Natriumarme bouillon

Bereiding
Aantal personen: 5Bereidingstijd: 2,5 uur
Ingrediënten
- 200 g runderpoulet
- 1 l water
- 0,5 winterwortel
- 1 ui
- 4 peperkorrels
- 1 blaadje laurier
- Selderij of lavas
- Tijm
- Foelie
Bereidingswijze
Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe. Breng dit langzaam aan de kook en laat de bouillon 2,5 uur trekken. Zeef de bouillon en serveer de bouillon met een schijfje citroen.
Variatietip
- Gebruik varkenspoulet, schenkel met been of kip met bot
- Gebruik een kruidenbuiltje en gesneden soepgroenten in plaats van wortel, uit en specerijen
- Kook de laatste 10 min. gehaktballetjes mee van 100g gehakt, gekruid met peper en nootmuskaat.
Voedingswaarden per portie
Energie: 15 kcal (60 kJ)
Eiwit: 1 g
Koolhydraten: 1 g
Vet: 1 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 0 g
Natrium: 50 mg
Tag's
Vergelijkbare recepten

Gevulde tomaten
Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.

Paprikasoep
Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.

Bonte salade
Zoutarm nagerecht: Bonte salade. één uitgeperste knoflookteen en 2 theelepels basilicum met olijfolie, azijn en koriander mengen en laten trekken. Kaa...

Tomatencremesoep
Zoutarm voorgerecht: Tomatencrèmesoep. Dompel de tomaten in kokend water en ontvel ze. Maak de knoflook en ui schoon en snijdt deze in kleine s...

Exotische cocktail
Zoutarm voorgerecht: Exotische cocktail. Maak de sinaasappel en de grapefruit schoon, verwijder de witte velletjes en snijd het vruchtvlees in stukjes...