Spaanse sinaasappel-grapefruitsalade

Spaanse sinaasappel-grapefruitsalade Zoutarm voorgerecht: Gepofte appels. Schil de sinaasappels en grapefruits dik, zodat de schil met het wit verwijderd is. Snijd boven een kom de partjes los en vang het sap op.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
- 4 sinaasappels
- 2 rode grapefruits
- 0,5 rode Spaanse peper
- 4 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 el honing
- 1,5 el verse munt in reepjes
- versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze
Schil de sinaasappels en grapefruits dik, zodat de schil met het wit verwijderd is. Snijd boven een kom de partjes los en vang het sap op. Leg op de borden om en om partjes sinaasappel en grapefruit. Snijd de Spaanse peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd de helft (of meer) van het vruchtvlees in reepjes. Klop de dressing van de overige ingrediënten en het sap uit de kom en schep die over de salade.

Voedingswaarden per portie
Energie: 185 kcal (776 kJ)
Eiwit: 2 g
Koolhydraten: 22 g
Vet: 10 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 1 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.

Paprikasoep

Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.
Zoutarm voorgerecht: Voorjaarscocktail. Was de andijvie en snijd deze in dunne reepjes. Maak de peer en de sinaasappel schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Voorjaarscocktail

Zoutarm voorgerecht: Voorjaarscocktail. Was de andijvie en snijd deze in dunne reepjes. Maak de peer en de sinaasappel schoon en snijd het vruchtvlees...
Zoutarm voorgerecht: Komkommer carpaccio. Schep de gember om met de azijn en laat even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot het begint te verkleuren.

Komkommer carpaccio

Zoutarm voorgerecht: Komkommer carpaccio. Schep de gember om met de azijn en laat even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelho...
Zoutarm voorgerecht: Lentesoep. Snijd de worteltjes, de prei en de uien fijn. Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui, de worteltjes en de prei. Roer de bloem erdoor.

Lentesoep

Zoutarm voorgerecht: Lentesoep. Snijd de worteltjes, de prei en de uien fijn. Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui, de worteltjes en de prei...