Romige champignonsoep

Romige champignonsoep Zoutarm voorgerecht: Romige champignonsoep. Was de champignons en snijd ze in plakjes. Verhit de boter in een diepe pan en fruit hierin de champignons.

Bereiding

Aantal personen: 5

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
- 1 l natriumarme bouillon (zie eerder recept)
- 100 g champignons
- 4 el bloem
- 2 el vloeibare bak- en braadvet (zonder natrium!)
- peterselie
- peper

Bereidingswijze
Was de champignons en snijd ze in plakjes. Verhit de boter in een diepe pan en fruit hierin de champignons. Roer de bloem erbij door. Schenk langzaam de bouillon erbij en breng de soep al roerende aan de kook. Laat de soep ca. 5 minuten zachtjes doorkoken. Breng de soep op smaak met peper en garneer de soep met fijngehakte peterselie.

Voedingswaarden per portie
Energie: 98 kcal (412 kJ)
Eiwit: 2 g
Koolhydraten: 6 g
Vet: 6 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 1 g
Natrium: 51 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Gepofte appels. Schil de sinaasappels en grapefruits dik, zodat de schil met het wit verwijderd is. Snijd boven een kom de partjes los en vang het sap op.

Spaanse sinaasappel-grapefruitsalade

Zoutarm voorgerecht: Gepofte appels. Schil de sinaasappels en grapefruits dik, zodat de schil met het wit verwijderd is. Snijd boven een kom de partje...
Zoutarm voorgerecht: Avocado-sinaasappelsalade. Pel de sinaasappel en verwijder de witte velletjes en snijd deze in stukjes. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit.

Avocado-sinaasappelsalade

Zoutarm voorgerecht: Avocado-sinaasappelsalade. Pel de sinaasappel en verwijder de witte velletjes en snijd deze in stukjes. Halveer de avocado in de...
Zoutarm voorgerecht: Roergebakken visreepjes met pittige taugé. Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooit is. Snijd de vis in reepjes van ca 2 cm breed en ca 6 cm lang.

Roergebakken visreepjes met pittige tauge

Zoutarm voorgerecht: Roergebakken visreepjes met pittige taugé. Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooit is. Snijd de vis i...
Zoutarm voorgerecht: Kip-pasta salade. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Kip-pasta salade

Zoutarm voorgerecht: Kip-pasta salade. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappel...
Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.

Uiensoep

Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.