Smakelijke champignons

Smakelijke champignons

Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook kort.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten
- 500 g kleine champignons
- 2 teentjes knoflook
- 2 el (olijf)olie
- 3 dl droge witte wijn
- 2 el tomatenpuree
- 2 dunne schijfjes citroen
- 1 mespunt tijm
- 2 takjes selderij
- 2 takje peterselie
- 1 laurierblad
- Peper
- 8 sprieten bieslook

Bereidingswijze
Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor kort het teentje knoflook. Voeg de wijn en de tomatenpuree toe en breng dit aan de kook. Voeg de champignons toe met de schijf citroen, kruiden, behalve de bieslook en wat peper. Laat dit tegen de kook 10 minuten staan.
Verwijder de knoflook, de citroen en de kruiden. Was de bieslook en knip de sprieten klein. Schep de bieslook door de champignons en laat dit in het vocht afkoelen.

Variatietip
Serveer de champignons met geroosterde reepjes natriumarmbrood.

Voedingswaarden per portie van 150 g
Energie: 112 kcal (471 kJ)
Eiwit: 6 g
Koolhydraten: 9 g
Vet: 5 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 4 g
Natrium: 55 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Roergebakken visreepjes met pittige taugé. Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooit is. Snijd de vis in reepjes van ca 2 cm breed en ca 6 cm lang.

Roergebakken visreepjes met pittige tauge

Zoutarm voorgerecht: Roergebakken visreepjes met pittige taugé. Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooit is. Snijd de vis i...
Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.

Gevulde tomaten

Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.
Zoutarm voorgerecht: Komkommer carpaccio. Schep de gember om met de azijn en laat even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot het begint te verkleuren.

Komkommer carpaccio

Zoutarm voorgerecht: Komkommer carpaccio. Schep de gember om met de azijn en laat even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelho...
Zoutarm voorgerecht: Kip-pasta salade. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Kip-pasta salade

Zoutarm voorgerecht: Kip-pasta salade. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappel...
Zoutarm voorgerecht: Lentesoep. Snijd de worteltjes, de prei en de uien fijn. Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui, de worteltjes en de prei. Roer de bloem erdoor.

Lentesoep

Zoutarm voorgerecht: Lentesoep. Snijd de worteltjes, de prei en de uien fijn. Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui, de worteltjes en de prei...