Maispolenta

Maispolenta

Bereiding

Aantal personen/porties: 4

Ingrediënten
- 600 Ml Groentebouillon
- 150 Gram Polenta (maisgries)
- 100 Gram Mascarpone
- 50 Gram Geraspte zoutloze kaas gemarineerd in knoflook
- 70 Ml Slagroom
- 1 Ui
- 50 Gram tomatenpuree of gepureerde tomaat (van 4 tomaten)

Op smaak brengen met: paprikapoeder, tijm en rozemarijn en/of enentueel andere kruiden

Bereidingswijze (11 stappen)
1. Zoutloze kaas raspen en marineren in een paar teentjes knoflook. Hoe langer hoe meer de knoflook er in trekt!
2. De kleingesneden ui droog roosteren in een koekenpan, daarna 1 theelepel paprikapoeder en twee theelepels tijm heel kort mee roosteren en vuur uitzetten.
3. Intussen groentebouillon aan de kook brengen.
4. Polenta onder voortdurend roeren toevoegen.
5. 3 minuten laten koken – roeren
6. Het uimengsel en 1 ruime eetlepel rozemarijn door de massa roeren en twee minuten af laten koelen.
7. De polentamassa op een ingevette ovenschaal verdelen.
8. Tomatenpuree of gepureerde tomaat eroverheen verdelen.
9. Mascarpone, geraspte kaas en slagroom mengen en eroverheen verdelen.
10. In de over bij 180°c 30 tot 40 minuten goudbruin bakken.
11. uit de oven ca. 5 minuten laten afkoelen en dan snijden.

Opmerkingen
Polenta is een Noord- Italiaans gerecht van griesmeel en mais.
Dit vrijwel altijd hartige papje wordt bij de hoofdmaaltijd gegeten. Gekookte polenta is vrij saai van smaak, daarom wordt de pap vaak opgediend met een pikante tomatensaus, wordt er geschaafde kaas op gestrooid of wordt er geraspte kaas door geroerd.

Variatietip
Lekker met een eenvoudige salade, bijvoorbeeld rucolasalade.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.

Paprikasoep

Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.
Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook kort.

Smakelijke champignons

Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook...
Zoutarm voorgerecht: Kip-pasta salade. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Kip-pasta salade

Zoutarm voorgerecht: Kip-pasta salade. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappel...
Zoutarm voorgerecht: Avocado-sinaasappelsalade. Pel de sinaasappel en verwijder de witte velletjes en snijd deze in stukjes. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit.

Avocado-sinaasappelsalade

Zoutarm voorgerecht: Avocado-sinaasappelsalade. Pel de sinaasappel en verwijder de witte velletjes en snijd deze in stukjes. Halveer de avocado in de...