Vispotje met groenten

Vispotje met groenten Zoutarm hoofdgerecht: Vispotje met groenten. Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten
- 200 g scholfilet of kabeljauwfilet
- citroensap
- peper
- 1 el vloeibare bak en braad (zonder natrium!)
- 1 ui
- 2 winterwortels in blokjes
- 150 g peultjes, afgehaald
- 125 g champignons
- 100 ml natriumarme bouillon
- 4 el witte wijn
- 1 el fijngemalen peterselie

Bereidingswijze
Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in. Leg de in ringen gesneden ui, blokjes wortel en de peultjes erin met de in plakjes gesneden champignons. Schenk hier de bouillon over. Zet de schaal ca. 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven van 250°C.
Leg de filets daarna op de groenten. Schenk de wijn eroverheen en strooi de peterselie over de vis. Zet de ovenschaal goed afgedekt met aluminiumfolie of deksel ca. 15 minuten in de hete oven.

Lekker met bruin of meergranen stokbrood

Voedingswaarden per portie
Energie: 183 kcal (767 kJ)
Eiwit: 21 g
Koolhydraten: 3 g
Vet: 9 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 120 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een uur gaar.

Chili con carne

Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een u...
Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fruit dit geheel nog 1 minuut.

Bloemkoolcurry

Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fr...
Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Zalm met een krokant korstje

Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stomen.

Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stome...