Andijviestamppot

Andijviestamppot

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingredienten:
- 500 gram gekookte aardappels
- 300 gram andijvie
- 100 gram (ongezouten) cashewnoten
- 50 gr (ongezouten) boter
- 50 gram Emmentaler geraspt
- 50 gr Gruyêre geraspt
- 100 ml melk
- Nootmuskaat
- Peper

Bereidingswijze:
Vet met de boter de ovenschaal in. Maak met de aardappels, boter en melk een puree. Breng de puree op smaak met peper en nootmuskaat. Voeg de andijvie en cashewnoten aan de puree toe en meng dit goed. Doe de andijviestamppot in de ovenschaal en bestrooi de bovenlaag met de geraspte kaas.

Zet de ovenschotel in de koelkast totdat je hem wilt gaan eten, maar doe dit maximaal een dag. Om etenstijd 10 minuten verwarmen in de combimagnetron op magnetron -gril stand of 30 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden.

Natrium ±: 60 mg natrium per 100 gram andijviestamppot.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Gegrilde tilapia met auberginepuree

Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pa...
Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper toe aan de bloem.

Varkensvlees gestoofd in witte wijn

Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper...
Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.

Pikante pompoensalade

Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.
Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.

Nasi goreng

Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.