Kip-pasta salade

Kip-pasta salade Zoutarm voorgerecht: Kip-pasta salade. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
- 60 g Fusilli pasta
- 1 kruidenbuiltje voor kippenbouillon
- 75 g diepvries doperwten
- 1,5 el rozijnen
- 0,5 el kappertjes
- 2 el zure room
- 1 el natriumarme mayonaise
- citroensap
- (versgemalen) peper
- 2 el verse peterselie

Bereidingswijze
Kook de pasta beetgaar in water met daarin het kruidenbuiltje. Kook de doperwten in 5 minuten gaar. Kook de kipfilet in water met een kruidenbuiltje in 10 minuten gaar. Neem de filets uit de pan en laat ze afkoelen. Snijd de kipfilet in stukjes. Wel de rozijnen in ca. 3 el van het hete kookvocht van de kip. Meng in een schaal de pasta met doperwten, de kip, kappertjes en uitgelekte rozijnen door elkaar. Roer de zure room, mayonaise en het citroensap tot een sausje. Breng het op smaak met peper en de helft van de peterselie. Schep het sausje door het pastamengsel en strooi de rest van de peterselie erover.

Voedingswaarden per portie
Energie: 286 kcal (1200 kJ)
Eiwit: 15 g
Koolhydraten: 31 g
Vet: 11 g
Verzadigd vet: 3 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 52 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Tonijnsalade. Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.

Tonijnsalade

Zoutarm voorgerecht: Tonijnsalade. Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.
Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.

Gevulde tomaten

Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.
Zoutarm voorgerecht: Tomatencrèmesoep. Dompel de tomaten in kokend water en ontvel ze. Maak de knoflook en ui schoon en snijdt deze in kleine stukken.

Tomatencremesoep

Zoutarm voorgerecht: Tomatencrèmesoep. Dompel de tomaten in kokend water en ontvel ze. Maak de knoflook en ui schoon en snijdt deze in kleine s...
Zoutarm voorgerecht: Gepofte appels. Schil de sinaasappels en grapefruits dik, zodat de schil met het wit verwijderd is. Snijd boven een kom de partjes los en vang het sap op.

Spaanse sinaasappel-grapefruitsalade

Zoutarm voorgerecht: Gepofte appels. Schil de sinaasappels en grapefruits dik, zodat de schil met het wit verwijderd is. Snijd boven een kom de partje...