gelatine in ca. 3 minuten in ruim koud water. Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers met 2 el suiker met een mixer of garde in een grote kom in ca. 5 minuten dik en romig. Zet de kom met het dooiermengsel op een pan met heet water die op een laag vuur staat. Roer het al of niet gezeefde, citroensap erdoor en klop tot het mengsel glad gebonden is. Neem de kom van het waterbad. Roer de goed uitgeknepen gelatine door het dooiermengsel en laat de vla afkoelen en dik worden. Roer af en toe. Klop ondertussen in een andere kom de eiwitten met de rest van de suiker stijf. Schep de afgekoelde citroenvla op de eiwitten. Spatel het geheel luchtig door elkaar. Spoel een puddingvorm om met koud water. Giet het mengsel erin en laat de mousse in de koelkast opstijven (ca. 2-3 uur).

Voedingswaarden per portie
Energie: 113 kcal (473 kJ)
Eiwit: 7 g
Koolhydraten: 13 g
Vet: 4 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 0 g
Natrium: 50 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm nagerecht: Appelcompote. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Was de rozijnen.

Appelcompote

Zoutarm nagerecht: Appelcompote. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Was de rozijnen.
Zoutarm nagerecht: Fruitsalade met Griekse yoghurt. Snijd de ananas in plakken, schil hem en zorg dat alle putjes en pitjes weg zijn. Snijd de kiwi in dikke plakken en de druiven in tweeën.

Fruitsalade met Griekse yoghurt

Zoutarm nagerecht: Fruitsalade met Griekse yoghurt. Snijd de ananas in plakken, schil hem en zorg dat alle putjes en pitjes weg zijn. Snijd de kiwi in...
Zoutarm nagerecht: Perzikpakketjes met citroenhangop. Bedek een zeef met een schone theedoek. Schenk de yoghurt erin en laat hem minimaal 8 uur uitlekken tot een dikke massa.

Perzikpakketjes met citroenhangop

Zoutarm nagerecht: Perzikpakketjes met citroenhangop. Bedek een zeef met een schone theedoek. Schenk de yoghurt erin en laat hem minimaal 8 uur uitlek...
Natriumarm nagerecht: Crèpes met vers fruit.

Crepes met vers fruit

Natriumarm nagerecht: Crèpes met vers fruit.
Zoutarm nagerecht: Gemarineerde aardbeien. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden. Boen de limoen schoon onder de warme kraan.

Gemarineerde aardbeien

Zoutarm nagerecht: Gemarineerde aardbeien. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden. Boen de limoen schoon onder de w...
Zoutarm nagerecht: Peren in vanillesiroop. Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroenschil.

Peren in vanillesiroop

Zoutarm nagerecht: Peren in vanillesiroop. Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroe...