Couscous met kip en dadels

Couscous met kip en dadels Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
- 2 uien
- 3 courgettes
- 300 g couscous
- 5 el olijfolie
- 350 g kipfilet in blokjes
- 100 g dadels
- 75 g pistachenoten
- peper
- 1/2 tl kaneel

Bereidingswijze
Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit 3 eetlepels olie in een braadpan en bak de ui ongeveer 2 minuten. Voeg de kipblokjes toe en bak deze in ca. 5 minuten gaar. Snijd de dadels in reepjes. Pel de nootjes en hak ze in grove stukken. Verhit in een andere koekenpan de rest van olie. Bak de courgette ca. 5 minuten en breng deze op smaak met wat peper. Schep de dadels door kipmengsel en verwarm het 2 minuten. Breng het mengsel op smaak met kaneel en eventueel nog wat peper. Meng de kipblokjes door de couscous en bestrooi het met de pistachenoten. Serveer het met de courgette.

Lekker met een frisse salade.

Voedingswaarde per portie
Energie: 690 kcal (2898 kJ)
Eiwit: 36 g
Koolhydraten: 81 g
Vet: 24 g
Verzadigd vet: 3 g
Voedingsvezel: 9 g
Natrium: 60 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.

Pikante pompoensalade

Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.
Zoutarm voorgerecht: Pasta met spinaziesaus. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter.

Pasta met spinaziesaus

Zoutarm voorgerecht: Pasta met spinaziesaus. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter.
Zoutarm hoofdgerecht: Rijstsalade. Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.

Rijstsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Rijstsalade. Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en...
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.

Aardappelpuree met gebakken knoflook

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig wat...