Lentesoep

Lentesoep Zoutarm voorgerecht: Lentesoep. Snijd de worteltjes, de prei en de uien fijn. Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui, de worteltjes en de prei. Roer de bloem erdoor.

Bereiding

Aantal personen: 5

Bereidingstijd: 1 uur en 20 minuten

Ingrediënten
- 500 g wortelen
- 2 preien
- 2 uien
- 2 el olie
- 2 el bloem
- 1 l natriumarme bouillon (zie eerder recept)
- 2 el citroensap
- nootmuskaat
- peper

Bereidingswijze
Snijd de worteltjes, de prei en de uien fijn. Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui, de wortelen en de prei. Roer de bloem erdoor. Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Laat de soep ca. 1 uur zachtjes koken. Voeg het citroensap toe. Breng de soep verder op smaak met nootmuskaat en peper.

Voedingswaarden per portie
Energie: 88 kcal ( 370 kJ)
Eiwit: 2 g
Koolhydraten: 7 g
Vet: 4 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 4 g
Natrium: 90 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Avocado-sinaasappelsalade. Pel de sinaasappel en verwijder de witte velletjes en snijd deze in stukjes. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit.

Avocado-sinaasappelsalade

Zoutarm voorgerecht: Avocado-sinaasappelsalade. Pel de sinaasappel en verwijder de witte velletjes en snijd deze in stukjes. Halveer de avocado in de...
Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook kort.

Smakelijke champignons

Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook...
Zoutarm nagerecht: Bonte salade. één uitgeperste knoflookteen en 2 theelepels basilicum met olijfolie, azijn en koriander mengen en laten trekken. Kaas in blokjes snijden en vermengen met het mengsel

Bonte salade

Zoutarm nagerecht: Bonte salade. één uitgeperste knoflookteen en 2 theelepels basilicum met olijfolie, azijn en koriander mengen en laten trekken. Kaa...
Zoutarm voorgerecht: Voorjaarscocktail. Was de andijvie en snijd deze in dunne reepjes. Maak de peer en de sinaasappel schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Voorjaarscocktail

Zoutarm voorgerecht: Voorjaarscocktail. Was de andijvie en snijd deze in dunne reepjes. Maak de peer en de sinaasappel schoon en snijd het vruchtvlees...
Zoutarm voorgerecht: Champignontoast. Bak de fijngesneden ui met de in plakjes gesneden champignons gaar en bruin in de hete boter. Strooi er peper en citroensap over.

Champignontoast

Zoutarm voorgerecht: Champignontoast. Bak de fijngesneden ui met de in plakjes gesneden champignons gaar en bruin in de hete boter. Strooi er peper en...