Citroenmousse

Citroenmousse Zoutarm nagerecht: Citroenmousse. Week de gelatine in ca. 3 minuten in ruim koud water. Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers met 2 el suiker met een mixer of garde in een grote kom.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
- 5 gelatineblaadjes
- 3 eieren
- 50 g suiker
- 1,5 dl citroensap

Bereiingswijze
Week de gelatine in ca. 3 minuten in ruim koud water. Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers met 2 el suiker met een mixer of garde in een grote kom in ca. 5 minuten dik en romig. Zet de kom met het dooiermengsel op een pan met heet water die op een laag vuur staat. Roer het al of niet gezeefde, citroensap erdoor en klop tot het mengsel glad gebonden is. Neem de kom van het waterbad. Roer de goed uitgeknepen gelatine door het dooiermengsel en laat de vla afkoelen en dik worden. Roer af en toe. Klop ondertussen in een andere kom de eiwitten met de rest van de suiker stijf. Schep de afgekoelde citroenvla op de eiwitten. Spatel het geheel luchtig door elkaar. Spoel een puddingvorm om met koud water. Giet het mengsel erin en laat de mousse in de koelkast opstijven (ca. 2-3 uur).

Voedingswaarden per portie
Energie: 113 kcal (473 kJ)
Eiwit: 7 g
Koolhydraten: 13 g
Vet: 4 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 0 g
Natrium: 50 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm nagerecht: Kokostaart met peren. Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de peren en snijd ze in schijfjes. Neem een cakevorm (18 cm) en leg er bakpapier in.

Kokostaart met peren

Zoutarm nagerecht: Kokostaart met peren. Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de peren en snijd ze in schijfjes. Neem een cakevorm (18 cm) en leg er...
Zoutarm nagerecht: Mokkaparfait. Los de oploskoffie op in 2 eetlepels heet water. Doe de eidooiers met de suiker en het koffiemengsel in een kom.

Mokkaparfait

Zoutarm nagerecht: Mokkaparfait. Los de oploskoffie op in 2 eetlepels heet water. Doe de eidooiers met de suiker en het koffiemengsel in een kom.
Zoutarm nagerecht: Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs. Schil de peertjes maar laat de steeltjes zitten. Doe de peertjes in een pan met de wijn, de bessenjenever, het kaneelstokje.

Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs

Zoutarm nagerecht: Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs. Schil de peertjes maar laat de steeltjes zitten. Doe de peertjes in een pan met de wijn,...
Zoutarm nagerecht: Bananenkwark. Schil de bananen, prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes.

Bananenkwark

Zoutarm nagerecht: Bananenkwark. Schil de bananen, prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes.
Zoutarm nagerecht: Gepofte appels. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspijs met de rozijnen, citroenschil en kaneel in een.

Gepofte appels

Zoutarm nagerecht: Gepofte appels. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspijs...
Zoutarm nagerecht: Appelcompote. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Was de rozijnen.

Appelcompote

Zoutarm nagerecht: Appelcompote. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Was de rozijnen.