Tonijnsalade

Tonijnsalade Zoutarm voorgerecht: Tonijnsalade. Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
- 3 aardappelen
- 2 eieren
- 250 g verse tonijn
- 1 krop sla
- 1 groene paprika
- 4 tomaten
- 2 rode uien
- 1 tl natriumarme mosterd
- 4 el olijfolie
- 3 el azijn
- Dieetzout en peper

Bereidingswijze
Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes. Kook de eieren in ca 10 minuten hard, laat deze afkoelen en snij deze vervolgens in vier partjes. Gril de tonijnmoot 3 minuten aan beide kanten. Zorg dat de tonijn van binnen niet helemaal gaar is. Maak de sla schoon en verdeel de stukken over vier borden. Maak de paprika schoon en snijd deze in stukjes. Was de tomaten en snijd deze in partjes en de ui in ringen. Snijd de gegrilde tonijn in reepjes. Verdeel alle ingrediënten mooi over de borden.
Maak nu de dressing met de mosterd, olijfolie, azijn, dieetzout en peper en het gesnipperde sjalotje. Roer het goed door. Schenk de dressing over de salade en serveer.

Variatietip
Vervang de aardappelen door witte bonen, rijst of couscous.

Voedingswaarde per portie
Energie: 290 kcal (1218 kJ)
Eiwit: 15 g
Koolhydraten: 11 g
Vet: 22 g
Verzadigd vet: 4 g
Voedingsvezel: 6 g
Natrium: 105 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Avocado-sinaasappelsalade. Pel de sinaasappel en verwijder de witte velletjes en snijd deze in stukjes. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit.

Avocado-sinaasappelsalade

Zoutarm voorgerecht: Avocado-sinaasappelsalade. Pel de sinaasappel en verwijder de witte velletjes en snijd deze in stukjes. Halveer de avocado in de...
Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.

Uiensoep

Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.
Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.

Paprikasoep

Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.
Zoutarm nagerecht: Bonte salade. één uitgeperste knoflookteen en 2 theelepels basilicum met olijfolie, azijn en koriander mengen en laten trekken. Kaas in blokjes snijden en vermengen met het mengsel

Bonte salade

Zoutarm nagerecht: Bonte salade. één uitgeperste knoflookteen en 2 theelepels basilicum met olijfolie, azijn en koriander mengen en laten trekken. Kaa...