Provencaalse stoofschotel

Provencaalse stoofschotel Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde ui, knoflook, de prei in ringen.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 3,5 uur

Ingrediënten
- 500 cl rode wijn
- 2 winterwortels
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 0,5 stengel prei
- 2 laurierblaadjes
- 2 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 4 takjes peterselie
- 1 sinaasappel
- 4 el olijfolie
- 600 g runderlappen

Bereidingswijze
Voorbereiden (1 dag van tevoren):
Maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde ui, knoflook, prei in ringen, laurierblaadjes, tijm, rozemarijn, peterselie, scheutje sinaasappelsap, de geraspte schil van een halve sinaasappel en 2 eetlepels olijfolie.
Snijd de runderlappen in vierkante blokjes en leg deze een nacht in de marinade.
Haal het vlees uit de marinade en laat het goed uitlekken. Bewaar de marinade! Bak in een pan de uitjes glazig in 2 eetlepels olie. Voeg het vlees toe en bak het aan. Voeg vervolgens de marinade toe en laat dit ca. 10 minuten doorkoken. Laat het op een zacht pitje tenminste 2 à 3 uur stoven of zet het in de oven (de stooftijd is dan iets korter).

Tip
Deze stoofschotel is lekker met gekookte aardappels en een frisse salade.

Voedingswaarde per portie
Energie: 590 kcal (2478 kJ)
Eiwit: 40 g
Koolhydraten: 13 g
Vet: 31 g
Verzadigd vet: 10 g
Voedingsvezel: 5 g
Natrium: 140 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool. Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met een groot plat mes of deegroller.

Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool

Zoutarm hoofdgerecht: Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool. Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met...
Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.

Frisse groentemix

Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margarine met peper en zout in 20 minuten gaar en glazig.

Aardappel-uientaart

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margar...
Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bouillon en vul deze zo nodig met water aan tot 200 ml.

Kippenragout

Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bou...
Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het vocht en de azijn toe.

Rundvlees hachee

Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het...