Tomatencremesoep

Tomatencremesoep

Zoutarm voorgerecht: Tomatencrèmesoep. Dompel de tomaten in kokend water en ontvel ze. Maak de knoflook en ui schoon en snijdt deze in kleine stukken.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten
- 1 kg Pommadore tomaten
- 2 kleine uien
- 2 teentjes knoflook
- 4 el (olijf)olie
- 2 el citroensap
- 2 el balsamico azijn
- 2 el witte wijn
- 1 el selderij
- 1 el peterselie
- 2 theelepel peper
- 2 el natriumarme bouillon
- 2 kleine blikjes tomatenpuree
- 500 ml water
- 8 el crême fraîche
- Verse basilicum

Bereidingswijze
Dompel de tomaten in kokend water en ontvel ze. Maak de knoflook en ui schoon en snijdt deze in kleine stukken. Doe de olijfolie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook enkele minuten zonder ze bruin te laten worden. Voeg daarna de citroensap, balsamico azijn, witte wijn, peterselie en selderie toe. Laat het geheel even op een laag vuur sudderen. Ondertussen kan de ontvelde tomaten in stukken gesneden worden. Doe de stukken tomaat, peper, natriumarme bouillon, tomatenpuree en het water bij het mengsel in de pan. Laat de soep ongeveer 20 minuten pruttelen. Zet hem daarna uit. Laat de soep even iets afkoelen en zeef de soep. Breng de gezeefde soep weer aan de kook en voeg eventueel groenten of vermicelli toe. Wanneer de toevoegsels gaar zijn kan de crême fraîche erbij. Laat de soep nog enkele minuten pruttelen. Leg vlak voor het serveren een paar verse blaadjes basilicum op de soep.

Voedingswaarde per portie
Energie: 300 kcal (1260 kJ)
Eiwit: 7 g
Koolhydraten: 24 g
Vet: 19 g
Verzadigd vet: 8 g
Voedingsvezel: 6 g
Natrium: 230 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm nagerecht: Bonte salade. één uitgeperste knoflookteen en 2 theelepels basilicum met olijfolie, azijn en koriander mengen en laten trekken. Kaas in blokjes snijden en vermengen met het mengsel

Bonte salade

Zoutarm nagerecht: Bonte salade. één uitgeperste knoflookteen en 2 theelepels basilicum met olijfolie, azijn en koriander mengen en laten trekken. Kaa...
Zoutarm voorgerecht: Kip-pasta salade. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Kip-pasta salade

Zoutarm voorgerecht: Kip-pasta salade. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappel...
Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.

Natriumarme bouillon

Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.
Zoutarm voorgerecht: Roergebakken visreepjes met pittige taugé. Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooit is. Snijd de vis in reepjes van ca 2 cm breed en ca 6 cm lang.

Roergebakken visreepjes met pittige tauge

Zoutarm voorgerecht: Roergebakken visreepjes met pittige taugé. Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooit is. Snijd de vis i...
Zoutarm voorgerecht: Gepofte appels. Schil de sinaasappels en grapefruits dik, zodat de schil met het wit verwijderd is. Snijd boven een kom de partjes los en vang het sap op.

Spaanse sinaasappel-grapefruitsalade

Zoutarm voorgerecht: Gepofte appels. Schil de sinaasappels en grapefruits dik, zodat de schil met het wit verwijderd is. Snijd boven een kom de partje...
Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook kort.

Smakelijke champignons

Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook...