Vispotje met groenten

Vispotje met groenten Zoutarm hoofdgerecht: Vispotje met groenten. Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten
- 200 g scholfilet of kabeljauwfilet
- citroensap
- peper
- 1 el vloeibare bak en braad (zonder natrium!)
- 1 ui
- 2 winterwortels in blokjes
- 150 g peultjes, afgehaald
- 125 g champignons
- 100 ml natriumarme bouillon
- 4 el witte wijn
- 1 el fijngemalen peterselie

Bereidingswijze
Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in. Leg de in ringen gesneden ui, blokjes wortel en de peultjes erin met de in plakjes gesneden champignons. Schenk hier de bouillon over. Zet de schaal ca. 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven van 250°C.
Leg de filets daarna op de groenten. Schenk de wijn eroverheen en strooi de peterselie over de vis. Zet de ovenschaal goed afgedekt met aluminiumfolie of deksel ca. 15 minuten in de hete oven.

Lekker met bruin of meergranen stokbrood

Voedingswaarden per portie
Energie: 183 kcal (767 kJ)
Eiwit: 21 g
Koolhydraten: 3 g
Vet: 9 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 120 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.

Couscous met kip en dadels

Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Rijstsalade. Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.

Rijstsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Rijstsalade. Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en...
Zoutarm hoofdgerecht: Steakfilet. Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en smoor de ui tot hij doorzichtig is.

Steakfilet

Zoutarm hoofdgerecht: Steakfilet. Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en smoor de ui tot hij doorzich...
Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met tomatensaus. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kleine stukjes.

Pasta met tomatensaus

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met tomatensaus. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kle...