Uiensoep

Uiensoep

Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.

Bereiding

Aantal personen: 5 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 2 grote uien
- 1 l natriumarme bouillon (zie eerder recept)
- 1 blaadje laurier
- (versgemalen) peper
- Peterselie

Bereidingswijze
Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn. Voeg de bouillon en het blaadje laurier toe en laat de soep ca. 15 minuten trekken. Breng de soep op smaak met peper. Voeg voor het opdienen de fijngesneden peterselie toe.

Variatietip

  • Voeg voor het opdienen een scheutje wijn toe.
  • Fruit met de uien een fijngesneden teentje knoflook of wat knoflookpoeder mee.
  • Voeg 1 el bloem toe aan de gefruite uien, en vervolgens de bouillon: de soep wordt dan licht gebonden.


Voedingswaarden per portie
Energie: 59 kcal (248 kJ)
Eiwit: 1 g
Koolhydraten: 2 g
Vet: 5 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 1 g
Natrium: 50 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Lentesoep. Snijd de worteltjes, de prei en de uien fijn. Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui, de worteltjes en de prei. Roer de bloem erdoor.

Lentesoep

Zoutarm voorgerecht: Lentesoep. Snijd de worteltjes, de prei en de uien fijn. Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui, de worteltjes en de prei...
Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.

Paprikasoep

Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.
Zoutarm voorgerecht: Tomatencrèmesoep. Dompel de tomaten in kokend water en ontvel ze. Maak de knoflook en ui schoon en snijdt deze in kleine stukken.

Tomatencremesoep

Zoutarm voorgerecht: Tomatencrèmesoep. Dompel de tomaten in kokend water en ontvel ze. Maak de knoflook en ui schoon en snijdt deze in kleine s...
Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.

Natriumarme bouillon

Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.
Zoutarm voorgerecht: Kip-pasta salade. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Kip-pasta salade

Zoutarm voorgerecht: Kip-pasta salade. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappel...