Gegrilde groenten salade

Gegrilde groenten salade

Een lekkere salade van gegrilde groente.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingredienten:
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 venkelknol
- 1 tl rozemarijn
- 1 el citroensap
- 6 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- vers gemalen peper

Bereidingswijze:
Verwarm de grilplaat voor. Eerst op een laag vuur, dan langzaam 'opvuren'. Snijd alle groenten in repen van ongeveer 4 mm. Doe de groenten in een kom en voeg 3 eetlepels olijfolie toe. Meng de groenten met de olie, zodat er om elk groente plakje een filmlaagje olie komt. Leg de groenten op de grilplaat en gril aan beide zeiden een mooi ruitpatroon. Het is hierbij het handigst om eerst de wat 'harde groenten' te doen, zoals de venkel en de paprika en daarna de zachtere groenten. Leg de gegrilde groenten op een schaal. Maak van de overgebleven 3 el olie, het citroensap, de knoflook en de rozemarijn een vinaigrette. Breng de vinaigrette op smaak met een wat peper (eventueel een druppeltje honing) en schenk de vinaigrette over de salade.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Tonijnsalade. Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.

Tonijnsalade

Zoutarm voorgerecht: Tonijnsalade. Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.
Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.

Natriumarme bouillon

Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.
Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.

Paprikasoep

Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.
Zoutarm voorgerecht: Romige champignonsoep. Was de champignons en snijd ze in plakjes. Verhit de boter in een diepe pan en fruit hierin de champignons.

Romige champignonsoep

Zoutarm voorgerecht: Romige champignonsoep. Was de champignons en snijd ze in plakjes. Verhit de boter in een diepe pan en fruit hierin de champignons...
Zoutarm voorgerecht: Avocado-sinaasappelsalade. Pel de sinaasappel en verwijder de witte velletjes en snijd deze in stukjes. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit.

Avocado-sinaasappelsalade

Zoutarm voorgerecht: Avocado-sinaasappelsalade. Pel de sinaasappel en verwijder de witte velletjes en snijd deze in stukjes. Halveer de avocado in de...
Zoutarm voorgerecht: Exotische cocktail. Maak de sinaasappel en de grapefruit schoon, verwijder de witte velletjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Exotische cocktail

Zoutarm voorgerecht: Exotische cocktail. Maak de sinaasappel en de grapefruit schoon, verwijder de witte velletjes en snijd het vruchtvlees in stukjes...