Roergebakken visreepjes met pittige tauge

Roergebakken visreepjes met pittige tauge

Zoutarm voorgerecht: Roergebakken visreepjes met pittige taugé. Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooit is. Snijd de vis in reepjes van ca 2 cm breed en ca 6 cm lang.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten
- 480 g visfilet (kabeljauw, tilapia, panga of schol)
- 100 g tauge
- 2 tl natriumarme sambal
- 3 el olijfolie
- Peper

Bereidingswijze
Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooid is. Snijd de vis in reepjes van ca. 2 cm breed en ca. 6 cm lang. Doe de tauge in een vergiet, giet hier het kokende water overheen en spoel meteen na met koud water. Laat het even uitlekken en schep de sambal voorzichtig door de tauge. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en bak de visreepjes in enkele minuten gaar. Verdeel de tauge over de borden en schep de vis op de tauge.

Voedingswaarde per portie
Energie: 180 kcal (774 kJ)
Eiwit: 22 g
Koolhydraten: 2 g
Vet: 10 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezel: 1 g
Natrium: 100 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook kort.

Smakelijke champignons

Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook...
Zoutarm voorgerecht: Gepofte appels. Schil de sinaasappels en grapefruits dik, zodat de schil met het wit verwijderd is. Snijd boven een kom de partjes los en vang het sap op.

Spaanse sinaasappel-grapefruitsalade

Zoutarm voorgerecht: Gepofte appels. Schil de sinaasappels en grapefruits dik, zodat de schil met het wit verwijderd is. Snijd boven een kom de partje...
Zoutarm nagerecht: Bonte salade. één uitgeperste knoflookteen en 2 theelepels basilicum met olijfolie, azijn en koriander mengen en laten trekken. Kaas in blokjes snijden en vermengen met het mengsel

Bonte salade

Zoutarm nagerecht: Bonte salade. één uitgeperste knoflookteen en 2 theelepels basilicum met olijfolie, azijn en koriander mengen en laten trekken. Kaa...
Zoutarm voorgerecht: Lentesoep. Snijd de worteltjes, de prei en de uien fijn. Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui, de worteltjes en de prei. Roer de bloem erdoor.

Lentesoep

Zoutarm voorgerecht: Lentesoep. Snijd de worteltjes, de prei en de uien fijn. Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui, de worteltjes en de prei...