Natriumarme bouillon

Natriumarme bouillon Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.

Bereiding

Aantal personen: 5

Bereidingstijd: 2,5 uur

Ingrediënten
- 200 g runderpoulet
- 1 l water
- 0,5 winterwortel
- 1 ui
- 4 peperkorrels
- 1 blaadje laurier
- Selderij of lavas
- Tijm
- Foelie

Bereidingswijze
Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe. Breng dit langzaam aan de kook en laat de bouillon 2,5 uur trekken. Zeef de bouillon en serveer de bouillon met een schijfje citroen.

Variatietip
- Gebruik varkenspoulet, schenkel met been of kip met bot
- Gebruik een kruidenbuiltje en gesneden soepgroenten in plaats van wortel, uit en specerijen
- Kook de laatste 10 min. gehaktballetjes mee van 100g gehakt, gekruid met peper en nootmuskaat.

Voedingswaarden per portie
Energie: 15 kcal (60 kJ)
Eiwit: 1 g
Koolhydraten: 1 g
Vet: 1 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 0 g
Natrium: 50 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Tomatencrèmesoep. Dompel de tomaten in kokend water en ontvel ze. Maak de knoflook en ui schoon en snijdt deze in kleine stukken.

Tomatencremesoep

Zoutarm voorgerecht: Tomatencrèmesoep. Dompel de tomaten in kokend water en ontvel ze. Maak de knoflook en ui schoon en snijdt deze in kleine s...
Zoutarm voorgerecht: Tonijnsalade. Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.

Tonijnsalade

Zoutarm voorgerecht: Tonijnsalade. Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.
Een lekkere salade van gegrilde groente.

Gegrilde groenten salade

Een lekkere salade van gegrilde groente.