Kip-pasta salade

Bereiding
Aantal personen: 2Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 60 g Fusilli pasta
- 1 kruidenbuiltje voor kippenbouillon
- 75 g diepvries doperwten
- 1,5 el rozijnen
- 0,5 el kappertjes
- 2 el zure room
- 1 el natriumarme mayonaise
- citroensap
- (versgemalen) peper
- 2 el verse peterselie
Bereidingswijze
Kook de pasta beetgaar in water met daarin het kruidenbuiltje. Kook de doperwten in 5 minuten gaar. Kook de kipfilet in water met een kruidenbuiltje in 10 minuten gaar. Neem de filets uit de pan en laat ze afkoelen. Snijd de kipfilet in stukjes. Wel de rozijnen in ca. 3 el van het hete kookvocht van de kip. Meng in een schaal de pasta met doperwten, de kip, kappertjes en uitgelekte rozijnen door elkaar. Roer de zure room, mayonaise en het citroensap tot een sausje. Breng het op smaak met peper en de helft van de peterselie. Schep het sausje door het pastamengsel en strooi de rest van de peterselie erover.
Voedingswaarden per portie
Energie: 286 kcal (1200 kJ)
Eiwit: 15 g
Koolhydraten: 31 g
Vet: 11 g
Verzadigd vet: 3 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 52 mg
Tag's
Vergelijkbare recepten

Gevulde tomaten
Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.

Romige champignonsoep
Zoutarm voorgerecht: Romige champignonsoep. Was de champignons en snijd ze in plakjes. Verhit de boter in een diepe pan en fruit hierin de champignons...

Tonijnsalade
Zoutarm voorgerecht: Tonijnsalade. Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.