Provencaalse stoofschotel

Provencaalse stoofschotel Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde ui, knoflook, de prei in ringen.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 3,5 uur

Ingrediënten
- 500 cl rode wijn
- 2 winterwortels
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 0,5 stengel prei
- 2 laurierblaadjes
- 2 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 4 takjes peterselie
- 1 sinaasappel
- 4 el olijfolie
- 600 g runderlappen

Bereidingswijze
Voorbereiden (1 dag van tevoren):
Maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde ui, knoflook, prei in ringen, laurierblaadjes, tijm, rozemarijn, peterselie, scheutje sinaasappelsap, de geraspte schil van een halve sinaasappel en 2 eetlepels olijfolie.
Snijd de runderlappen in vierkante blokjes en leg deze een nacht in de marinade.
Haal het vlees uit de marinade en laat het goed uitlekken. Bewaar de marinade! Bak in een pan de uitjes glazig in 2 eetlepels olie. Voeg het vlees toe en bak het aan. Voeg vervolgens de marinade toe en laat dit ca. 10 minuten doorkoken. Laat het op een zacht pitje tenminste 2 à 3 uur stoven of zet het in de oven (de stooftijd is dan iets korter).

Tip
Deze stoofschotel is lekker met gekookte aardappels en een frisse salade.

Voedingswaarde per portie
Energie: 590 kcal (2478 kJ)
Eiwit: 40 g
Koolhydraten: 13 g
Vet: 31 g
Verzadigd vet: 10 g
Voedingsvezel: 5 g
Natrium: 140 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Gebakken gekruide aardappelen. Schil en was de aardappelen en kook ze bijna gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes.

Gebakken gekruide aardappelen

Zoutarm hoofdgerecht: Gebakken gekruide aardappelen. Schil en was de aardappelen en kook ze bijna gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fruit dit geheel nog 1 minuut.

Bloemkoolcurry

Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fr...
Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bouillon en vul deze zo nodig met water aan tot 200 ml.

Kippenragout

Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bou...
Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.

Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus

Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.
Zoutarm hoofdgerecht: Pizza Hawai. Meng de melk (35°C) met de gist en suiker. Laat het 10 minuten rusten. Zeef de bloem en maak een kuiltje in het midden.

Pizza Hawai

Zoutarm hoofdgerecht: Pizza Hawai. Meng de melk (35°C) met de gist en suiker. Laat het 10 minuten rusten. Zeef de bloem en maak een kuiltje in het mi...