Tongfilet met spaghetti

Tongfilet met spaghetti

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten:
- 1blik (Delmonte) tomaten in sap
- 50 gram worteltjes (in kleine blokjes)
- 1 ui (niet te groot)
- ½ rode paprika in blokjes
- 1 teentje knoflook (fijn gesneden of geperst)
- ½ eetl. laurierpoeder
- 2 eetl. boullionpoeder (natriumarm)
- 1 eetl. ketjap (natriumarm)
- peper (na eigen smaak toevoegen)
- 4 á 6 Sliptongen gefileerd
- 100gr Spaghetti

Bereidingswijze:
Verhit wat olie en boter in de pan. Als de boter bruist, doe dan de wortel, ui, paprika en knoflook in de pan. Zet deze aan tot dat de ui glazig wordt. Voeg nu de boullionpoeder toe en roer dit even. Voeg de laurierpoeder, tomatensap en ketjap toe. Al roerend aan de kook brengen en ongeveer 5 minuten laten pruttelen (af en toe roerend).
Breng de tong met peper op smaak en leg ze op de saus in de pan. Sluit de pan af met een passende deksel. Laat de tong in 10 minuten op een laag pitje gaar worden. Kook de spaghetti in 8 minuten gaar.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Pasta met spinaziesaus. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter.

Pasta met spinaziesaus

Zoutarm voorgerecht: Pasta met spinaziesaus. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter.
Zoutarm hoofdgerecht: Macaroni. Kook de macaroni gaar. Snijd de ui, paprika en champignons fijn en fruit deze samen met de knoflook in de hete boter.

Macaroni

Zoutarm hoofdgerecht: Macaroni. Kook de macaroni gaar. Snijd de ui, paprika en champignons fijn en fruit deze samen met de knoflook in de hete boter.
Zoutarm hoofdgerecht: Gevulde courgette. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Gevulde courgette

Zoutarm hoofdgerecht: Gevulde courgette. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakj...
Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis uit de appels, schil ze en snijd ze in plakken.

Hete Bliksem met een speklapje

Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis ui...
Zoutarm hoofdgerecht: Gepofte aardappel met paprika-maïs. Kook de aardappels in de schil ongeveer 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de knoflook en meng de knoflook.

Gepofte aardappel met paprika-mais

Zoutarm hoofdgerecht: Gepofte aardappel met paprika-maïs. Kook de aardappels in de schil ongeveer 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200Â&d...