Andijviestamppot

Andijviestamppot

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingredienten:
- 500 gram gekookte aardappels
- 300 gram andijvie
- 100 gram (ongezouten) cashewnoten
- 50 gr (ongezouten) boter
- 50 gram Emmentaler geraspt
- 50 gr Gruyêre geraspt
- 100 ml melk
- Nootmuskaat
- Peper

Bereidingswijze:
Vet met de boter de ovenschaal in. Maak met de aardappels, boter en melk een puree. Breng de puree op smaak met peper en nootmuskaat. Voeg de andijvie en cashewnoten aan de puree toe en meng dit goed. Doe de andijviestamppot in de ovenschaal en bestrooi de bovenlaag met de geraspte kaas.

Zet de ovenschotel in de koelkast totdat je hem wilt gaan eten, maar doe dit maximaal een dag. Om etenstijd 10 minuten verwarmen in de combimagnetron op magnetron -gril stand of 30 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden.

Natrium ±: 60 mg natrium per 100 gram andijviestamppot.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Mosterdpuree met een varkenslapje

Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan...
Zoutarm hoofdgerecht: Koolsalade. Snijd de kool in zeer fijne reepjes en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, peper, rozijnen en de in stukjes gesneden sinaasappel

Koolsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Koolsalade. Snijd de kool in zeer fijne reepjes en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, peper, rozijnen en de in stuk...
Zoutarm hoofdgerecht: Gebakken gekruide aardappelen. Schil en was de aardappelen en kook ze bijna gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes.

Gebakken gekruide aardappelen

Zoutarm hoofdgerecht: Gebakken gekruide aardappelen. Schil en was de aardappelen en kook ze bijna gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Vispotje met groenten. Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in.

Vispotje met groenten

Zoutarm hoofdgerecht: Vispotje met groenten. Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in.