Uiensoep

Uiensoep

Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.

Bereiding

Aantal personen: 5 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 2 grote uien
- 1 l natriumarme bouillon (zie eerder recept)
- 1 blaadje laurier
- (versgemalen) peper
- Peterselie

Bereidingswijze
Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn. Voeg de bouillon en het blaadje laurier toe en laat de soep ca. 15 minuten trekken. Breng de soep op smaak met peper. Voeg voor het opdienen de fijngesneden peterselie toe.

Variatietip

  • Voeg voor het opdienen een scheutje wijn toe.
  • Fruit met de uien een fijngesneden teentje knoflook of wat knoflookpoeder mee.
  • Voeg 1 el bloem toe aan de gefruite uien, en vervolgens de bouillon: de soep wordt dan licht gebonden.


Voedingswaarden per portie
Energie: 59 kcal (248 kJ)
Eiwit: 1 g
Koolhydraten: 2 g
Vet: 5 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 1 g
Natrium: 50 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Gepofte appels. Schil de sinaasappels en grapefruits dik, zodat de schil met het wit verwijderd is. Snijd boven een kom de partjes los en vang het sap op.

Spaanse sinaasappel-grapefruitsalade

Zoutarm voorgerecht: Gepofte appels. Schil de sinaasappels en grapefruits dik, zodat de schil met het wit verwijderd is. Snijd boven een kom de partje...
Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.

Gevulde tomaten

Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.
Zoutarm voorgerecht: Komkommer carpaccio. Schep de gember om met de azijn en laat even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot het begint te verkleuren.

Komkommer carpaccio

Zoutarm voorgerecht: Komkommer carpaccio. Schep de gember om met de azijn en laat even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelho...
Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.

Paprikasoep

Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.