Groentebouillon

Groentebouillon

Bereiding

Aantal personen: ...

Ingrediënten
- Harde stengels van kruiden, selderij, - Koolrabi etc.
- Bladeren en stronken van bloemkool, kool, broccoli etc.
- Schillen van pompoen, koolrabi, asperge, wortel, selderij, ui etc.
- Donkergroene bladeren en wortels van prei
- Puntjes van sperziebonen
- Pitten en weke delen van pompoen, augurk en courgette
- Appelschillen en klokhuizen

Bereidingswijze
Groenteresten wassen. Deze in (olijf)olie lichtbruin bakken of zonder vet op een bakblik in de oven lichtbruin bakken (ca. 200 °C). Vervolgens met de kruiden en koud water aan de kook brengen. 20 minuten zachtjes laten koken. Daarna afzeven of met de groenteresten laten staan.

Opmerkingen
- Bladgroenten niet of slechts zeer weinig gebruiken ivm nitrietvorming
- Liever geen conventionele groenten gebruiken omdat zich in de schillen en perifere delen de meeste residuen verzamelen.
- Deze groentebouillon kan 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden
- Te gebruiken als basis voor soepen, sauzen, kookvloeistof voor graan en als drank
- Groenteresten kunnen bewaard worden in een (wek)glas in de koelkast


Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Exotische cocktail. Maak de sinaasappel en de grapefruit schoon, verwijder de witte velletjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Exotische cocktail

Zoutarm voorgerecht: Exotische cocktail. Maak de sinaasappel en de grapefruit schoon, verwijder de witte velletjes en snijd het vruchtvlees in stukjes...
Zoutarm voorgerecht: Tomatencrèmesoep. Dompel de tomaten in kokend water en ontvel ze. Maak de knoflook en ui schoon en snijdt deze in kleine stukken.

Tomatencremesoep

Zoutarm voorgerecht: Tomatencrèmesoep. Dompel de tomaten in kokend water en ontvel ze. Maak de knoflook en ui schoon en snijdt deze in kleine s...
Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.

Paprikasoep

Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.
Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook kort.

Smakelijke champignons

Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook...