Kip-pasta salade

Kip-pasta salade Zoutarm voorgerecht: Kip-pasta salade. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
- 60 g Fusilli pasta
- 1 kruidenbuiltje voor kippenbouillon
- 75 g diepvries doperwten
- 1,5 el rozijnen
- 0,5 el kappertjes
- 2 el zure room
- 1 el natriumarme mayonaise
- citroensap
- (versgemalen) peper
- 2 el verse peterselie

Bereidingswijze
Kook de pasta beetgaar in water met daarin het kruidenbuiltje. Kook de doperwten in 5 minuten gaar. Kook de kipfilet in water met een kruidenbuiltje in 10 minuten gaar. Neem de filets uit de pan en laat ze afkoelen. Snijd de kipfilet in stukjes. Wel de rozijnen in ca. 3 el van het hete kookvocht van de kip. Meng in een schaal de pasta met doperwten, de kip, kappertjes en uitgelekte rozijnen door elkaar. Roer de zure room, mayonaise en het citroensap tot een sausje. Breng het op smaak met peper en de helft van de peterselie. Schep het sausje door het pastamengsel en strooi de rest van de peterselie erover.

Voedingswaarden per portie
Energie: 286 kcal (1200 kJ)
Eiwit: 15 g
Koolhydraten: 31 g
Vet: 11 g
Verzadigd vet: 3 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 52 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Roergebakken visreepjes met pittige taugé. Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooit is. Snijd de vis in reepjes van ca 2 cm breed en ca 6 cm lang.

Roergebakken visreepjes met pittige tauge

Zoutarm voorgerecht: Roergebakken visreepjes met pittige taugé. Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooit is. Snijd de vis i...
Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.

Paprikasoep

Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.
Zoutarm voorgerecht: Tonijnsalade. Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.

Tonijnsalade

Zoutarm voorgerecht: Tonijnsalade. Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.
Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.

Natriumarme bouillon

Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.