Romige champignonsoep

Romige champignonsoep Zoutarm voorgerecht: Romige champignonsoep. Was de champignons en snijd ze in plakjes. Verhit de boter in een diepe pan en fruit hierin de champignons.

Bereiding

Aantal personen: 5

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
- 1 l natriumarme bouillon (zie eerder recept)
- 100 g champignons
- 4 el bloem
- 2 el vloeibare bak- en braadvet (zonder natrium!)
- peterselie
- peper

Bereidingswijze
Was de champignons en snijd ze in plakjes. Verhit de boter in een diepe pan en fruit hierin de champignons. Roer de bloem erbij door. Schenk langzaam de bouillon erbij en breng de soep al roerende aan de kook. Laat de soep ca. 5 minuten zachtjes doorkoken. Breng de soep op smaak met peper en garneer de soep met fijngehakte peterselie.

Voedingswaarden per portie
Energie: 98 kcal (412 kJ)
Eiwit: 2 g
Koolhydraten: 6 g
Vet: 6 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 1 g
Natrium: 51 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Lentesoep. Snijd de worteltjes, de prei en de uien fijn. Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui, de worteltjes en de prei. Roer de bloem erdoor.

Lentesoep

Zoutarm voorgerecht: Lentesoep. Snijd de worteltjes, de prei en de uien fijn. Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui, de worteltjes en de prei...
Zoutarm voorgerecht: Champignontoast. Bak de fijngesneden ui met de in plakjes gesneden champignons gaar en bruin in de hete boter. Strooi er peper en citroensap over.

Champignontoast

Zoutarm voorgerecht: Champignontoast. Bak de fijngesneden ui met de in plakjes gesneden champignons gaar en bruin in de hete boter. Strooi er peper en...
Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.

Paprikasoep

Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.
Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.

Uiensoep

Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.