Paprikasoep

Paprikasoep Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.

Bereiding

Aantal personen: 5 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten
- 6 kleine paprika's (of 3 grote)
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 l natriumarme bouillon (zie eerder recept)
- 125 ml crême fraîche of slagroom

Bereidingswijze
Snijd de paprika's in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit. Smoor de paprika en knoflook 15 a 20 minuten heel zachtjes in de boter, met het deksel op de pan, tot de paprika zacht is. Pureer de stukken paprika in een keukenmachine of wrijf ze door een zeef. Voeg de bouillon toe en ten slotte de crême fraîche of slagroom.

Voedingswaarden per portie
Energie: 151 kcal (634 kJ)
Eiwit: 2 g
Koolhydraten: 5 g
Vet: 13 g
Verzadigd vet: 6 g
Voedingsvezel: 1 g
Natrium: 50 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook kort.

Smakelijke champignons

Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook...
Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.

Gevulde tomaten

Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.
Een lekkere salade van gegrilde groente.

Gegrilde groenten salade

Een lekkere salade van gegrilde groente.
Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.

Uiensoep

Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.
Zoutarm voorgerecht: Romige champignonsoep. Was de champignons en snijd ze in plakjes. Verhit de boter in een diepe pan en fruit hierin de champignons.

Romige champignonsoep

Zoutarm voorgerecht: Romige champignonsoep. Was de champignons en snijd ze in plakjes. Verhit de boter in een diepe pan en fruit hierin de champignons...