Gevulde tomaten

Gevulde tomaten Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten
- 4 grote tomaten
- 50 g champignons
- 0,5 ui
- 1 el vloeibare bak- en braadvet (zonder natrium!)
- peterselie

Bereidingswijze
Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn. Verhit de boter in de koekenpan en bak de champignons en ui. Vul de tomaten met het champignon-ui-mengsel en garneer ze met fijngehakte peterselie.

Voedingswaarden per portie
Energie: 88 kcal (370 kJ)
Eiwit: 3 g
Koolhydraten: 4 g
Vet: 8 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 19 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.

Uiensoep

Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.
Zoutarm voorgerecht: Tonijnsalade. Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.

Tonijnsalade

Zoutarm voorgerecht: Tonijnsalade. Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.
Zoutarm voorgerecht: Komkommer carpaccio. Schep de gember om met de azijn en laat even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot het begint te verkleuren.

Komkommer carpaccio

Zoutarm voorgerecht: Komkommer carpaccio. Schep de gember om met de azijn en laat even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelho...
Zoutarm nagerecht: Bonte salade. één uitgeperste knoflookteen en 2 theelepels basilicum met olijfolie, azijn en koriander mengen en laten trekken. Kaas in blokjes snijden en vermengen met het mengsel

Bonte salade

Zoutarm nagerecht: Bonte salade. één uitgeperste knoflookteen en 2 theelepels basilicum met olijfolie, azijn en koriander mengen en laten trekken. Kaa...
Zoutarm voorgerecht: Gepofte appels. Schil de sinaasappels en grapefruits dik, zodat de schil met het wit verwijderd is. Snijd boven een kom de partjes los en vang het sap op.

Spaanse sinaasappel-grapefruitsalade

Zoutarm voorgerecht: Gepofte appels. Schil de sinaasappels en grapefruits dik, zodat de schil met het wit verwijderd is. Snijd boven een kom de partje...