Gestoomde gemengde groenten

Gestoomde gemengde groenten Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 min

Ingrediënten
- 2 winterwortelen
- 1 rettich
- 1 grote courgette
- 1 grote aardappel
- 1 rode paprika
- 150 g tauge
- 2 tl dieetzout

Bereidingswijze
Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes op de volgende manier:
schil de winterwortel en de rettich en was de courgette. Snijd de wortel, de rettich en de courgette eerst in stukken van ongeveer 10 cm. Snijd deze in de lengte in plakken en snijd de plakken in dunne reepjes (luciferdikte). Was de paprika en snijd deze in vieren. Snijd de kwarten overdwars door en snijd deze stukken in luciferdunne reepjes.
Schil de aardappel en snijd deze in de lengte in plakjes. Snijd deze plakjes in dunne reepjes.
Doe de reepjes in een roestvrijstalen zeef of vergiet. Voeg het dieetzout toe aan de groenten. Neem een kookpan en doe hier een laag water in. Breng het water aan de kook. Hang als het water kookt de zeef of het vergiet in de pan en stoom de groenten in 10 tot 15 minuten gaar. Voeg de tauge de laatste 2 minuten van de kooktijd toe en meng dit voorzichtig door de groenten.

Serveer deze groentenschotel met een lekker stukje vlees/vis of vleesvervanger en aardappelpuree.

Voedingswaarden per portie van 150 g
Energie: 59 kcal (246 kJ)
Eiwit: 4 g
Koolhydraten: 9 g
Vet: 0 g
Verzadigd vet: 0 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 27 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Ratatouille. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en snijd ze ook in kleine stukjes.

Ratatouille

Zoutarm hoofdgerecht: Ratatouille. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en sni...
Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde ui, knoflook, de prei in ringen.

Provencaalse stoofschotel

Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde...
Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met tomatensaus. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kleine stukjes.

Pasta met tomatensaus

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met tomatensaus. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kle...
Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper toe aan de bloem.

Varkensvlees gestoofd in witte wijn

Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper...
Zoutarm hoofdgerecht: Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stomen.

Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stome...