Voorjaarscocktail

Voorjaarscocktail Zoutarm voorgerecht: Voorjaarscocktail. Was de andijvie en snijd deze in dunne reepjes. Maak de peer en de sinaasappel schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten
- 1 ring ananas
- 1 peer
- 1 sinaasappel
- 2 bladen andijvie
- 1 el citroensap
- 1 el mayonaise
- 3 el zure room
- gemberpoeder
- suiker

Bereidingswijze
Was de andijvie en snijd deze in dunne reepjes. Maak de peer en de sinaasappel schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes. Meng deze met het citroensap en de andijvie. Maak een saus van mayonaise, gemberpoeder, zure room en wat suiker en klop dit goed door elkaar. Schep de salade door de saus en verdeel de cocktail over 2 cocktailglazen.

Voedingswaarden per portie
Energie: 192 kcal (804 kJ)
Eiwit: 2 g
Koolhydraten: 19 g
Vet:12 g
Verzadigd vet: 4 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 40 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Komkommer carpaccio. Schep de gember om met de azijn en laat even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot het begint te verkleuren.

Komkommer carpaccio

Zoutarm voorgerecht: Komkommer carpaccio. Schep de gember om met de azijn en laat even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelho...
Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.

Natriumarme bouillon

Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.
Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook kort.

Smakelijke champignons

Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook...