Kabeljauw met kerrie en prei

Kabeljauw met kerrie en prei Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de prei in ongeveer 4 minuten beetgaar.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten
- 3 preien
- 3 el olijfolie
- 1 el kerriepoeder
- peper
- 400 g stevige visfilet (bv. kabeljauw, tilapia, panga)
- 2 el citroensap
- 200 ml crême fraîche
- 75 g geraspte natriumarme kaas (eventueel)

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175°C. Snijd de prei in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de prei in ongeveer 4 minuten beetgaar. Roer de helft van de kerriepoeder en peper naar smaak erdoor.
Vet een ovenschaal in en verdeel driekwart van de prei over de bodem. Wrijf de kabeljauwfilet in met peper en citroensap en leg de filet op de prei. Roer de crême fraîche en de rest van het kerriepoeder door de rest van de prei. Voeg wat peper toe en strijk de kerrieroom over de vis uit. Strooi eventueel de kaas erover.
Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de kabeljauw in ca. 15 tot 20 minuten gaar worden.

Tip
Dit gerecht is lekker met (zilvervlies)rijst. Ook kan er een rauwkostsalade bij gegeten worden.

Voedingswaarde per portie
Energie: 360 kcal (1440 kJ)
Eiwit: 26 g
Koolhydraten: 6 g
Vet: 27 g
Verzadigd vet: 11 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 140 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.

Gestoomde gemengde groenten

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak van dit mengsel twee balletjes.

Gekruide gehaktbal

Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak...
Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.

Pikante pompoensalade

Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.
Zoutarm hoofdgerecht: Rijstsalade. Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.

Rijstsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Rijstsalade. Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en...
Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Zalm met een krokant korstje

Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.

Couscous met kip en dadels

Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.