Couscous met kip en dadels

Couscous met kip en dadels Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
- 2 uien
- 3 courgettes
- 300 g couscous
- 5 el olijfolie
- 350 g kipfilet in blokjes
- 100 g dadels
- 75 g pistachenoten
- peper
- 1/2 tl kaneel

Bereidingswijze
Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit 3 eetlepels olie in een braadpan en bak de ui ongeveer 2 minuten. Voeg de kipblokjes toe en bak deze in ca. 5 minuten gaar. Snijd de dadels in reepjes. Pel de nootjes en hak ze in grove stukken. Verhit in een andere koekenpan de rest van olie. Bak de courgette ca. 5 minuten en breng deze op smaak met wat peper. Schep de dadels door kipmengsel en verwarm het 2 minuten. Breng het mengsel op smaak met kaneel en eventueel nog wat peper. Meng de kipblokjes door de couscous en bestrooi het met de pistachenoten. Serveer het met de courgette.

Lekker met een frisse salade.

Voedingswaarde per portie
Energie: 690 kcal (2898 kJ)
Eiwit: 36 g
Koolhydraten: 81 g
Vet: 24 g
Verzadigd vet: 3 g
Voedingsvezel: 9 g
Natrium: 60 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Gevulde courgette. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Gevulde courgette

Zoutarm hoofdgerecht: Gevulde courgette. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakj...
Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een uur gaar.

Chili con carne

Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een u...
Zoutarm voorgerecht: Pasta met spinaziesaus. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter.

Pasta met spinaziesaus

Zoutarm voorgerecht: Pasta met spinaziesaus. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter.
Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak van dit mengsel twee balletjes.

Gekruide gehaktbal

Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak...
Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolgens de rijst in het water, zoals op de verpakking staat aangegeven.

Kipkerrie met zilvervliesrijst

Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolg...