Andijviestamppot

Andijviestamppot

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingredienten:
- 500 gram gekookte aardappels
- 300 gram andijvie
- 100 gram (ongezouten) cashewnoten
- 50 gr (ongezouten) boter
- 50 gram Emmentaler geraspt
- 50 gr Gruyêre geraspt
- 100 ml melk
- Nootmuskaat
- Peper

Bereidingswijze:
Vet met de boter de ovenschaal in. Maak met de aardappels, boter en melk een puree. Breng de puree op smaak met peper en nootmuskaat. Voeg de andijvie en cashewnoten aan de puree toe en meng dit goed. Doe de andijviestamppot in de ovenschaal en bestrooi de bovenlaag met de geraspte kaas.

Zet de ovenschotel in de koelkast totdat je hem wilt gaan eten, maar doe dit maximaal een dag. Om etenstijd 10 minuten verwarmen in de combimagnetron op magnetron -gril stand of 30 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden.

Natrium ±: 60 mg natrium per 100 gram andijviestamppot.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.

Couscous met kip en dadels

Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Ratatouille. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en snijd ze ook in kleine stukjes.

Ratatouille

Zoutarm hoofdgerecht: Ratatouille. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en sni...
Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fruit dit geheel nog 1 minuut.

Bloemkoolcurry

Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fr...
Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde ui, knoflook, de prei in ringen.

Provencaalse stoofschotel

Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde...
Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Mosterdpuree met een varkenslapje

Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan...