Groentebouillon

Groentebouillon

Bereiding

Aantal personen: ...

Ingrediënten
- Harde stengels van kruiden, selderij, - Koolrabi etc.
- Bladeren en stronken van bloemkool, kool, broccoli etc.
- Schillen van pompoen, koolrabi, asperge, wortel, selderij, ui etc.
- Donkergroene bladeren en wortels van prei
- Puntjes van sperziebonen
- Pitten en weke delen van pompoen, augurk en courgette
- Appelschillen en klokhuizen

Bereidingswijze
Groenteresten wassen. Deze in (olijf)olie lichtbruin bakken of zonder vet op een bakblik in de oven lichtbruin bakken (ca. 200 °C). Vervolgens met de kruiden en koud water aan de kook brengen. 20 minuten zachtjes laten koken. Daarna afzeven of met de groenteresten laten staan.

Opmerkingen
- Bladgroenten niet of slechts zeer weinig gebruiken ivm nitrietvorming
- Liever geen conventionele groenten gebruiken omdat zich in de schillen en perifere delen de meeste residuen verzamelen.
- Deze groentebouillon kan 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden
- Te gebruiken als basis voor soepen, sauzen, kookvloeistof voor graan en als drank
- Groenteresten kunnen bewaard worden in een (wek)glas in de koelkast


Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.

Uiensoep

Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.
Zoutarm voorgerecht: Exotische cocktail. Maak de sinaasappel en de grapefruit schoon, verwijder de witte velletjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Exotische cocktail

Zoutarm voorgerecht: Exotische cocktail. Maak de sinaasappel en de grapefruit schoon, verwijder de witte velletjes en snijd het vruchtvlees in stukjes...
Zoutarm voorgerecht: Champignontoast. Bak de fijngesneden ui met de in plakjes gesneden champignons gaar en bruin in de hete boter. Strooi er peper en citroensap over.

Champignontoast

Zoutarm voorgerecht: Champignontoast. Bak de fijngesneden ui met de in plakjes gesneden champignons gaar en bruin in de hete boter. Strooi er peper en...
Een lekkere salade van gegrilde groente.

Gegrilde groenten salade

Een lekkere salade van gegrilde groente.
Zoutarm voorgerecht: Tonijnsalade. Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.

Tonijnsalade

Zoutarm voorgerecht: Tonijnsalade. Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.