Provencaalse stoofschotel

Provencaalse stoofschotel Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde ui, knoflook, de prei in ringen.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 3,5 uur

Ingrediënten
- 500 cl rode wijn
- 2 winterwortels
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 0,5 stengel prei
- 2 laurierblaadjes
- 2 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 4 takjes peterselie
- 1 sinaasappel
- 4 el olijfolie
- 600 g runderlappen

Bereidingswijze
Voorbereiden (1 dag van tevoren):
Maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde ui, knoflook, prei in ringen, laurierblaadjes, tijm, rozemarijn, peterselie, scheutje sinaasappelsap, de geraspte schil van een halve sinaasappel en 2 eetlepels olijfolie.
Snijd de runderlappen in vierkante blokjes en leg deze een nacht in de marinade.
Haal het vlees uit de marinade en laat het goed uitlekken. Bewaar de marinade! Bak in een pan de uitjes glazig in 2 eetlepels olie. Voeg het vlees toe en bak het aan. Voeg vervolgens de marinade toe en laat dit ca. 10 minuten doorkoken. Laat het op een zacht pitje tenminste 2 à 3 uur stoven of zet het in de oven (de stooftijd is dan iets korter).

Tip
Deze stoofschotel is lekker met gekookte aardappels en een frisse salade.

Voedingswaarde per portie
Energie: 590 kcal (2478 kJ)
Eiwit: 40 g
Koolhydraten: 13 g
Vet: 31 g
Verzadigd vet: 10 g
Voedingsvezel: 5 g
Natrium: 140 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Gepofte aardappel met paprika-maïs. Kook de aardappels in de schil ongeveer 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de knoflook en meng de knoflook.

Gepofte aardappel met paprika-mais

Zoutarm hoofdgerecht: Gepofte aardappel met paprika-maïs. Kook de aardappels in de schil ongeveer 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200Â&d...
Zoutarm hoofdgerecht: Rode kool met appel. Snijd de kool in dunne repen en de appel in kleine partjes. Smelt de boter in de pan en smoor de kool en appel hierin.

Rode kool met appel

Zoutarm hoofdgerecht: Rode kool met appel. Snijd de kool in dunne repen en de appel in kleine partjes. Smelt de boter in de pan en smoor de kool en ap...
Zoutarm hoofdgerecht: Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool. Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met een groot plat mes of deegroller.

Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool

Zoutarm hoofdgerecht: Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool. Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met...
Zoutarm hoofdgerecht: Koolsalade. Snijd de kool in zeer fijne reepjes en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, peper, rozijnen en de in stukjes gesneden sinaasappel

Koolsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Koolsalade. Snijd de kool in zeer fijne reepjes en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, peper, rozijnen en de in stuk...
Zoutarm hoofdgerecht: Macaroni. Kook de macaroni gaar. Snijd de ui, paprika en champignons fijn en fruit deze samen met de knoflook in de hete boter.

Macaroni

Zoutarm hoofdgerecht: Macaroni. Kook de macaroni gaar. Snijd de ui, paprika en champignons fijn en fruit deze samen met de knoflook in de hete boter.