Provencaalse stoofschotel

Provencaalse stoofschotel Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde ui, knoflook, de prei in ringen.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 3,5 uur

Ingrediënten
- 500 cl rode wijn
- 2 winterwortels
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 0,5 stengel prei
- 2 laurierblaadjes
- 2 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 4 takjes peterselie
- 1 sinaasappel
- 4 el olijfolie
- 600 g runderlappen

Bereidingswijze
Voorbereiden (1 dag van tevoren):
Maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde ui, knoflook, prei in ringen, laurierblaadjes, tijm, rozemarijn, peterselie, scheutje sinaasappelsap, de geraspte schil van een halve sinaasappel en 2 eetlepels olijfolie.
Snijd de runderlappen in vierkante blokjes en leg deze een nacht in de marinade.
Haal het vlees uit de marinade en laat het goed uitlekken. Bewaar de marinade! Bak in een pan de uitjes glazig in 2 eetlepels olie. Voeg het vlees toe en bak het aan. Voeg vervolgens de marinade toe en laat dit ca. 10 minuten doorkoken. Laat het op een zacht pitje tenminste 2 à 3 uur stoven of zet het in de oven (de stooftijd is dan iets korter).

Tip
Deze stoofschotel is lekker met gekookte aardappels en een frisse salade.

Voedingswaarde per portie
Energie: 590 kcal (2478 kJ)
Eiwit: 40 g
Koolhydraten: 13 g
Vet: 31 g
Verzadigd vet: 10 g
Voedingsvezel: 5 g
Natrium: 140 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Gegrilde tilapia met auberginepuree

Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pa...
Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui.

Kip-rijst schotel met sperziebonen

Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipp...