Drink bouillon

Drink bouillon

Bereiding

Personen: +/- 20

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten
- 5 liter water
- 1/2 knolselderij
- 1/2 bos selderij
- 4 flinke theelepels lavas (gedroogd)
- 2 laurierbladeren (gedroogd)
- 3 chili's (gedroogd)
- 1 prei
- 1 theelepel basilicum (gedr.; vers een volle e.l.)
- 1 theelepel rozemarijn (gedr.; vers een volle e.l.)
- 3 theelepels thijm (gedr.; vers een volle e.l.)
- 2 scherpe rode uien
- 2 zoete uien
- 2 mergpijpjes
- 1 goudbouillonblok*

* Op 5 liter is een goudbouillonblok erg weinig, maar je zou ook kunnen combineren met kruiden om dit te compenseren.

* De halve knolselderij kan samen met de halve bos selderij geblancheerd worden en in de vriezer bewaard worden voor een volgende pan soep.

Bereidingswijze
Bereid de bovengenoemde ingredienten en doe ze in de pan. Laat de soep ongeveer 20 minuten pruttelen.

Zeef de soep als hij goed is afgekoeld, dan wordt ook het vet weggegooid. Voor een dag of drie, vier gaat het in een grote pan in de koelkast, alleen dat deel opwarmen wat je die dag eet! En de rest gaat in 2 persoonsporties in de vriezer.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Gepofte appels. Schil de sinaasappels en grapefruits dik, zodat de schil met het wit verwijderd is. Snijd boven een kom de partjes los en vang het sap op.

Spaanse sinaasappel-grapefruitsalade

Zoutarm voorgerecht: Gepofte appels. Schil de sinaasappels en grapefruits dik, zodat de schil met het wit verwijderd is. Snijd boven een kom de partje...
Zoutarm voorgerecht: Champignontoast. Bak de fijngesneden ui met de in plakjes gesneden champignons gaar en bruin in de hete boter. Strooi er peper en citroensap over.

Champignontoast

Zoutarm voorgerecht: Champignontoast. Bak de fijngesneden ui met de in plakjes gesneden champignons gaar en bruin in de hete boter. Strooi er peper en...
Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook kort.

Smakelijke champignons

Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook...
Zoutarm voorgerecht: Tomatencrèmesoep. Dompel de tomaten in kokend water en ontvel ze. Maak de knoflook en ui schoon en snijdt deze in kleine stukken.

Tomatencremesoep

Zoutarm voorgerecht: Tomatencrèmesoep. Dompel de tomaten in kokend water en ontvel ze. Maak de knoflook en ui schoon en snijdt deze in kleine s...
Zoutarm voorgerecht: Exotische cocktail. Maak de sinaasappel en de grapefruit schoon, verwijder de witte velletjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Exotische cocktail

Zoutarm voorgerecht: Exotische cocktail. Maak de sinaasappel en de grapefruit schoon, verwijder de witte velletjes en snijd het vruchtvlees in stukjes...