Tomatencremesoep

Tomatencremesoep

Zoutarm voorgerecht: Tomatencrèmesoep. Dompel de tomaten in kokend water en ontvel ze. Maak de knoflook en ui schoon en snijdt deze in kleine stukken.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten
- 1 kg Pommadore tomaten
- 2 kleine uien
- 2 teentjes knoflook
- 4 el (olijf)olie
- 2 el citroensap
- 2 el balsamico azijn
- 2 el witte wijn
- 1 el selderij
- 1 el peterselie
- 2 theelepel peper
- 2 el natriumarme bouillon
- 2 kleine blikjes tomatenpuree
- 500 ml water
- 8 el crême fraîche
- Verse basilicum

Bereidingswijze
Dompel de tomaten in kokend water en ontvel ze. Maak de knoflook en ui schoon en snijdt deze in kleine stukken. Doe de olijfolie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook enkele minuten zonder ze bruin te laten worden. Voeg daarna de citroensap, balsamico azijn, witte wijn, peterselie en selderie toe. Laat het geheel even op een laag vuur sudderen. Ondertussen kan de ontvelde tomaten in stukken gesneden worden. Doe de stukken tomaat, peper, natriumarme bouillon, tomatenpuree en het water bij het mengsel in de pan. Laat de soep ongeveer 20 minuten pruttelen. Zet hem daarna uit. Laat de soep even iets afkoelen en zeef de soep. Breng de gezeefde soep weer aan de kook en voeg eventueel groenten of vermicelli toe. Wanneer de toevoegsels gaar zijn kan de crême fraîche erbij. Laat de soep nog enkele minuten pruttelen. Leg vlak voor het serveren een paar verse blaadjes basilicum op de soep.

Voedingswaarde per portie
Energie: 300 kcal (1260 kJ)
Eiwit: 7 g
Koolhydraten: 24 g
Vet: 19 g
Verzadigd vet: 8 g
Voedingsvezel: 6 g
Natrium: 230 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Komkommer carpaccio. Schep de gember om met de azijn en laat even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot het begint te verkleuren.

Komkommer carpaccio

Zoutarm voorgerecht: Komkommer carpaccio. Schep de gember om met de azijn en laat even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelho...
Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.

Gevulde tomaten

Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.
Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook kort.

Smakelijke champignons

Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook...
Zoutarm voorgerecht: Exotische cocktail. Maak de sinaasappel en de grapefruit schoon, verwijder de witte velletjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Exotische cocktail

Zoutarm voorgerecht: Exotische cocktail. Maak de sinaasappel en de grapefruit schoon, verwijder de witte velletjes en snijd het vruchtvlees in stukjes...