Natriumarme bouillon

Natriumarme bouillon Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.

Bereiding

Aantal personen: 5

Bereidingstijd: 2,5 uur

Ingrediënten
- 200 g runderpoulet
- 1 l water
- 0,5 winterwortel
- 1 ui
- 4 peperkorrels
- 1 blaadje laurier
- Selderij of lavas
- Tijm
- Foelie

Bereidingswijze
Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe. Breng dit langzaam aan de kook en laat de bouillon 2,5 uur trekken. Zeef de bouillon en serveer de bouillon met een schijfje citroen.

Variatietip
- Gebruik varkenspoulet, schenkel met been of kip met bot
- Gebruik een kruidenbuiltje en gesneden soepgroenten in plaats van wortel, uit en specerijen
- Kook de laatste 10 min. gehaktballetjes mee van 100g gehakt, gekruid met peper en nootmuskaat.

Voedingswaarden per portie
Energie: 15 kcal (60 kJ)
Eiwit: 1 g
Koolhydraten: 1 g
Vet: 1 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 0 g
Natrium: 50 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.

Paprikasoep

Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.
Zoutarm voorgerecht: Lentesoep. Snijd de worteltjes, de prei en de uien fijn. Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui, de worteltjes en de prei. Roer de bloem erdoor.

Lentesoep

Zoutarm voorgerecht: Lentesoep. Snijd de worteltjes, de prei en de uien fijn. Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui, de worteltjes en de prei...
Een lekkere salade van gegrilde groente.

Gegrilde groenten salade

Een lekkere salade van gegrilde groente.
Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.

Gevulde tomaten

Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.
Zoutarm voorgerecht: Tonijnsalade. Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.

Tonijnsalade

Zoutarm voorgerecht: Tonijnsalade. Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.