Gegrilde groenten salade

Gegrilde groenten salade

Een lekkere salade van gegrilde groente.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingredienten:
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 venkelknol
- 1 tl rozemarijn
- 1 el citroensap
- 6 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- vers gemalen peper

Bereidingswijze:
Verwarm de grilplaat voor. Eerst op een laag vuur, dan langzaam 'opvuren'. Snijd alle groenten in repen van ongeveer 4 mm. Doe de groenten in een kom en voeg 3 eetlepels olijfolie toe. Meng de groenten met de olie, zodat er om elk groente plakje een filmlaagje olie komt. Leg de groenten op de grilplaat en gril aan beide zeiden een mooi ruitpatroon. Het is hierbij het handigst om eerst de wat 'harde groenten' te doen, zoals de venkel en de paprika en daarna de zachtere groenten. Leg de gegrilde groenten op een schaal. Maak van de overgebleven 3 el olie, het citroensap, de knoflook en de rozemarijn een vinaigrette. Breng de vinaigrette op smaak met een wat peper (eventueel een druppeltje honing) en schenk de vinaigrette over de salade.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Roergebakken visreepjes met pittige taugé. Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooit is. Snijd de vis in reepjes van ca 2 cm breed en ca 6 cm lang.

Roergebakken visreepjes met pittige tauge

Zoutarm voorgerecht: Roergebakken visreepjes met pittige taugé. Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooit is. Snijd de vis i...
Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook kort.

Smakelijke champignons

Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook...
Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.

Gevulde tomaten

Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.
Zoutarm voorgerecht: Voorjaarscocktail. Was de andijvie en snijd deze in dunne reepjes. Maak de peer en de sinaasappel schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Voorjaarscocktail

Zoutarm voorgerecht: Voorjaarscocktail. Was de andijvie en snijd deze in dunne reepjes. Maak de peer en de sinaasappel schoon en snijd het vruchtvlees...
Zoutarm voorgerecht: Exotische cocktail. Maak de sinaasappel en de grapefruit schoon, verwijder de witte velletjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Exotische cocktail

Zoutarm voorgerecht: Exotische cocktail. Maak de sinaasappel en de grapefruit schoon, verwijder de witte velletjes en snijd het vruchtvlees in stukjes...
Zoutarm voorgerecht: Lentesoep. Snijd de worteltjes, de prei en de uien fijn. Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui, de worteltjes en de prei. Roer de bloem erdoor.

Lentesoep

Zoutarm voorgerecht: Lentesoep. Snijd de worteltjes, de prei en de uien fijn. Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui, de worteltjes en de prei...