Mosterd

Mosterd

Mosterd is een pasta bereid uit een mengsel van mosterdzaden, azijn, kruiden en meestal zout. Mosterdzaad kan onderverdeeld worden in de bruine, witte en gele variant. De zaden bevatten een hoog percentage mosterdolie, waardoor het zaad na het malen pasta-achtig of nat is. Franse mosterd (de beste is moutarde de Dijon) wordt gemengd met wijn en dragon. Engelse mosterd maakt met onder toevoeging van onder andere cayenne, waardoor dit type vrij scherp is. Meestal wordt deze mosterd in poedervorm op de markt gebracht, dit heeft het voordeel dat men deze zelf vers aan kan maken. Duitse mosterd mengt men met kruidnagel, ui of kaneel. Men hoeft niet bang te zijn te veel mosterd te voegen aan de gerechten die nog gekookt of gebraden moeten worden. De hitte neemt de scherpte weg, maar tast het aroma niet aan.



Alle recepten met ingredienten

Zoutarm voorgerecht: Tonijnsalade. Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.

Tonijnsalade

Zoutarm voorgerecht: Tonijnsalade. Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelsalade. Kook de aardappelen gaar. Meng de zure room met de mosterd, de fijngesneden ui, peper en het uitgeperste teentje knoflook.

Aardappelsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelsalade. Kook de aardappelen gaar. Meng de zure room met de mosterd, de fijngesneden ui, peper en het uitgeperste teentj...