Kip-pasta salade

Kip-pasta salade Zoutarm voorgerecht: Kip-pasta salade. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
- 60 g Fusilli pasta
- 1 kruidenbuiltje voor kippenbouillon
- 75 g diepvries doperwten
- 1,5 el rozijnen
- 0,5 el kappertjes
- 2 el zure room
- 1 el natriumarme mayonaise
- citroensap
- (versgemalen) peper
- 2 el verse peterselie

Bereidingswijze
Kook de pasta beetgaar in water met daarin het kruidenbuiltje. Kook de doperwten in 5 minuten gaar. Kook de kipfilet in water met een kruidenbuiltje in 10 minuten gaar. Neem de filets uit de pan en laat ze afkoelen. Snijd de kipfilet in stukjes. Wel de rozijnen in ca. 3 el van het hete kookvocht van de kip. Meng in een schaal de pasta met doperwten, de kip, kappertjes en uitgelekte rozijnen door elkaar. Roer de zure room, mayonaise en het citroensap tot een sausje. Breng het op smaak met peper en de helft van de peterselie. Schep het sausje door het pastamengsel en strooi de rest van de peterselie erover.

Voedingswaarden per portie
Energie: 286 kcal (1200 kJ)
Eiwit: 15 g
Koolhydraten: 31 g
Vet: 11 g
Verzadigd vet: 3 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 52 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Avocado-sinaasappelsalade. Pel de sinaasappel en verwijder de witte velletjes en snijd deze in stukjes. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit.

Avocado-sinaasappelsalade

Zoutarm voorgerecht: Avocado-sinaasappelsalade. Pel de sinaasappel en verwijder de witte velletjes en snijd deze in stukjes. Halveer de avocado in de...
Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook kort.

Smakelijke champignons

Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook...
Zoutarm voorgerecht: Voorjaarscocktail. Was de andijvie en snijd deze in dunne reepjes. Maak de peer en de sinaasappel schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Voorjaarscocktail

Zoutarm voorgerecht: Voorjaarscocktail. Was de andijvie en snijd deze in dunne reepjes. Maak de peer en de sinaasappel schoon en snijd het vruchtvlees...
Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.

Uiensoep

Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.
Een lekkere salade van gegrilde groente.

Gegrilde groenten salade

Een lekkere salade van gegrilde groente.