Roergebakken visreepjes met pittige tauge
Zoutarm voorgerecht: Roergebakken visreepjes met pittige taugé. Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooit is. Snijd de vis in reepjes van ca 2 cm breed en ca 6 cm lang.
Bereiding
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten
- 480 g visfilet (kabeljauw, tilapia, panga of schol)
- 100 g tauge
- 2 tl natriumarme sambal
- 3 el olijfolie
- Peper
Bereidingswijze
Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooid is. Snijd de vis in reepjes van ca. 2 cm breed en ca. 6 cm lang. Doe de tauge in een vergiet, giet hier het kokende water overheen en spoel meteen na met koud water. Laat het even uitlekken en schep de sambal voorzichtig door de tauge. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en bak de visreepjes in enkele minuten gaar. Verdeel de tauge over de borden en schep de vis op de tauge.
Voedingswaarde per portie
Energie: 180 kcal (774 kJ)
Eiwit: 22 g
Koolhydraten: 2 g
Vet: 10 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezel: 1 g
Natrium: 100 mg