Couscous met kip en dadels

Couscous met kip en dadels Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
- 2 uien
- 3 courgettes
- 300 g couscous
- 5 el olijfolie
- 350 g kipfilet in blokjes
- 100 g dadels
- 75 g pistachenoten
- peper
- 1/2 tl kaneel

Bereidingswijze
Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit 3 eetlepels olie in een braadpan en bak de ui ongeveer 2 minuten. Voeg de kipblokjes toe en bak deze in ca. 5 minuten gaar. Snijd de dadels in reepjes. Pel de nootjes en hak ze in grove stukken. Verhit in een andere koekenpan de rest van olie. Bak de courgette ca. 5 minuten en breng deze op smaak met wat peper. Schep de dadels door kipmengsel en verwarm het 2 minuten. Breng het mengsel op smaak met kaneel en eventueel nog wat peper. Meng de kipblokjes door de couscous en bestrooi het met de pistachenoten. Serveer het met de courgette.

Lekker met een frisse salade.

Voedingswaarde per portie
Energie: 690 kcal (2898 kJ)
Eiwit: 36 g
Koolhydraten: 81 g
Vet: 24 g
Verzadigd vet: 3 g
Voedingsvezel: 9 g
Natrium: 60 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.

Tjap-tjoy

Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.
Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Gegrilde tilapia met auberginepuree

Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pa...
Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.

Nasi goreng

Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.
Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper toe aan de bloem.

Varkensvlees gestoofd in witte wijn

Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper...
Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis uit de appels, schil ze en snijd ze in plakken.

Hete Bliksem met een speklapje

Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis ui...
Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.

Frisse groentemix

Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.