Romige champignonsoep

Romige champignonsoep Zoutarm voorgerecht: Romige champignonsoep. Was de champignons en snijd ze in plakjes. Verhit de boter in een diepe pan en fruit hierin de champignons.

Bereiding

Aantal personen: 5

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
- 1 l natriumarme bouillon (zie eerder recept)
- 100 g champignons
- 4 el bloem
- 2 el vloeibare bak- en braadvet (zonder natrium!)
- peterselie
- peper

Bereidingswijze
Was de champignons en snijd ze in plakjes. Verhit de boter in een diepe pan en fruit hierin de champignons. Roer de bloem erbij door. Schenk langzaam de bouillon erbij en breng de soep al roerende aan de kook. Laat de soep ca. 5 minuten zachtjes doorkoken. Breng de soep op smaak met peper en garneer de soep met fijngehakte peterselie.

Voedingswaarden per portie
Energie: 98 kcal (412 kJ)
Eiwit: 2 g
Koolhydraten: 6 g
Vet: 6 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 1 g
Natrium: 51 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Komkommer carpaccio. Schep de gember om met de azijn en laat even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot het begint te verkleuren.

Komkommer carpaccio

Zoutarm voorgerecht: Komkommer carpaccio. Schep de gember om met de azijn en laat even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelho...
Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.

Uiensoep

Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.
Zoutarm voorgerecht: Tonijnsalade. Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.

Tonijnsalade

Zoutarm voorgerecht: Tonijnsalade. Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.
Zoutarm voorgerecht: Gepofte appels. Schil de sinaasappels en grapefruits dik, zodat de schil met het wit verwijderd is. Snijd boven een kom de partjes los en vang het sap op.

Spaanse sinaasappel-grapefruitsalade

Zoutarm voorgerecht: Gepofte appels. Schil de sinaasappels en grapefruits dik, zodat de schil met het wit verwijderd is. Snijd boven een kom de partje...