Andijviestamppot
Bereiding
Aantal personen: 4Bereidingstijd: 35 minuten
Ingredienten:
- 500 gram gekookte aardappels
- 300 gram andijvie
- 100 gram (ongezouten) cashewnoten
- 50 gr (ongezouten) boter
- 50 gram Emmentaler geraspt
- 50 gr Gruyêre geraspt
- 100 ml melk
- Nootmuskaat
- Peper
Bereidingswijze:
Vet met de boter de ovenschaal in. Maak met de aardappels, boter en melk een puree. Breng de puree op smaak met peper en nootmuskaat. Voeg de andijvie en cashewnoten aan de puree toe en meng dit goed. Doe de andijviestamppot in de ovenschaal en bestrooi de bovenlaag met de geraspte kaas.
Zet de ovenschotel in de koelkast totdat je hem wilt gaan eten, maar doe dit maximaal een dag. Om etenstijd 10 minuten verwarmen in de combimagnetron op magnetron -gril stand of 30 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden.
Natrium ±: 60 mg natrium per 100 gram andijviestamppot.