Venkel

Venkel

Bereiding

Personen: 2

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
- 3 venkelknollen
- 1 teentje knoflook
- 2 eetl ongezouten boter
- 1 dl water
- 1 eetl citroensap
- peper

Bereidingswijze
Was de venkelknollen, haal de stelen eraf en snijd ze in vieren. Snipper de
knoflook. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de knoflook. Voeg het water en het citroensap toe en leg de stukken venkel erbij. Breng het geheel
aan de kook en doe het deksel op de pan. Laat het gerecht circa 20 minuten
zachtjes smoren. Strooi er naar smaak wat peper over.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Tonijnsalade. Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.

Tonijnsalade

Zoutarm voorgerecht: Tonijnsalade. Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.
Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook kort.

Smakelijke champignons

Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook...
Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.

Gevulde tomaten

Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.
Zoutarm voorgerecht: Roergebakken visreepjes met pittige taugé. Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooit is. Snijd de vis in reepjes van ca 2 cm breed en ca 6 cm lang.

Roergebakken visreepjes met pittige tauge

Zoutarm voorgerecht: Roergebakken visreepjes met pittige taugé. Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooit is. Snijd de vis i...