Tomatencremesoep

Tomatencremesoep

Zoutarm voorgerecht: Tomatencrèmesoep. Dompel de tomaten in kokend water en ontvel ze. Maak de knoflook en ui schoon en snijdt deze in kleine stukken.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten
- 1 kg Pommadore tomaten
- 2 kleine uien
- 2 teentjes knoflook
- 4 el (olijf)olie
- 2 el citroensap
- 2 el balsamico azijn
- 2 el witte wijn
- 1 el selderij
- 1 el peterselie
- 2 theelepel peper
- 2 el natriumarme bouillon
- 2 kleine blikjes tomatenpuree
- 500 ml water
- 8 el crême fraîche
- Verse basilicum

Bereidingswijze
Dompel de tomaten in kokend water en ontvel ze. Maak de knoflook en ui schoon en snijdt deze in kleine stukken. Doe de olijfolie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook enkele minuten zonder ze bruin te laten worden. Voeg daarna de citroensap, balsamico azijn, witte wijn, peterselie en selderie toe. Laat het geheel even op een laag vuur sudderen. Ondertussen kan de ontvelde tomaten in stukken gesneden worden. Doe de stukken tomaat, peper, natriumarme bouillon, tomatenpuree en het water bij het mengsel in de pan. Laat de soep ongeveer 20 minuten pruttelen. Zet hem daarna uit. Laat de soep even iets afkoelen en zeef de soep. Breng de gezeefde soep weer aan de kook en voeg eventueel groenten of vermicelli toe. Wanneer de toevoegsels gaar zijn kan de crême fraîche erbij. Laat de soep nog enkele minuten pruttelen. Leg vlak voor het serveren een paar verse blaadjes basilicum op de soep.

Voedingswaarde per portie
Energie: 300 kcal (1260 kJ)
Eiwit: 7 g
Koolhydraten: 24 g
Vet: 19 g
Verzadigd vet: 8 g
Voedingsvezel: 6 g
Natrium: 230 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Tonijnsalade. Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.

Tonijnsalade

Zoutarm voorgerecht: Tonijnsalade. Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.
Zoutarm voorgerecht: Kip-pasta salade. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Kip-pasta salade

Zoutarm voorgerecht: Kip-pasta salade. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappel...
Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.

Natriumarme bouillon

Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.
Zoutarm voorgerecht: Lentesoep. Snijd de worteltjes, de prei en de uien fijn. Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui, de worteltjes en de prei. Roer de bloem erdoor.

Lentesoep

Zoutarm voorgerecht: Lentesoep. Snijd de worteltjes, de prei en de uien fijn. Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui, de worteltjes en de prei...
Zoutarm voorgerecht: Champignontoast. Bak de fijngesneden ui met de in plakjes gesneden champignons gaar en bruin in de hete boter. Strooi er peper en citroensap over.

Champignontoast

Zoutarm voorgerecht: Champignontoast. Bak de fijngesneden ui met de in plakjes gesneden champignons gaar en bruin in de hete boter. Strooi er peper en...