Venkel

Venkel

Bereiding

Personen: 2

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
- 3 venkelknollen
- 1 teentje knoflook
- 2 eetl ongezouten boter
- 1 dl water
- 1 eetl citroensap
- peper

Bereidingswijze
Was de venkelknollen, haal de stelen eraf en snijd ze in vieren. Snipper de
knoflook. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de knoflook. Voeg het water en het citroensap toe en leg de stukken venkel erbij. Breng het geheel
aan de kook en doe het deksel op de pan. Laat het gerecht circa 20 minuten
zachtjes smoren. Strooi er naar smaak wat peper over.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Roergebakken visreepjes met pittige taugé. Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooit is. Snijd de vis in reepjes van ca 2 cm breed en ca 6 cm lang.

Roergebakken visreepjes met pittige tauge

Zoutarm voorgerecht: Roergebakken visreepjes met pittige taugé. Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooit is. Snijd de vis i...
Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.

Paprikasoep

Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.
Zoutarm voorgerecht: Romige champignonsoep. Was de champignons en snijd ze in plakjes. Verhit de boter in een diepe pan en fruit hierin de champignons.

Romige champignonsoep

Zoutarm voorgerecht: Romige champignonsoep. Was de champignons en snijd ze in plakjes. Verhit de boter in een diepe pan en fruit hierin de champignons...
Een lekkere salade van gegrilde groente.

Gegrilde groenten salade

Een lekkere salade van gegrilde groente.
Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.

Natriumarme bouillon

Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.