Roergebakken visreepjes met pittige tauge

Roergebakken visreepjes met pittige tauge

Zoutarm voorgerecht: Roergebakken visreepjes met pittige taugé. Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooit is. Snijd de vis in reepjes van ca 2 cm breed en ca 6 cm lang.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten
- 480 g visfilet (kabeljauw, tilapia, panga of schol)
- 100 g tauge
- 2 tl natriumarme sambal
- 3 el olijfolie
- Peper

Bereidingswijze
Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooid is. Snijd de vis in reepjes van ca. 2 cm breed en ca. 6 cm lang. Doe de tauge in een vergiet, giet hier het kokende water overheen en spoel meteen na met koud water. Laat het even uitlekken en schep de sambal voorzichtig door de tauge. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en bak de visreepjes in enkele minuten gaar. Verdeel de tauge over de borden en schep de vis op de tauge.

Voedingswaarde per portie
Energie: 180 kcal (774 kJ)
Eiwit: 22 g
Koolhydraten: 2 g
Vet: 10 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezel: 1 g
Natrium: 100 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Voorjaarscocktail. Was de andijvie en snijd deze in dunne reepjes. Maak de peer en de sinaasappel schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Voorjaarscocktail

Zoutarm voorgerecht: Voorjaarscocktail. Was de andijvie en snijd deze in dunne reepjes. Maak de peer en de sinaasappel schoon en snijd het vruchtvlees...
Zoutarm voorgerecht: Romige champignonsoep. Was de champignons en snijd ze in plakjes. Verhit de boter in een diepe pan en fruit hierin de champignons.

Romige champignonsoep

Zoutarm voorgerecht: Romige champignonsoep. Was de champignons en snijd ze in plakjes. Verhit de boter in een diepe pan en fruit hierin de champignons...
Zoutarm voorgerecht: Avocado-sinaasappelsalade. Pel de sinaasappel en verwijder de witte velletjes en snijd deze in stukjes. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit.

Avocado-sinaasappelsalade

Zoutarm voorgerecht: Avocado-sinaasappelsalade. Pel de sinaasappel en verwijder de witte velletjes en snijd deze in stukjes. Halveer de avocado in de...
Zoutarm voorgerecht: Gepofte appels. Schil de sinaasappels en grapefruits dik, zodat de schil met het wit verwijderd is. Snijd boven een kom de partjes los en vang het sap op.

Spaanse sinaasappel-grapefruitsalade

Zoutarm voorgerecht: Gepofte appels. Schil de sinaasappels en grapefruits dik, zodat de schil met het wit verwijderd is. Snijd boven een kom de partje...