Kabeljauw met kerrie en prei

Kabeljauw met kerrie en prei Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de prei in ongeveer 4 minuten beetgaar.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten
- 3 preien
- 3 el olijfolie
- 1 el kerriepoeder
- peper
- 400 g stevige visfilet (bv. kabeljauw, tilapia, panga)
- 2 el citroensap
- 200 ml crême fraîche
- 75 g geraspte natriumarme kaas (eventueel)

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175°C. Snijd de prei in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de prei in ongeveer 4 minuten beetgaar. Roer de helft van de kerriepoeder en peper naar smaak erdoor.
Vet een ovenschaal in en verdeel driekwart van de prei over de bodem. Wrijf de kabeljauwfilet in met peper en citroensap en leg de filet op de prei. Roer de crême fraîche en de rest van het kerriepoeder door de rest van de prei. Voeg wat peper toe en strijk de kerrieroom over de vis uit. Strooi eventueel de kaas erover.
Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de kabeljauw in ca. 15 tot 20 minuten gaar worden.

Tip
Dit gerecht is lekker met (zilvervlies)rijst. Ook kan er een rauwkostsalade bij gegeten worden.

Voedingswaarde per portie
Energie: 360 kcal (1440 kJ)
Eiwit: 26 g
Koolhydraten: 6 g
Vet: 27 g
Verzadigd vet: 11 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 140 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.

Nasi goreng

Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.
Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een paar gaatjes met een satéprikker.

Jacked potato

Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een pa...
Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fruit dit geheel nog 1 minuut.

Bloemkoolcurry

Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fr...
Zoutarm hoofdgerecht: Macaroni. Kook de macaroni gaar. Snijd de ui, paprika en champignons fijn en fruit deze samen met de knoflook in de hete boter.

Macaroni

Zoutarm hoofdgerecht: Macaroni. Kook de macaroni gaar. Snijd de ui, paprika en champignons fijn en fruit deze samen met de knoflook in de hete boter.
Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Gegrilde tilapia met auberginepuree

Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pa...