Paprikasoep

Paprikasoep Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.

Bereiding

Aantal personen: 5 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten
- 6 kleine paprika's (of 3 grote)
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 l natriumarme bouillon (zie eerder recept)
- 125 ml crême fraîche of slagroom

Bereidingswijze
Snijd de paprika's in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit. Smoor de paprika en knoflook 15 a 20 minuten heel zachtjes in de boter, met het deksel op de pan, tot de paprika zacht is. Pureer de stukken paprika in een keukenmachine of wrijf ze door een zeef. Voeg de bouillon toe en ten slotte de crême fraîche of slagroom.

Voedingswaarden per portie
Energie: 151 kcal (634 kJ)
Eiwit: 2 g
Koolhydraten: 5 g
Vet: 13 g
Verzadigd vet: 6 g
Voedingsvezel: 1 g
Natrium: 50 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Komkommer carpaccio. Schep de gember om met de azijn en laat even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot het begint te verkleuren.

Komkommer carpaccio

Zoutarm voorgerecht: Komkommer carpaccio. Schep de gember om met de azijn en laat even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelho...
Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.

Uiensoep

Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.
Zoutarm voorgerecht: Kip-pasta salade. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Kip-pasta salade

Zoutarm voorgerecht: Kip-pasta salade. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappel...
Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.

Gevulde tomaten

Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.