Tonijnsalade

Tonijnsalade Zoutarm voorgerecht: Tonijnsalade. Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
- 3 aardappelen
- 2 eieren
- 250 g verse tonijn
- 1 krop sla
- 1 groene paprika
- 4 tomaten
- 2 rode uien
- 1 tl natriumarme mosterd
- 4 el olijfolie
- 3 el azijn
- Dieetzout en peper

Bereidingswijze
Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes. Kook de eieren in ca 10 minuten hard, laat deze afkoelen en snij deze vervolgens in vier partjes. Gril de tonijnmoot 3 minuten aan beide kanten. Zorg dat de tonijn van binnen niet helemaal gaar is. Maak de sla schoon en verdeel de stukken over vier borden. Maak de paprika schoon en snijd deze in stukjes. Was de tomaten en snijd deze in partjes en de ui in ringen. Snijd de gegrilde tonijn in reepjes. Verdeel alle ingrediënten mooi over de borden.
Maak nu de dressing met de mosterd, olijfolie, azijn, dieetzout en peper en het gesnipperde sjalotje. Roer het goed door. Schenk de dressing over de salade en serveer.

Variatietip
Vervang de aardappelen door witte bonen, rijst of couscous.

Voedingswaarde per portie
Energie: 290 kcal (1218 kJ)
Eiwit: 15 g
Koolhydraten: 11 g
Vet: 22 g
Verzadigd vet: 4 g
Voedingsvezel: 6 g
Natrium: 105 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook kort.

Smakelijke champignons

Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook...
Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.

Gevulde tomaten

Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.
Zoutarm voorgerecht: Voorjaarscocktail. Was de andijvie en snijd deze in dunne reepjes. Maak de peer en de sinaasappel schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Voorjaarscocktail

Zoutarm voorgerecht: Voorjaarscocktail. Was de andijvie en snijd deze in dunne reepjes. Maak de peer en de sinaasappel schoon en snijd het vruchtvlees...
Zoutarm voorgerecht: Tomatencrèmesoep. Dompel de tomaten in kokend water en ontvel ze. Maak de knoflook en ui schoon en snijdt deze in kleine stukken.

Tomatencremesoep

Zoutarm voorgerecht: Tomatencrèmesoep. Dompel de tomaten in kokend water en ontvel ze. Maak de knoflook en ui schoon en snijdt deze in kleine s...