Sambal

Sambal

Sambal is een scherp-pittige pasta van fijngestampte Spaanse pepers die met zout geconserveerd zijn. De witte zaadjes uit de pepers geven de scherp-hete smaak. Sambal Oelek is een scherpe variant en Sambal Manis (met suiker) en Sambal Badjak zijn milder van smaak. Natrium arme sambal is niet meer leverbaar. Een paar jaar geleden heeft Conimex in al z\'n wijsheid besloten hiermee te stoppen.



Alle recepten met ingredienten

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met tomatensaus. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kleine stukjes.

Pasta met tomatensaus

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met tomatensaus. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kle...
Zoutarm voorgerecht: Roergebakken visreepjes met pittige taugé. Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooit is. Snijd de vis in reepjes van ca 2 cm breed en ca 6 cm lang.

Roergebakken visreepjes met pittige tauge

Zoutarm voorgerecht: Roergebakken visreepjes met pittige taugé. Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooit is. Snijd de vis i...