Spaanse sinaasappel-grapefruitsalade

Spaanse sinaasappel-grapefruitsalade Zoutarm voorgerecht: Gepofte appels. Schil de sinaasappels en grapefruits dik, zodat de schil met het wit verwijderd is. Snijd boven een kom de partjes los en vang het sap op.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
- 4 sinaasappels
- 2 rode grapefruits
- 0,5 rode Spaanse peper
- 4 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 el honing
- 1,5 el verse munt in reepjes
- versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze
Schil de sinaasappels en grapefruits dik, zodat de schil met het wit verwijderd is. Snijd boven een kom de partjes los en vang het sap op. Leg op de borden om en om partjes sinaasappel en grapefruit. Snijd de Spaanse peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd de helft (of meer) van het vruchtvlees in reepjes. Klop de dressing van de overige ingrediënten en het sap uit de kom en schep die over de salade.

Voedingswaarden per portie
Energie: 185 kcal (776 kJ)
Eiwit: 2 g
Koolhydraten: 22 g
Vet: 10 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 1 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.

Uiensoep

Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.
Zoutarm voorgerecht: Champignontoast. Bak de fijngesneden ui met de in plakjes gesneden champignons gaar en bruin in de hete boter. Strooi er peper en citroensap over.

Champignontoast

Zoutarm voorgerecht: Champignontoast. Bak de fijngesneden ui met de in plakjes gesneden champignons gaar en bruin in de hete boter. Strooi er peper en...
Zoutarm nagerecht: Bonte salade. één uitgeperste knoflookteen en 2 theelepels basilicum met olijfolie, azijn en koriander mengen en laten trekken. Kaas in blokjes snijden en vermengen met het mengsel

Bonte salade

Zoutarm nagerecht: Bonte salade. één uitgeperste knoflookteen en 2 theelepels basilicum met olijfolie, azijn en koriander mengen en laten trekken. Kaa...
Zoutarm voorgerecht: Lentesoep. Snijd de worteltjes, de prei en de uien fijn. Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui, de worteltjes en de prei. Roer de bloem erdoor.

Lentesoep

Zoutarm voorgerecht: Lentesoep. Snijd de worteltjes, de prei en de uien fijn. Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui, de worteltjes en de prei...