Drink bouillon

Drink bouillon

Bereiding

Personen: +/- 20

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten
- 5 liter water
- 1/2 knolselderij
- 1/2 bos selderij
- 4 flinke theelepels lavas (gedroogd)
- 2 laurierbladeren (gedroogd)
- 3 chili's (gedroogd)
- 1 prei
- 1 theelepel basilicum (gedr.; vers een volle e.l.)
- 1 theelepel rozemarijn (gedr.; vers een volle e.l.)
- 3 theelepels thijm (gedr.; vers een volle e.l.)
- 2 scherpe rode uien
- 2 zoete uien
- 2 mergpijpjes
- 1 goudbouillonblok*

* Op 5 liter is een goudbouillonblok erg weinig, maar je zou ook kunnen combineren met kruiden om dit te compenseren.

* De halve knolselderij kan samen met de halve bos selderij geblancheerd worden en in de vriezer bewaard worden voor een volgende pan soep.

Bereidingswijze
Bereid de bovengenoemde ingredienten en doe ze in de pan. Laat de soep ongeveer 20 minuten pruttelen.

Zeef de soep als hij goed is afgekoeld, dan wordt ook het vet weggegooid. Voor een dag of drie, vier gaat het in een grote pan in de koelkast, alleen dat deel opwarmen wat je die dag eet! En de rest gaat in 2 persoonsporties in de vriezer.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Gepofte appels. Schil de sinaasappels en grapefruits dik, zodat de schil met het wit verwijderd is. Snijd boven een kom de partjes los en vang het sap op.

Spaanse sinaasappel-grapefruitsalade

Zoutarm voorgerecht: Gepofte appels. Schil de sinaasappels en grapefruits dik, zodat de schil met het wit verwijderd is. Snijd boven een kom de partje...
Zoutarm voorgerecht: Tonijnsalade. Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.

Tonijnsalade

Zoutarm voorgerecht: Tonijnsalade. Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.
Zoutarm nagerecht: Bonte salade. één uitgeperste knoflookteen en 2 theelepels basilicum met olijfolie, azijn en koriander mengen en laten trekken. Kaas in blokjes snijden en vermengen met het mengsel

Bonte salade

Zoutarm nagerecht: Bonte salade. één uitgeperste knoflookteen en 2 theelepels basilicum met olijfolie, azijn en koriander mengen en laten trekken. Kaa...
Zoutarm voorgerecht: Tomatencrèmesoep. Dompel de tomaten in kokend water en ontvel ze. Maak de knoflook en ui schoon en snijdt deze in kleine stukken.

Tomatencremesoep

Zoutarm voorgerecht: Tomatencrèmesoep. Dompel de tomaten in kokend water en ontvel ze. Maak de knoflook en ui schoon en snijdt deze in kleine s...
Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook kort.

Smakelijke champignons

Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook...