Spaanse sinaasappel-grapefruitsalade

Bereiding
Aantal personen: 4Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 4 sinaasappels
- 2 rode grapefruits
- 0,5 rode Spaanse peper
- 4 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 el honing
- 1,5 el verse munt in reepjes
- versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
Schil de sinaasappels en grapefruits dik, zodat de schil met het wit verwijderd is. Snijd boven een kom de partjes los en vang het sap op. Leg op de borden om en om partjes sinaasappel en grapefruit. Snijd de Spaanse peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd de helft (of meer) van het vruchtvlees in reepjes. Klop de dressing van de overige ingrediënten en het sap uit de kom en schep die over de salade.
Voedingswaarden per portie
Energie: 185 kcal (776 kJ)
Eiwit: 2 g
Koolhydraten: 22 g
Vet: 10 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 1 mg
Vergelijkbare recepten

Paprikasoep
Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.

Gevulde tomaten
Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.

Komkommer carpaccio
Zoutarm voorgerecht: Komkommer carpaccio. Schep de gember om met de azijn en laat even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelho...

Bonte salade
Zoutarm nagerecht: Bonte salade. één uitgeperste knoflookteen en 2 theelepels basilicum met olijfolie, azijn en koriander mengen en laten trekken. Kaa...

Voorjaarscocktail
Zoutarm voorgerecht: Voorjaarscocktail. Was de andijvie en snijd deze in dunne reepjes. Maak de peer en de sinaasappel schoon en snijd het vruchtvlees...

Lentesoep
Zoutarm voorgerecht: Lentesoep. Snijd de worteltjes, de prei en de uien fijn. Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui, de worteltjes en de prei...