Gestoomde gemengde groenten

Gestoomde gemengde groenten Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 min

Ingrediënten
- 2 winterwortelen
- 1 rettich
- 1 grote courgette
- 1 grote aardappel
- 1 rode paprika
- 150 g tauge
- 2 tl dieetzout

Bereidingswijze
Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes op de volgende manier:
schil de winterwortel en de rettich en was de courgette. Snijd de wortel, de rettich en de courgette eerst in stukken van ongeveer 10 cm. Snijd deze in de lengte in plakken en snijd de plakken in dunne reepjes (luciferdikte). Was de paprika en snijd deze in vieren. Snijd de kwarten overdwars door en snijd deze stukken in luciferdunne reepjes.
Schil de aardappel en snijd deze in de lengte in plakjes. Snijd deze plakjes in dunne reepjes.
Doe de reepjes in een roestvrijstalen zeef of vergiet. Voeg het dieetzout toe aan de groenten. Neem een kookpan en doe hier een laag water in. Breng het water aan de kook. Hang als het water kookt de zeef of het vergiet in de pan en stoom de groenten in 10 tot 15 minuten gaar. Voeg de tauge de laatste 2 minuten van de kooktijd toe en meng dit voorzichtig door de groenten.

Serveer deze groentenschotel met een lekker stukje vlees/vis of vleesvervanger en aardappelpuree.

Voedingswaarden per portie van 150 g
Energie: 59 kcal (246 kJ)
Eiwit: 4 g
Koolhydraten: 9 g
Vet: 0 g
Verzadigd vet: 0 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 27 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.

Frisse groentemix

Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.
Zoutarm hoofdgerecht: Pizza Hawai. Meng de melk (35°C) met de gist en suiker. Laat het 10 minuten rusten. Zeef de bloem en maak een kuiltje in het midden.

Pizza Hawai

Zoutarm hoofdgerecht: Pizza Hawai. Meng de melk (35°C) met de gist en suiker. Laat het 10 minuten rusten. Zeef de bloem en maak een kuiltje in het mi...
Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak hierin de kastanjechampignons, de maïskolfjes en de knoflook ongeveer vier minuten.

Roerbakschotel met broccoli mais en cashewnoten

Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde ui, knoflook, de prei in ringen.

Provencaalse stoofschotel

Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde...
Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de prei in ongeveer 4 minuten beetgaar.

Kabeljauw met kerrie en prei

Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok o...