Couscous met kip en dadels

Couscous met kip en dadels Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
- 2 uien
- 3 courgettes
- 300 g couscous
- 5 el olijfolie
- 350 g kipfilet in blokjes
- 100 g dadels
- 75 g pistachenoten
- peper
- 1/2 tl kaneel

Bereidingswijze
Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit 3 eetlepels olie in een braadpan en bak de ui ongeveer 2 minuten. Voeg de kipblokjes toe en bak deze in ca. 5 minuten gaar. Snijd de dadels in reepjes. Pel de nootjes en hak ze in grove stukken. Verhit in een andere koekenpan de rest van olie. Bak de courgette ca. 5 minuten en breng deze op smaak met wat peper. Schep de dadels door kipmengsel en verwarm het 2 minuten. Breng het mengsel op smaak met kaneel en eventueel nog wat peper. Meng de kipblokjes door de couscous en bestrooi het met de pistachenoten. Serveer het met de courgette.

Lekker met een frisse salade.

Voedingswaarde per portie
Energie: 690 kcal (2898 kJ)
Eiwit: 36 g
Koolhydraten: 81 g
Vet: 24 g
Verzadigd vet: 3 g
Voedingsvezel: 9 g
Natrium: 60 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.

Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus

Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.
Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete boter bruin.

Tongfilet

Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete b...
Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een uur gaar.

Chili con carne

Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een u...
Zoutarm hoofdgerecht: Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool. Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met een groot plat mes of deegroller.

Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool

Zoutarm hoofdgerecht: Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool. Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met...
Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis uit de appels, schil ze en snijd ze in plakken.

Hete Bliksem met een speklapje

Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis ui...
Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het vocht en de azijn toe.

Rundvlees hachee

Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het...