Komkommer carpaccio

Komkommer carpaccio Zoutarm voorgerecht: Komkommer carpaccio. Schep de gember om met de azijn en laat even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot het begint te verkleuren.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten
– 1 cm verse fijngeraspte gember
– 2 el rijstazijn
– 2 el sesamzaad
– 2 komkommers

Bereidingswijze
Schep de gember om met de azijn en laat dit even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot het begint te verkleuren. Schep het sesamzaad op een bord om te voorkomen dat het gaar wordt. Halveer de komkommers in de lengte en haal de zaadlijsten er met een lepel uit. Schil het vruchtvlees met een dunschiller in de lengte in lange linten. Schep de komkommerlinten om in het gembermengsel. Schik de komkommerlinten tot een mooi bergje en bestrooi ze met sesamzaad.

Voedingswaarden per portie
Energie: 50 kcal ( 208 kJ)
Eiwit: 2g
Koolhydraten: 1 g
Vet: 4 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 1 g
Natrium: 5 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Voorjaarscocktail. Was de andijvie en snijd deze in dunne reepjes. Maak de peer en de sinaasappel schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Voorjaarscocktail

Zoutarm voorgerecht: Voorjaarscocktail. Was de andijvie en snijd deze in dunne reepjes. Maak de peer en de sinaasappel schoon en snijd het vruchtvlees...
Zoutarm voorgerecht: Tomatencrèmesoep. Dompel de tomaten in kokend water en ontvel ze. Maak de knoflook en ui schoon en snijdt deze in kleine stukken.

Tomatencremesoep

Zoutarm voorgerecht: Tomatencrèmesoep. Dompel de tomaten in kokend water en ontvel ze. Maak de knoflook en ui schoon en snijdt deze in kleine s...
Zoutarm voorgerecht: Lentesoep. Snijd de worteltjes, de prei en de uien fijn. Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui, de worteltjes en de prei. Roer de bloem erdoor.

Lentesoep

Zoutarm voorgerecht: Lentesoep. Snijd de worteltjes, de prei en de uien fijn. Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui, de worteltjes en de prei...
Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.

Gevulde tomaten

Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.