Tomatencremesoep

Zoutarm voorgerecht: Tomatencrèmesoep. Dompel de tomaten in kokend water en ontvel ze. Maak de knoflook en ui schoon en snijdt deze in kleine stukken.
Bereiding
Aantal personen: 4Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten
- 1 kg Pommadore tomaten
- 2 kleine uien
- 2 teentjes knoflook
- 4 el (olijf)olie
- 2 el citroensap
- 2 el balsamico azijn
- 2 el witte wijn
- 1 el selderij
- 1 el peterselie
- 2 theelepel peper
- 2 el natriumarme bouillon
- 2 kleine blikjes tomatenpuree
- 500 ml water
- 8 el crême fraîche
- Verse basilicum
Bereidingswijze
Dompel de tomaten in kokend water en ontvel ze. Maak de knoflook en ui schoon en snijdt deze in kleine stukken. Doe de olijfolie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook enkele minuten zonder ze bruin te laten worden. Voeg daarna de citroensap, balsamico azijn, witte wijn, peterselie en selderie toe. Laat het geheel even op een laag vuur sudderen. Ondertussen kan de ontvelde tomaten in stukken gesneden worden. Doe de stukken tomaat, peper, natriumarme bouillon, tomatenpuree en het water bij het mengsel in de pan. Laat de soep ongeveer 20 minuten pruttelen. Zet hem daarna uit. Laat de soep even iets afkoelen en zeef de soep. Breng de gezeefde soep weer aan de kook en voeg eventueel groenten of vermicelli toe. Wanneer de toevoegsels gaar zijn kan de crême fraîche erbij. Laat de soep nog enkele minuten pruttelen. Leg vlak voor het serveren een paar verse blaadjes basilicum op de soep.
Voedingswaarde per portie
Energie: 300 kcal (1260 kJ)
Eiwit: 7 g
Koolhydraten: 24 g
Vet: 19 g
Verzadigd vet: 8 g
Voedingsvezel: 6 g
Natrium: 230 mg
Tag's
Vergelijkbare recepten

Champignontoast
Zoutarm voorgerecht: Champignontoast. Bak de fijngesneden ui met de in plakjes gesneden champignons gaar en bruin in de hete boter. Strooi er peper en...

Avocado-sinaasappelsalade
Zoutarm voorgerecht: Avocado-sinaasappelsalade. Pel de sinaasappel en verwijder de witte velletjes en snijd deze in stukjes. Halveer de avocado in de...

Gegrilde groenten salade
Een lekkere salade van gegrilde groente.

Voorjaarscocktail
Zoutarm voorgerecht: Voorjaarscocktail. Was de andijvie en snijd deze in dunne reepjes. Maak de peer en de sinaasappel schoon en snijd het vruchtvlees...

Komkommer carpaccio
Zoutarm voorgerecht: Komkommer carpaccio. Schep de gember om met de azijn en laat even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelho...