Kabeljauw met kerrie en prei

Kabeljauw met kerrie en prei Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de prei in ongeveer 4 minuten beetgaar.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten
- 3 preien
- 3 el olijfolie
- 1 el kerriepoeder
- peper
- 400 g stevige visfilet (bv. kabeljauw, tilapia, panga)
- 2 el citroensap
- 200 ml crême fraîche
- 75 g geraspte natriumarme kaas (eventueel)

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175°C. Snijd de prei in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de prei in ongeveer 4 minuten beetgaar. Roer de helft van de kerriepoeder en peper naar smaak erdoor.
Vet een ovenschaal in en verdeel driekwart van de prei over de bodem. Wrijf de kabeljauwfilet in met peper en citroensap en leg de filet op de prei. Roer de crême fraîche en de rest van het kerriepoeder door de rest van de prei. Voeg wat peper toe en strijk de kerrieroom over de vis uit. Strooi eventueel de kaas erover.
Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de kabeljauw in ca. 15 tot 20 minuten gaar worden.

Tip
Dit gerecht is lekker met (zilvervlies)rijst. Ook kan er een rauwkostsalade bij gegeten worden.

Voedingswaarde per portie
Energie: 360 kcal (1440 kJ)
Eiwit: 26 g
Koolhydraten: 6 g
Vet: 27 g
Verzadigd vet: 11 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 140 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak hierin de kastanjechampignons, de maïskolfjes en de knoflook ongeveer vier minuten.

Roerbakschotel met broccoli mais en cashewnoten

Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.

Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus

Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.
Zoutarm hoofdgerecht: Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool. Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met een groot plat mes of deegroller.

Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool

Zoutarm hoofdgerecht: Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool. Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met...
Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui.

Kip-rijst schotel met sperziebonen

Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipp...