Uiensoep

Uiensoep

Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.

Bereiding

Aantal personen: 5 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 2 grote uien
- 1 l natriumarme bouillon (zie eerder recept)
- 1 blaadje laurier
- (versgemalen) peper
- Peterselie

Bereidingswijze
Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn. Voeg de bouillon en het blaadje laurier toe en laat de soep ca. 15 minuten trekken. Breng de soep op smaak met peper. Voeg voor het opdienen de fijngesneden peterselie toe.

Variatietip

  • Voeg voor het opdienen een scheutje wijn toe.
  • Fruit met de uien een fijngesneden teentje knoflook of wat knoflookpoeder mee.
  • Voeg 1 el bloem toe aan de gefruite uien, en vervolgens de bouillon: de soep wordt dan licht gebonden.


Voedingswaarden per portie
Energie: 59 kcal (248 kJ)
Eiwit: 1 g
Koolhydraten: 2 g
Vet: 5 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 1 g
Natrium: 50 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Champignontoast. Bak de fijngesneden ui met de in plakjes gesneden champignons gaar en bruin in de hete boter. Strooi er peper en citroensap over.

Champignontoast

Zoutarm voorgerecht: Champignontoast. Bak de fijngesneden ui met de in plakjes gesneden champignons gaar en bruin in de hete boter. Strooi er peper en...
Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.

Paprikasoep

Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.
Zoutarm voorgerecht: Voorjaarscocktail. Was de andijvie en snijd deze in dunne reepjes. Maak de peer en de sinaasappel schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Voorjaarscocktail

Zoutarm voorgerecht: Voorjaarscocktail. Was de andijvie en snijd deze in dunne reepjes. Maak de peer en de sinaasappel schoon en snijd het vruchtvlees...
Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook kort.

Smakelijke champignons

Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook...
Zoutarm voorgerecht: Exotische cocktail. Maak de sinaasappel en de grapefruit schoon, verwijder de witte velletjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Exotische cocktail

Zoutarm voorgerecht: Exotische cocktail. Maak de sinaasappel en de grapefruit schoon, verwijder de witte velletjes en snijd het vruchtvlees in stukjes...