Tongfilet met spaghetti

Tongfilet met spaghetti

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten:
- 1blik (Delmonte) tomaten in sap
- 50 gram worteltjes (in kleine blokjes)
- 1 ui (niet te groot)
- ½ rode paprika in blokjes
- 1 teentje knoflook (fijn gesneden of geperst)
- ½ eetl. laurierpoeder
- 2 eetl. boullionpoeder (natriumarm)
- 1 eetl. ketjap (natriumarm)
- peper (na eigen smaak toevoegen)
- 4 á 6 Sliptongen gefileerd
- 100gr Spaghetti

Bereidingswijze:
Verhit wat olie en boter in de pan. Als de boter bruist, doe dan de wortel, ui, paprika en knoflook in de pan. Zet deze aan tot dat de ui glazig wordt. Voeg nu de boullionpoeder toe en roer dit even. Voeg de laurierpoeder, tomatensap en ketjap toe. Al roerend aan de kook brengen en ongeveer 5 minuten laten pruttelen (af en toe roerend).
Breng de tong met peper op smaak en leg ze op de saus in de pan. Sluit de pan af met een passende deksel. Laat de tong in 10 minuten op een laag pitje gaar worden. Kook de spaghetti in 8 minuten gaar.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Koude vleesschotel. Kook de kip gaar. Maak ondertussen de aardappelen, wortel, sperziebonen en knolselderij schoon, snijd ze in stukjes en kook ze gaar.

Koude vleesschotel

Zoutarm hoofdgerecht: Koude vleesschotel. Kook de kip gaar. Maak ondertussen de aardappelen, wortel, sperziebonen en knolselderij schoon, snijd ze in...
Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een uur gaar.

Chili con carne

Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een u...
Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bouillon en vul deze zo nodig met water aan tot 200 ml.

Kippenragout

Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bou...
Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde ui, knoflook, de prei in ringen.

Provencaalse stoofschotel

Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde...
Zoutarm hoofdgerecht: Rode kool met appel. Snijd de kool in dunne repen en de appel in kleine partjes. Smelt de boter in de pan en smoor de kool en appel hierin.

Rode kool met appel

Zoutarm hoofdgerecht: Rode kool met appel. Snijd de kool in dunne repen en de appel in kleine partjes. Smelt de boter in de pan en smoor de kool en ap...