Gebakken gekruide aardappelen

Gebakken gekruide aardappelen Zoutarm hoofdgerecht: Gebakken gekruide aardappelen. Schil en was de aardappelen en kook ze bijna gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
- 400 g aardappelen
- 2 el vloeibare bak en braad ( zonder natrium!)
- paprikapoeder
- peterselie
- nootmuskaat
- peper

Bereidingswijze
Schil en was de aardappelen en kook ze bijna gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes. Verhit de boter in de pan en bak hierin de aardappelstukjes goudbruin. Bestrooi ze met fijngehakte peterselie, nootmuskaat, peper en paprikapoeder.

Serveer dit gerecht met een lekkere salade en gegrilde kipfilet.

Voedingswaarden per portie
Energie: 304 kcal (1275 kJ)
Eiwit: 4 g
Koolhydraten: 39 g
Vet: 15 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezel: 6 g
Natrium: 4 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Zalm met een krokant korstje

Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Mosterdpuree met een varkenslapje

Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan...
Zoutarm hoofdgerecht: Ratatouille. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en snijd ze ook in kleine stukjes.

Ratatouille

Zoutarm hoofdgerecht: Ratatouille. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en sni...
Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bouillon en vul deze zo nodig met water aan tot 200 ml.

Kippenragout

Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bou...