Smakelijke champignons

Smakelijke champignons

Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook kort.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten
- 500 g kleine champignons
- 2 teentjes knoflook
- 2 el (olijf)olie
- 3 dl droge witte wijn
- 2 el tomatenpuree
- 2 dunne schijfjes citroen
- 1 mespunt tijm
- 2 takjes selderij
- 2 takje peterselie
- 1 laurierblad
- Peper
- 8 sprieten bieslook

Bereidingswijze
Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor kort het teentje knoflook. Voeg de wijn en de tomatenpuree toe en breng dit aan de kook. Voeg de champignons toe met de schijf citroen, kruiden, behalve de bieslook en wat peper. Laat dit tegen de kook 10 minuten staan.
Verwijder de knoflook, de citroen en de kruiden. Was de bieslook en knip de sprieten klein. Schep de bieslook door de champignons en laat dit in het vocht afkoelen.

Variatietip
Serveer de champignons met geroosterde reepjes natriumarmbrood.

Voedingswaarden per portie van 150 g
Energie: 112 kcal (471 kJ)
Eiwit: 6 g
Koolhydraten: 9 g
Vet: 5 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 4 g
Natrium: 55 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Roergebakken visreepjes met pittige taugé. Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooit is. Snijd de vis in reepjes van ca 2 cm breed en ca 6 cm lang.

Roergebakken visreepjes met pittige tauge

Zoutarm voorgerecht: Roergebakken visreepjes met pittige taugé. Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooit is. Snijd de vis i...
Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.

Gevulde tomaten

Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.
Zoutarm nagerecht: Bonte salade. één uitgeperste knoflookteen en 2 theelepels basilicum met olijfolie, azijn en koriander mengen en laten trekken. Kaas in blokjes snijden en vermengen met het mengsel

Bonte salade

Zoutarm nagerecht: Bonte salade. één uitgeperste knoflookteen en 2 theelepels basilicum met olijfolie, azijn en koriander mengen en laten trekken. Kaa...