Paprikasoep

Paprikasoep Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.

Bereiding

Aantal personen: 5 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten
- 6 kleine paprika's (of 3 grote)
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 l natriumarme bouillon (zie eerder recept)
- 125 ml crême fraîche of slagroom

Bereidingswijze
Snijd de paprika's in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit. Smoor de paprika en knoflook 15 a 20 minuten heel zachtjes in de boter, met het deksel op de pan, tot de paprika zacht is. Pureer de stukken paprika in een keukenmachine of wrijf ze door een zeef. Voeg de bouillon toe en ten slotte de crême fraîche of slagroom.

Voedingswaarden per portie
Energie: 151 kcal (634 kJ)
Eiwit: 2 g
Koolhydraten: 5 g
Vet: 13 g
Verzadigd vet: 6 g
Voedingsvezel: 1 g
Natrium: 50 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Avocado-sinaasappelsalade. Pel de sinaasappel en verwijder de witte velletjes en snijd deze in stukjes. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit.

Avocado-sinaasappelsalade

Zoutarm voorgerecht: Avocado-sinaasappelsalade. Pel de sinaasappel en verwijder de witte velletjes en snijd deze in stukjes. Halveer de avocado in de...
Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.

Natriumarme bouillon

Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.
Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.

Uiensoep

Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.