Groentebouillon

Groentebouillon

Bereiding

Aantal personen: ...

Ingrediënten
- Harde stengels van kruiden, selderij, - Koolrabi etc.
- Bladeren en stronken van bloemkool, kool, broccoli etc.
- Schillen van pompoen, koolrabi, asperge, wortel, selderij, ui etc.
- Donkergroene bladeren en wortels van prei
- Puntjes van sperziebonen
- Pitten en weke delen van pompoen, augurk en courgette
- Appelschillen en klokhuizen

Bereidingswijze
Groenteresten wassen. Deze in (olijf)olie lichtbruin bakken of zonder vet op een bakblik in de oven lichtbruin bakken (ca. 200 °C). Vervolgens met de kruiden en koud water aan de kook brengen. 20 minuten zachtjes laten koken. Daarna afzeven of met de groenteresten laten staan.

Opmerkingen
- Bladgroenten niet of slechts zeer weinig gebruiken ivm nitrietvorming
- Liever geen conventionele groenten gebruiken omdat zich in de schillen en perifere delen de meeste residuen verzamelen.
- Deze groentebouillon kan 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden
- Te gebruiken als basis voor soepen, sauzen, kookvloeistof voor graan en als drank
- Groenteresten kunnen bewaard worden in een (wek)glas in de koelkast


Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Komkommer carpaccio. Schep de gember om met de azijn en laat even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot het begint te verkleuren.

Komkommer carpaccio

Zoutarm voorgerecht: Komkommer carpaccio. Schep de gember om met de azijn en laat even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelho...
Zoutarm nagerecht: Bonte salade. één uitgeperste knoflookteen en 2 theelepels basilicum met olijfolie, azijn en koriander mengen en laten trekken. Kaas in blokjes snijden en vermengen met het mengsel

Bonte salade

Zoutarm nagerecht: Bonte salade. één uitgeperste knoflookteen en 2 theelepels basilicum met olijfolie, azijn en koriander mengen en laten trekken. Kaa...