Witlofsalade met appel en rode ui
Zoutarm hoofdgerecht: Witlofsalade met appel en rode ui. Snijd de schoongemaakte witlof in zeer fijne reepjes en de appels in blokjes. Snijd de rode ui fijn.
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten
- 300 g witlof
- 2 appels
- 1 kleine rode ui
- 4 el olie
- 2 el azijn
- 2 el suiker
- versgemalen peper
- kerrie
Bereidingswijze
Snijd de schoongemaakte witlof in zeer fijne reepjes en de appels in blokjes. Snijd de rode ui fijn. Meng olie, azijn, suiker, peper en kerrie door elkaar en roer deze dressing door de witlof, rode ui en appels.
Lekker met rozemarijn aardappeltjes en een mals biefstukje.
Voedingswaarden per portie
Energie: 316 kcal ( 1325 kJ)
Eiwit: 2 g
Koolhydraten: 31 g
Vet: 20 g
Verzadigd vet: 3 g
Voedingsvezel: 5 g
Natrium: 35 mg
Bereiding
Aantal personen: 2Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten
- 300 g witlof
- 2 appels
- 1 kleine rode ui
- 4 el olie
- 2 el azijn
- 2 el suiker
- versgemalen peper
- kerrie
Bereidingswijze
Snijd de schoongemaakte witlof in zeer fijne reepjes en de appels in blokjes. Snijd de rode ui fijn. Meng olie, azijn, suiker, peper en kerrie door elkaar en roer deze dressing door de witlof, rode ui en appels.
Lekker met rozemarijn aardappeltjes en een mals biefstukje.
Voedingswaarden per portie
Energie: 316 kcal ( 1325 kJ)
Eiwit: 2 g
Koolhydraten: 31 g
Vet: 20 g
Verzadigd vet: 3 g
Voedingsvezel: 5 g
Natrium: 35 mg