Gestoomde gemengde groenten

Gestoomde gemengde groenten Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 min

Ingrediënten
- 2 winterwortelen
- 1 rettich
- 1 grote courgette
- 1 grote aardappel
- 1 rode paprika
- 150 g tauge
- 2 tl dieetzout

Bereidingswijze
Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes op de volgende manier:
schil de winterwortel en de rettich en was de courgette. Snijd de wortel, de rettich en de courgette eerst in stukken van ongeveer 10 cm. Snijd deze in de lengte in plakken en snijd de plakken in dunne reepjes (luciferdikte). Was de paprika en snijd deze in vieren. Snijd de kwarten overdwars door en snijd deze stukken in luciferdunne reepjes.
Schil de aardappel en snijd deze in de lengte in plakjes. Snijd deze plakjes in dunne reepjes.
Doe de reepjes in een roestvrijstalen zeef of vergiet. Voeg het dieetzout toe aan de groenten. Neem een kookpan en doe hier een laag water in. Breng het water aan de kook. Hang als het water kookt de zeef of het vergiet in de pan en stoom de groenten in 10 tot 15 minuten gaar. Voeg de tauge de laatste 2 minuten van de kooktijd toe en meng dit voorzichtig door de groenten.

Serveer deze groentenschotel met een lekker stukje vlees/vis of vleesvervanger en aardappelpuree.

Voedingswaarden per portie van 150 g
Energie: 59 kcal (246 kJ)
Eiwit: 4 g
Koolhydraten: 9 g
Vet: 0 g
Verzadigd vet: 0 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 27 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Gebakken gekruide aardappelen. Schil en was de aardappelen en kook ze bijna gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes.

Gebakken gekruide aardappelen

Zoutarm hoofdgerecht: Gebakken gekruide aardappelen. Schil en was de aardappelen en kook ze bijna gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Gegrilde tilapia met auberginepuree

Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pa...
Zoutarm hoofdgerecht: Koude vleesschotel. Kook de kip gaar. Maak ondertussen de aardappelen, wortel, sperziebonen en knolselderij schoon, snijd ze in stukjes en kook ze gaar.

Koude vleesschotel

Zoutarm hoofdgerecht: Koude vleesschotel. Kook de kip gaar. Maak ondertussen de aardappelen, wortel, sperziebonen en knolselderij schoon, snijd ze in...
Zoutarm hoofdgerecht: Rijstsalade. Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.

Rijstsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Rijstsalade. Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en...
Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak hierin de kastanjechampignons, de maïskolfjes en de knoflook ongeveer vier minuten.

Roerbakschotel met broccoli mais en cashewnoten

Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.

Couscous met kip en dadels

Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.