Kabeljauw met kerrie en prei
Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de prei in ongeveer 4 minuten beetgaar.
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 3 preien
- 3 el olijfolie
- 1 el kerriepoeder
- peper
- 400 g stevige visfilet (bv. kabeljauw, tilapia, panga)
- 2 el citroensap
- 200 ml crême fraîche
- 75 g geraspte natriumarme kaas (eventueel)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175°C. Snijd de prei in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de prei in ongeveer 4 minuten beetgaar. Roer de helft van de kerriepoeder en peper naar smaak erdoor.
Vet een ovenschaal in en verdeel driekwart van de prei over de bodem. Wrijf de kabeljauwfilet in met peper en citroensap en leg de filet op de prei. Roer de crême fraîche en de rest van het kerriepoeder door de rest van de prei. Voeg wat peper toe en strijk de kerrieroom over de vis uit. Strooi eventueel de kaas erover.
Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de kabeljauw in ca. 15 tot 20 minuten gaar worden.
Tip
Dit gerecht is lekker met (zilvervlies)rijst. Ook kan er een rauwkostsalade bij gegeten worden.
Voedingswaarde per portie
Energie: 360 kcal (1440 kJ)
Eiwit: 26 g
Koolhydraten: 6 g
Vet: 27 g
Verzadigd vet: 11 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 140 mg
Bereiding
Aantal personen: 4Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 3 preien
- 3 el olijfolie
- 1 el kerriepoeder
- peper
- 400 g stevige visfilet (bv. kabeljauw, tilapia, panga)
- 2 el citroensap
- 200 ml crême fraîche
- 75 g geraspte natriumarme kaas (eventueel)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175°C. Snijd de prei in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de prei in ongeveer 4 minuten beetgaar. Roer de helft van de kerriepoeder en peper naar smaak erdoor.
Vet een ovenschaal in en verdeel driekwart van de prei over de bodem. Wrijf de kabeljauwfilet in met peper en citroensap en leg de filet op de prei. Roer de crême fraîche en de rest van het kerriepoeder door de rest van de prei. Voeg wat peper toe en strijk de kerrieroom over de vis uit. Strooi eventueel de kaas erover.
Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de kabeljauw in ca. 15 tot 20 minuten gaar worden.
Tip
Dit gerecht is lekker met (zilvervlies)rijst. Ook kan er een rauwkostsalade bij gegeten worden.
Voedingswaarde per portie
Energie: 360 kcal (1440 kJ)
Eiwit: 26 g
Koolhydraten: 6 g
Vet: 27 g
Verzadigd vet: 11 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 140 mg