Groentebouillon

Groentebouillon

Bereiding

Aantal personen: ...

Ingrediënten
- Harde stengels van kruiden, selderij, - Koolrabi etc.
- Bladeren en stronken van bloemkool, kool, broccoli etc.
- Schillen van pompoen, koolrabi, asperge, wortel, selderij, ui etc.
- Donkergroene bladeren en wortels van prei
- Puntjes van sperziebonen
- Pitten en weke delen van pompoen, augurk en courgette
- Appelschillen en klokhuizen

Bereidingswijze
Groenteresten wassen. Deze in (olijf)olie lichtbruin bakken of zonder vet op een bakblik in de oven lichtbruin bakken (ca. 200 °C). Vervolgens met de kruiden en koud water aan de kook brengen. 20 minuten zachtjes laten koken. Daarna afzeven of met de groenteresten laten staan.

Opmerkingen
- Bladgroenten niet of slechts zeer weinig gebruiken ivm nitrietvorming
- Liever geen conventionele groenten gebruiken omdat zich in de schillen en perifere delen de meeste residuen verzamelen.
- Deze groentebouillon kan 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden
- Te gebruiken als basis voor soepen, sauzen, kookvloeistof voor graan en als drank
- Groenteresten kunnen bewaard worden in een (wek)glas in de koelkast


Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook kort.

Smakelijke champignons

Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook...
Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.

Uiensoep

Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.
Zoutarm voorgerecht: Tonijnsalade. Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.

Tonijnsalade

Zoutarm voorgerecht: Tonijnsalade. Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.
Zoutarm voorgerecht: Roergebakken visreepjes met pittige taugé. Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooit is. Snijd de vis in reepjes van ca 2 cm breed en ca 6 cm lang.

Roergebakken visreepjes met pittige tauge

Zoutarm voorgerecht: Roergebakken visreepjes met pittige taugé. Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooit is. Snijd de vis i...