Vispotje met groenten

Vispotje met groenten Zoutarm hoofdgerecht: Vispotje met groenten. Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten
- 200 g scholfilet of kabeljauwfilet
- citroensap
- peper
- 1 el vloeibare bak en braad (zonder natrium!)
- 1 ui
- 2 winterwortels in blokjes
- 150 g peultjes, afgehaald
- 125 g champignons
- 100 ml natriumarme bouillon
- 4 el witte wijn
- 1 el fijngemalen peterselie

Bereidingswijze
Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in. Leg de in ringen gesneden ui, blokjes wortel en de peultjes erin met de in plakjes gesneden champignons. Schenk hier de bouillon over. Zet de schaal ca. 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven van 250°C.
Leg de filets daarna op de groenten. Schenk de wijn eroverheen en strooi de peterselie over de vis. Zet de ovenschaal goed afgedekt met aluminiumfolie of deksel ca. 15 minuten in de hete oven.

Lekker met bruin of meergranen stokbrood

Voedingswaarden per portie
Energie: 183 kcal (767 kJ)
Eiwit: 21 g
Koolhydraten: 3 g
Vet: 9 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 120 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Gevulde courgette. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Gevulde courgette

Zoutarm hoofdgerecht: Gevulde courgette. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakj...
Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui.

Kip-rijst schotel met sperziebonen

Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipp...
Zoutarm hoofdgerecht: Ratatouille. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en snijd ze ook in kleine stukjes.

Ratatouille

Zoutarm hoofdgerecht: Ratatouille. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en sni...
Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een paar gaatjes met een satéprikker.

Jacked potato

Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een pa...
Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.

Nasi goreng

Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.
Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak hierin de kastanjechampignons, de maïskolfjes en de knoflook ongeveer vier minuten.

Roerbakschotel met broccoli mais en cashewnoten

Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak...