Drink bouillon

Drink bouillon

Bereiding

Personen: +/- 20

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten
- 5 liter water
- 1/2 knolselderij
- 1/2 bos selderij
- 4 flinke theelepels lavas (gedroogd)
- 2 laurierbladeren (gedroogd)
- 3 chili's (gedroogd)
- 1 prei
- 1 theelepel basilicum (gedr.; vers een volle e.l.)
- 1 theelepel rozemarijn (gedr.; vers een volle e.l.)
- 3 theelepels thijm (gedr.; vers een volle e.l.)
- 2 scherpe rode uien
- 2 zoete uien
- 2 mergpijpjes
- 1 goudbouillonblok*

* Op 5 liter is een goudbouillonblok erg weinig, maar je zou ook kunnen combineren met kruiden om dit te compenseren.

* De halve knolselderij kan samen met de halve bos selderij geblancheerd worden en in de vriezer bewaard worden voor een volgende pan soep.

Bereidingswijze
Bereid de bovengenoemde ingredienten en doe ze in de pan. Laat de soep ongeveer 20 minuten pruttelen.

Zeef de soep als hij goed is afgekoeld, dan wordt ook het vet weggegooid. Voor een dag of drie, vier gaat het in een grote pan in de koelkast, alleen dat deel opwarmen wat je die dag eet! En de rest gaat in 2 persoonsporties in de vriezer.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.

Gevulde tomaten

Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.
Zoutarm voorgerecht: Romige champignonsoep. Was de champignons en snijd ze in plakjes. Verhit de boter in een diepe pan en fruit hierin de champignons.

Romige champignonsoep

Zoutarm voorgerecht: Romige champignonsoep. Was de champignons en snijd ze in plakjes. Verhit de boter in een diepe pan en fruit hierin de champignons...
Zoutarm voorgerecht: Komkommer carpaccio. Schep de gember om met de azijn en laat even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot het begint te verkleuren.

Komkommer carpaccio

Zoutarm voorgerecht: Komkommer carpaccio. Schep de gember om met de azijn en laat even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelho...