Tongfilet met spaghetti

Tongfilet met spaghetti

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten:
- 1blik (Delmonte) tomaten in sap
- 50 gram worteltjes (in kleine blokjes)
- 1 ui (niet te groot)
- ½ rode paprika in blokjes
- 1 teentje knoflook (fijn gesneden of geperst)
- ½ eetl. laurierpoeder
- 2 eetl. boullionpoeder (natriumarm)
- 1 eetl. ketjap (natriumarm)
- peper (na eigen smaak toevoegen)
- 4 á 6 Sliptongen gefileerd
- 100gr Spaghetti

Bereidingswijze:
Verhit wat olie en boter in de pan. Als de boter bruist, doe dan de wortel, ui, paprika en knoflook in de pan. Zet deze aan tot dat de ui glazig wordt. Voeg nu de boullionpoeder toe en roer dit even. Voeg de laurierpoeder, tomatensap en ketjap toe. Al roerend aan de kook brengen en ongeveer 5 minuten laten pruttelen (af en toe roerend).
Breng de tong met peper op smaak en leg ze op de saus in de pan. Sluit de pan af met een passende deksel. Laat de tong in 10 minuten op een laag pitje gaar worden. Kook de spaghetti in 8 minuten gaar.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Ratatouille. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en snijd ze ook in kleine stukjes.

Ratatouille

Zoutarm hoofdgerecht: Ratatouille. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en sni...
Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Zalm met een krokant korstje

Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het vocht en de azijn toe.

Rundvlees hachee

Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het...
Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Mosterdpuree met een varkenslapje

Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan...
Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolgens de rijst in het water, zoals op de verpakking staat aangegeven.

Kipkerrie met zilvervliesrijst

Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolg...