Vispotje met groenten

Vispotje met groenten Zoutarm hoofdgerecht: Vispotje met groenten. Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten
- 200 g scholfilet of kabeljauwfilet
- citroensap
- peper
- 1 el vloeibare bak en braad (zonder natrium!)
- 1 ui
- 2 winterwortels in blokjes
- 150 g peultjes, afgehaald
- 125 g champignons
- 100 ml natriumarme bouillon
- 4 el witte wijn
- 1 el fijngemalen peterselie

Bereidingswijze
Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in. Leg de in ringen gesneden ui, blokjes wortel en de peultjes erin met de in plakjes gesneden champignons. Schenk hier de bouillon over. Zet de schaal ca. 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven van 250°C.
Leg de filets daarna op de groenten. Schenk de wijn eroverheen en strooi de peterselie over de vis. Zet de ovenschaal goed afgedekt met aluminiumfolie of deksel ca. 15 minuten in de hete oven.

Lekker met bruin of meergranen stokbrood

Voedingswaarden per portie
Energie: 183 kcal (767 kJ)
Eiwit: 21 g
Koolhydraten: 3 g
Vet: 9 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 120 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolgens de rijst in het water, zoals op de verpakking staat aangegeven.

Kipkerrie met zilvervliesrijst

Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolg...
Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.

Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus

Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.
Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde ui, knoflook, de prei in ringen.

Provencaalse stoofschotel

Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde...
Zoutarm voorgerecht: Pasta met spinaziesaus. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter.

Pasta met spinaziesaus

Zoutarm voorgerecht: Pasta met spinaziesaus. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter.
Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Gegrilde tilapia met auberginepuree

Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pa...