Smakelijke champignons

Smakelijke champignons

Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook kort.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten
- 500 g kleine champignons
- 2 teentjes knoflook
- 2 el (olijf)olie
- 3 dl droge witte wijn
- 2 el tomatenpuree
- 2 dunne schijfjes citroen
- 1 mespunt tijm
- 2 takjes selderij
- 2 takje peterselie
- 1 laurierblad
- Peper
- 8 sprieten bieslook

Bereidingswijze
Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor kort het teentje knoflook. Voeg de wijn en de tomatenpuree toe en breng dit aan de kook. Voeg de champignons toe met de schijf citroen, kruiden, behalve de bieslook en wat peper. Laat dit tegen de kook 10 minuten staan.
Verwijder de knoflook, de citroen en de kruiden. Was de bieslook en knip de sprieten klein. Schep de bieslook door de champignons en laat dit in het vocht afkoelen.

Variatietip
Serveer de champignons met geroosterde reepjes natriumarmbrood.

Voedingswaarden per portie van 150 g
Energie: 112 kcal (471 kJ)
Eiwit: 6 g
Koolhydraten: 9 g
Vet: 5 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 4 g
Natrium: 55 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Tomatencrèmesoep. Dompel de tomaten in kokend water en ontvel ze. Maak de knoflook en ui schoon en snijdt deze in kleine stukken.

Tomatencremesoep

Zoutarm voorgerecht: Tomatencrèmesoep. Dompel de tomaten in kokend water en ontvel ze. Maak de knoflook en ui schoon en snijdt deze in kleine s...
Zoutarm voorgerecht: Roergebakken visreepjes met pittige taugé. Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooit is. Snijd de vis in reepjes van ca 2 cm breed en ca 6 cm lang.

Roergebakken visreepjes met pittige tauge

Zoutarm voorgerecht: Roergebakken visreepjes met pittige taugé. Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooit is. Snijd de vis i...
Zoutarm voorgerecht: Komkommer carpaccio. Schep de gember om met de azijn en laat even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot het begint te verkleuren.

Komkommer carpaccio

Zoutarm voorgerecht: Komkommer carpaccio. Schep de gember om met de azijn en laat even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelho...
Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.

Natriumarme bouillon

Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.