Gegrilde groenten salade

Gegrilde groenten salade

Een lekkere salade van gegrilde groente.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingredienten:
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 venkelknol
- 1 tl rozemarijn
- 1 el citroensap
- 6 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- vers gemalen peper

Bereidingswijze:
Verwarm de grilplaat voor. Eerst op een laag vuur, dan langzaam 'opvuren'. Snijd alle groenten in repen van ongeveer 4 mm. Doe de groenten in een kom en voeg 3 eetlepels olijfolie toe. Meng de groenten met de olie, zodat er om elk groente plakje een filmlaagje olie komt. Leg de groenten op de grilplaat en gril aan beide zeiden een mooi ruitpatroon. Het is hierbij het handigst om eerst de wat 'harde groenten' te doen, zoals de venkel en de paprika en daarna de zachtere groenten. Leg de gegrilde groenten op een schaal. Maak van de overgebleven 3 el olie, het citroensap, de knoflook en de rozemarijn een vinaigrette. Breng de vinaigrette op smaak met een wat peper (eventueel een druppeltje honing) en schenk de vinaigrette over de salade.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Exotische cocktail. Maak de sinaasappel en de grapefruit schoon, verwijder de witte velletjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Exotische cocktail

Zoutarm voorgerecht: Exotische cocktail. Maak de sinaasappel en de grapefruit schoon, verwijder de witte velletjes en snijd het vruchtvlees in stukjes...
Zoutarm voorgerecht: Kip-pasta salade. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Kip-pasta salade

Zoutarm voorgerecht: Kip-pasta salade. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappel...
Zoutarm voorgerecht: Voorjaarscocktail. Was de andijvie en snijd deze in dunne reepjes. Maak de peer en de sinaasappel schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Voorjaarscocktail

Zoutarm voorgerecht: Voorjaarscocktail. Was de andijvie en snijd deze in dunne reepjes. Maak de peer en de sinaasappel schoon en snijd het vruchtvlees...
Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.

Natriumarme bouillon

Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.