Smakelijke champignons

Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook kort.
Bereiding
Aantal personen: 4Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
- 500 g kleine champignons
- 2 teentjes knoflook
- 2 el (olijf)olie
- 3 dl droge witte wijn
- 2 el tomatenpuree
- 2 dunne schijfjes citroen
- 1 mespunt tijm
- 2 takjes selderij
- 2 takje peterselie
- 1 laurierblad
- Peper
- 8 sprieten bieslook
Bereidingswijze
Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor kort het teentje knoflook. Voeg de wijn en de tomatenpuree toe en breng dit aan de kook. Voeg de champignons toe met de schijf citroen, kruiden, behalve de bieslook en wat peper. Laat dit tegen de kook 10 minuten staan.
Verwijder de knoflook, de citroen en de kruiden. Was de bieslook en knip de sprieten klein. Schep de bieslook door de champignons en laat dit in het vocht afkoelen.
Variatietip
Serveer de champignons met geroosterde reepjes natriumarmbrood.
Voedingswaarden per portie van 150 g
Energie: 112 kcal (471 kJ)
Eiwit: 6 g
Koolhydraten: 9 g
Vet: 5 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 4 g
Natrium: 55 mg
Tag's
Vergelijkbare recepten

Kip-pasta salade
Zoutarm voorgerecht: Kip-pasta salade. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappel...

Avocado-sinaasappelsalade
Zoutarm voorgerecht: Avocado-sinaasappelsalade. Pel de sinaasappel en verwijder de witte velletjes en snijd deze in stukjes. Halveer de avocado in de...

Bonte salade
Zoutarm nagerecht: Bonte salade. één uitgeperste knoflookteen en 2 theelepels basilicum met olijfolie, azijn en koriander mengen en laten trekken. Kaa...

Spaanse sinaasappel-grapefruitsalade
Zoutarm voorgerecht: Gepofte appels. Schil de sinaasappels en grapefruits dik, zodat de schil met het wit verwijderd is. Snijd boven een kom de partje...