Tongfilet met spaghetti

Tongfilet met spaghetti

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten:
- 1blik (Delmonte) tomaten in sap
- 50 gram worteltjes (in kleine blokjes)
- 1 ui (niet te groot)
- ½ rode paprika in blokjes
- 1 teentje knoflook (fijn gesneden of geperst)
- ½ eetl. laurierpoeder
- 2 eetl. boullionpoeder (natriumarm)
- 1 eetl. ketjap (natriumarm)
- peper (na eigen smaak toevoegen)
- 4 á 6 Sliptongen gefileerd
- 100gr Spaghetti

Bereidingswijze:
Verhit wat olie en boter in de pan. Als de boter bruist, doe dan de wortel, ui, paprika en knoflook in de pan. Zet deze aan tot dat de ui glazig wordt. Voeg nu de boullionpoeder toe en roer dit even. Voeg de laurierpoeder, tomatensap en ketjap toe. Al roerend aan de kook brengen en ongeveer 5 minuten laten pruttelen (af en toe roerend).
Breng de tong met peper op smaak en leg ze op de saus in de pan. Sluit de pan af met een passende deksel. Laat de tong in 10 minuten op een laag pitje gaar worden. Kook de spaghetti in 8 minuten gaar.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.

Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus

Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.
Zoutarm hoofdgerecht: Gepofte aardappel met paprika-maïs. Kook de aardappels in de schil ongeveer 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de knoflook en meng de knoflook.

Gepofte aardappel met paprika-mais

Zoutarm hoofdgerecht: Gepofte aardappel met paprika-maïs. Kook de aardappels in de schil ongeveer 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200Â&d...
Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een uur gaar.

Chili con carne

Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een u...
Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.

Tjap-tjoy

Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.
Zoutarm hoofdgerecht: Pizza Hawai. Meng de melk (35°C) met de gist en suiker. Laat het 10 minuten rusten. Zeef de bloem en maak een kuiltje in het midden.

Pizza Hawai

Zoutarm hoofdgerecht: Pizza Hawai. Meng de melk (35°C) met de gist en suiker. Laat het 10 minuten rusten. Zeef de bloem en maak een kuiltje in het mi...