Champignonsaus

Champignonsaus

Bereiding

Personen: 2

Bereidingstijd:

Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) ongezouten boter
- 1 eetlepel(s) bloem
- 100 ml natriumarme vleesbouillon
- 100 gm champignons

Bereidingswijze
Was de champignons en maak ze schoon. Snijd ze in kleine stukjes. Verhit de helft van de boter in een pan en fruit hierin de champignons. Verhit de rest van de boter in een andere pan. Roer de bloem erdoor en voeg langzaam de bouillon erbij. Breng de saus al roerende aan de kook totdat er een gladde saus ontstaat. Schep en roer er de gefruite champignons door.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui.

Kip-rijst schotel met sperziebonen

Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipp...
Zoutarm hoofdgerecht: Sperzieboontjes met tomaat. Kook de sperziebonen in ongeveer 15 minuten gaar. Fruit de fijngesneden ui in de hete boter.

Sperzieboontjes met tomaat

Zoutarm hoofdgerecht: Sperzieboontjes met tomaat. Kook de sperziebonen in ongeveer 15 minuten gaar. Fruit de fijngesneden ui in de hete boter.
Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een uur gaar.

Chili con carne

Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een u...
Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde ui, knoflook, de prei in ringen.

Provencaalse stoofschotel

Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde...