Spaanse sinaasappel-grapefruitsalade

Spaanse sinaasappel-grapefruitsalade Zoutarm voorgerecht: Gepofte appels. Schil de sinaasappels en grapefruits dik, zodat de schil met het wit verwijderd is. Snijd boven een kom de partjes los en vang het sap op.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
- 4 sinaasappels
- 2 rode grapefruits
- 0,5 rode Spaanse peper
- 4 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 el honing
- 1,5 el verse munt in reepjes
- versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze
Schil de sinaasappels en grapefruits dik, zodat de schil met het wit verwijderd is. Snijd boven een kom de partjes los en vang het sap op. Leg op de borden om en om partjes sinaasappel en grapefruit. Snijd de Spaanse peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd de helft (of meer) van het vruchtvlees in reepjes. Klop de dressing van de overige ingrediënten en het sap uit de kom en schep die over de salade.

Voedingswaarden per portie
Energie: 185 kcal (776 kJ)
Eiwit: 2 g
Koolhydraten: 22 g
Vet: 10 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 1 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.

Gevulde tomaten

Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.
Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook kort.

Smakelijke champignons

Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook...
Zoutarm voorgerecht: Champignontoast. Bak de fijngesneden ui met de in plakjes gesneden champignons gaar en bruin in de hete boter. Strooi er peper en citroensap over.

Champignontoast

Zoutarm voorgerecht: Champignontoast. Bak de fijngesneden ui met de in plakjes gesneden champignons gaar en bruin in de hete boter. Strooi er peper en...
Zoutarm voorgerecht: Roergebakken visreepjes met pittige taugé. Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooit is. Snijd de vis in reepjes van ca 2 cm breed en ca 6 cm lang.

Roergebakken visreepjes met pittige tauge

Zoutarm voorgerecht: Roergebakken visreepjes met pittige taugé. Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooit is. Snijd de vis i...
Zoutarm voorgerecht: Exotische cocktail. Maak de sinaasappel en de grapefruit schoon, verwijder de witte velletjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Exotische cocktail

Zoutarm voorgerecht: Exotische cocktail. Maak de sinaasappel en de grapefruit schoon, verwijder de witte velletjes en snijd het vruchtvlees in stukjes...