Andijviestamppot

Andijviestamppot

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingredienten:
- 500 gram gekookte aardappels
- 300 gram andijvie
- 100 gram (ongezouten) cashewnoten
- 50 gr (ongezouten) boter
- 50 gram Emmentaler geraspt
- 50 gr Gruyêre geraspt
- 100 ml melk
- Nootmuskaat
- Peper

Bereidingswijze:
Vet met de boter de ovenschaal in. Maak met de aardappels, boter en melk een puree. Breng de puree op smaak met peper en nootmuskaat. Voeg de andijvie en cashewnoten aan de puree toe en meng dit goed. Doe de andijviestamppot in de ovenschaal en bestrooi de bovenlaag met de geraspte kaas.

Zet de ovenschotel in de koelkast totdat je hem wilt gaan eten, maar doe dit maximaal een dag. Om etenstijd 10 minuten verwarmen in de combimagnetron op magnetron -gril stand of 30 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden.

Natrium ±: 60 mg natrium per 100 gram andijviestamppot.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde ui, knoflook, de prei in ringen.

Provencaalse stoofschotel

Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde...
Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis uit de appels, schil ze en snijd ze in plakken.

Hete Bliksem met een speklapje

Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis ui...
Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.

Gestoomde gemengde groenten

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Gegrilde tilapia met auberginepuree

Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pa...