Couscous met kip en dadels

Couscous met kip en dadels Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
- 2 uien
- 3 courgettes
- 300 g couscous
- 5 el olijfolie
- 350 g kipfilet in blokjes
- 100 g dadels
- 75 g pistachenoten
- peper
- 1/2 tl kaneel

Bereidingswijze
Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit 3 eetlepels olie in een braadpan en bak de ui ongeveer 2 minuten. Voeg de kipblokjes toe en bak deze in ca. 5 minuten gaar. Snijd de dadels in reepjes. Pel de nootjes en hak ze in grove stukken. Verhit in een andere koekenpan de rest van olie. Bak de courgette ca. 5 minuten en breng deze op smaak met wat peper. Schep de dadels door kipmengsel en verwarm het 2 minuten. Breng het mengsel op smaak met kaneel en eventueel nog wat peper. Meng de kipblokjes door de couscous en bestrooi het met de pistachenoten. Serveer het met de courgette.

Lekker met een frisse salade.

Voedingswaarde per portie
Energie: 690 kcal (2898 kJ)
Eiwit: 36 g
Koolhydraten: 81 g
Vet: 24 g
Verzadigd vet: 3 g
Voedingsvezel: 9 g
Natrium: 60 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.

Aardappelpuree met gebakken knoflook

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig wat...
Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.

Tjap-tjoy

Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.
Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde ui, knoflook, de prei in ringen.

Provencaalse stoofschotel

Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde...
Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het vocht en de azijn toe.

Rundvlees hachee

Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het...
Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis uit de appels, schil ze en snijd ze in plakken.

Hete Bliksem met een speklapje

Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis ui...